Çorlu'da Sinema Keyfi Devam Ediyor
Çorlu Belediyesi tarafından her yıl yaz döneminde düzenlenen ve geleneksel hâle dönüştürülen Açık Hava Sinema Günleri, vatandaşların yoğun katılımı ve renkli görüntüler eşliğinde devam ediyor.
Çorlu Belediyesi, yaz akşamlarını kültürel ve sosyal etkinliklerle renklendirmeyi sürdürüyor. Tenis Kompleksi’nde gerçekleştirilen açık hava sinema etkinliği, çocuklardan ailelere kadar her yaş grubundan Çorlulu vatandaşın akınına uğradı. Yaz mevsiminin sıcak akşamlarını nostaljik ve keyifli bir atmosfere dönüştüren etkinlikte her yaştan büyük bir ilgiyle takip edilen popüler yapım “Şirinler” filmi gösterildi. Özellikle çocukların neşesi ve ailelerin birlikte geçirdiği keyifli vakitler, açık hava sinema akşamına ayrı bir renk kattı. Yıldızlar altında, açık havada dev ekranda film izlemenin tadını çıkaran katılımcılar, unutulmaz bir yaz akşamı yaşadı.
“Birlikte Güzel Anılar Biriktirmeye Devam Edeceğiz”
Etkinlik boyunca vatandaşlarla bir araya gelen ve onların heyecanına ortak olan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bu tür buluşmaların komşuluk bağlarını güçlendirdiğini vurguladı. Başkan Sarıkurt, etkinliğe katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; “Çocuklarımız ve ailelerimizle birlikte açık havada çok güzel bir akşam geçirdik. Çorlu`muzun enerjisine yakışan bu buluşmaları sürdürmeye, yaz akşamlarını sinema keyfiyle taçlandırmaya devam edeceğiz. Bir sonraki gösterimde yeniden buluşmayı diliyoruz.” dedi.
Çorlu`da yaz akşamlarının vazgeçilmezi haline gelen Açık Hava Sinema Günleri’nin ilerleyen günlerde farklı sürpriz filmlerle devam edeceği bildirildi.
HABER MERKEZİ
8 Ve 24 Derslikli Okulların İhalesi Tamamlandı
Eski Kız Meslek Lisesi’nin olduğu araziye 24 derslikli okul Mehmetçik İlkokulu’nun yerine yapılacak 8 derslikli yeni okul için ihaleler yapıldı.
Uzun yıllar Kız Meslek Lisesi olarak hizmet veren daha sonra Çorlu İlkokulu’na dönüştürülen bina depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2022 yılının Aralık Ayı’nda yıkılmıştı. Binanın bulunduğu arazi yaklaşık 4 yıldır boş bekliyordu. 24 derslikli yeni okul için 29 Haziran tarihinde ihaleye çıkıldı. Mehmetçik okulu için de yine ihaleye çıkılmıştı. İki okulunda ihalesi yapıldı.
MEHMETÇİK OKULUNUN İHALESİ BİTTİ
Kazımıye Mahallesi’nde bulunan Mehmetçik İlkokulu’nun A Bloğu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı, yıkılan okulun yerine şimdi yenisi yapılacak. 30 Haziran 2026 tarihinde okulun ihalesi tamamlandı. Şimdi itiraz süreci bekleniyor. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra okul yapılmaya başlanacak. 8 derslikli okulun kısa sürede inşatının bitmesi planlanıyor.
4 YIL ARADAN SONRA 24 DERSLİKLİ OKUL YAPILACAK
4 yıldır boş duran Çorlu İlkokulu’nun yerine yeni bir okul inşaatı yapılacak. Muhittin Mahallesi Omurtak Caddesi üzerindeki alana yapılacak okulun ihalesi 29 Haziran 2026 tarihinde tamamlandı. Şimdi okulun yeri yüklenici firmaya teslim edilecek. Yüklenici firma kısa süre sonra okula başlaması bekleniyor.
Ek Hizmet Binası İçin Süreç İlerliyor
Çorlu Devlet Hastanesi’ne yapılması planlanan Ek Hizmet Binasının Ağustos ayında projesinin tamamlanıp Eylül ayında da ihalesinin yapılması bekleniyor.
Çorlu Devlet Hastanesi’nin yanına yapılacak ek hizmet binasının proje ihalesi yapılmıştı, projenin Ağustos Ayı’nda teslim edilmesi, Eylül Ayı’nda ise ek hizmet binasının ihaleye çıkması bekleniyor. Çorlu Devlet Hastanesi’nin ek hizmet binasının 250 yatak kapasiteli olarak planlanırken 50 bin metrekare kapalı alana sahip olması bekleniyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre proje ihalesi tamamlanan ek hizmet binasının projesinin Ağustos Ayı içerisinde tamamlanarak Eylül Ayı’nda da ihaleye çıkması bekleniyor.
EK HİZMET BİNASININ PROJE İHALESİ OCAK AYINDA TAMAMLANMIŞTI
Çorlu Devlet Hastanesi’ne yapılması planlanan 250 yataklı ek hizmet binasının proje ihalesi tamamlanmıştı. 2026 yılının Ocak ayı içerisinde proje ihalesi tamamlanan ek hizmet binasının yaklaşık maliyetleri hazırlanarak Eylül Ayı içerisinde yapım ihalesine çıkması bekleniyor. İhale aşamasının ardından ihaleyi alan firmanın inşaat çalışmalarına başlaması bekleniyor.
250 YATAKLI EK HASTANE ÇORLU’YA NEFES ALDIRACAK
Çorlu Devlet Hastanesi’nde her yıl 2 milyona yakın hasta muayenesi yapılıyor. Bunun yanı sıra binlerce kişi ameliyat oluyor. Hastanenin yükünün ağır olması, bazı bölümlerde aksamalara neden oluyor. Çorlu Devlet Hastanesi’ne yapılacak ek hizmet binası Çorlu’ya ve bölgeye nefes aldıracak. Sadece yatak kapasitesi değil aynı zamanda belli bölümlerde ek hizmet binasında faaliyet yürütecek.
AĞUSTOSTA PROJE TESLİMİ, EYLÜLDE İHALESİ YAPILMASI BEKLENİYOR
Çorlu Devlet Hastanesi’ne proje ihalesinin ardından süreç tüm hızıyla sürüyor. Projenin Ağustos Ayı’nda teslim edilmesiyle birlikte inşaat ihalesinin yapılması bekleniyor. İnşaat ihalesinin de Eylül Ayı’nda yapılarak çalışmaların başlaması planlanıyor.
İMDAT ŞAHİN