Yollarda Tatil Dönüşü Yoğunluğu
Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte memleketlerine ve tatil bölgelerine giden vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. Tatilin son gününde özellikle Tekirdağ güzergahında araç yoğunluğu dikkat çekerken, sürücüler zaman zaman trafikte yavaş ilerlemek zorunda kaldı.
Bayramı aileleriyle geçirmek ya da tatil yapmak için farklı şehirlere giden vatandaşların dönüşe geçmesiyle birlikte Tekirdağ’ı İstanbul’a bağlayan kara yollarında hareketlilik arttı. Özellikle öğle saatlerinden itibaren İstanbul yönünde araç sayısında belirgin bir artış yaşanırken, bazı noktalarda trafik yoğunluğu oluştu. Trafik ekipleri, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde devam etmesi için denetimlerini artırırken, sürücülere hız limitlerine uymaları, takip mesafesini korumaları ve yorgun araç kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Olası kazaların önüne geçebilmek amacıyla güzergah üzerinde polis ve jandarma ekiplerinin denetimlerini aralıksız sürdürdüğü görüldü.
Tekirdağ üzerinden İstanbul’a doğru devam eden dönüş trafiğinde zaman zaman araç kuyrukları oluşsa da ekiplerin yönlendirmeleri sayesinde ulaşımın kontrollü şekilde sürdüğü belirtildi. Bayram tatilinin son gününde yaşanan yoğunluk gece saatlerine kadar devam etti. Yetkililer, dönüş yolculuğuna çıkan vatandaşların trafik kurallarına titizlikle uymalarının hem kendi güvenlikleri hem de diğer sürücülerin can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
GÖKHAN DUMAN
Kurban Kesiminde Yaralanmalar Hastaneye Yansıdı
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Çorlu’da kurban kesimi sırasında yaşanan kazalar nedeniyle çok sayıda vatandaş hastanelere başvurdu. Gün içerisinde özellikle dikkatsizlik ve tecrübesizlik sonucu meydana gelen yaralanmalar, acil servislerde yoğunluğa neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, Çorlu Devlet Hastanesi’ne başvuran 12 kişinin kurban kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. Yaralanmaların büyük bölümünün el ve parmak kesileri olduğu belirtildi.
Kurban kesimi sırasında yaşanan kazalarda vatandaşların genellikle bıçak kullanımı ve kesim esnasındaki dikkatsizlik nedeniyle yaralandıkları ifade edildi. Bayramın ilk saatlerinden itibaren acil servise gelen yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hızlı şekilde müdahale edilerek tedavi altına alındı. Hastane kaynaklarından alınan bilgilere göre, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
HABER MERKEZİ
Çorlu Belediyesi'nden Anlamlı Bayram İkramı
Kurban Bayramı dolayısıyla Çorlu Mezarlığı’nda kabir ziyaretine gelen vatandaşlara, Çorlu Belediyesi tarafından anlamlı bir ikramda bulunuldu. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında özenle yetiştirilen çiçekler, mezarlık ziyaretinde bulunan hemşehrilere takdim edildi.
Bayram süresince mezarlıklarda yoğunluk yaşanırken, Çorlu Belediyesi ekipleri de vatandaşların ziyaretlerini daha huzurlu bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için çalışmalarını sürdürdü. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kendi üretimi olan çiçeklerin kabir ziyaretine gelen vatandaşlara dağıtılması ise büyük takdir topladı.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, uygulamanın hem manevi hem de toplumsal bir dayanışma örneği olduğunu belirterek, belediyenin kendi öz kaynaklarıyla ürettiği değerleri vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceğini ifade etti. Başkan Sarıkurt, bayramların yalnızca sevinç değil, aynı zamanda hüzünlerin de paylaşıldığı özel günler olduğuna dikkat çekti.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada; “Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında binbir emekle yetiştirilen çiçekleri, Çorlu Mezarlığı’nda kabir ziyaretine gelen hemşerilerimize takdim ettik. Kendi öz kaynaklarımızla ürettiğimiz değerleri halkımızla buluşturmaya, hem hüzünde hem mutlulukta bir arada olmaya devam edeceğiz. Kaybettiğimiz tüm yakınlarımızı rahmet ve özlemle anıyor, herkese iyi bayramlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
CANSEL SÖZER