“Hedef Türk Gençliğini Başarılı Kılmak”
Çorlu Ülkü Ocakları devam eden çalışmalarına yakın zamanda bir yenisini daha ekledi.
Futbol ve boks okulları ile hizmet vermeye devam eden Çorlu Börü Spor Kulübü kurucu Başkanı ve Çorlu Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Şehriyar Caferzade devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu.
Şehriyar Caferzade yaptığı açıklamada; “Çorlu Ülkü Ocakları olarak gençliğimizi her alanda donanımlı ve en iyi şekilde yetiştirmek için neler yapılabilir? hususunda sürekli çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir yenisi ise Çorlu Börü Spor Kulübü. Kısa zamanda kulübümüzde futbol ve boks branşlarımızı aktif hale getirdik ve 100’ün üstünde öğrenci sayısına ulaştık. Futbol takımımız pilot takım olarak ortak çalışmalar yürüttüğümüz bir kulübüz ile birlikte bu sene TFF gelişim liginde mücadele ediyor. Sporcularımız geçtiğimiz günlerde Silivri Cup turnuvasında farklı yaş gruplarında 1.lik ve 3.lük başarıları göstermişti, gelişim liginde de başarılı olacaklarına inanıyoruz. Futbol ve Boks branşlarımızdan başka farklı branşlar içinde devam eden hazırlıklarımız var. Yakın günlerde diğer branşlarımız da hizmete başlayacak. Branş çalışmalarımızın yanı sıra spor kulübümüzün tüm üyelerine belirli periyotlarla ücretsiz detaylı sağlık kontrolü gibi çalışmalarımızı da eşzamanlı yürütüyoruz. Bu alanda gençlerimizi sağlıklı bir yaşama yöneltmenin yanı sıra Bayrağımızı dalgalandıracak sporcular keşfetmeyi ve yetiştirmeyi umut ediyoruz” dedi.
Başkan Caferzade açıklamalarının devamında ise; “Ülkü Ocakları olarak her alanda her yaş grubuna hitap eden yabancı dil, matematik, ofis programları gibi kurslarımız, çeşitli sosyal sorumluluk projeleriz, spor ve eğitim gibi çalışmalarımızdan faydalanmak için tüm vatandaşlarımıza çocuklarını Ülkü Ocakları’na göndermeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.
Çifte Vatandaşlarımız Sandık Başına Gitti
Bulgaristan Genel Seçimleri için çifte vatandaşlarımız sandık başına gitti, Çorlu ve Ergene’de kurulan sandıklarda çifte vatandaşlarımız oy kullandı.
Pazar Günü yapılan Bulgaristan Genel Seçimleri için çifte vatandaşlarımız sandığa giderek oylarını kullandı. Sabah saatlerinde başlayan seçim akşam saat 20:00’a kadar devam etti. Çorlu’da 2 okulda sandık kuruldu. Şehsinan Mahallesi’nde Vehbi Günaştı İlkokulu’nda, Havuzlar Mahallesi’nde Vali Şenol Engin İlkokulu’na sandıklar kuruldu. Çifte vatandaşlığı olan yurttaşlarımız sandık başına giderek Bulgaristan genel seçimleri için oy kullandı.
OY VERME İŞLEMLERİ 20:00’A KADAR DEVAM ETTİ
Pazar günü yapılan seçimlerde oy verme işlemleri saat 20:00’a kadar devam etti. Kurulan sandıkları Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ile birlikte ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: “Bulgaristan Erken Parlamento Seçimleri kapsamında, Çorlu’muzda kurulan sandıklarda oy kullanma süreci devam ediyor. Çorlu Kaymakamımız Niyazi Erten ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Candan Yüceer ile birlikte, Vehbi Günaştı İlkokulu ve Vali Şenol Engin İlkokulu’nu ziyaret ederek sandık görevlilerine kolaylıklar diledik, hemşehrilerimizle bir araya geldik” dedi.
OY VERME İŞLEMLERİNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Oy verme işlemleri sırasında koridorlarda uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar Bulgaristan seçimleri için oylarını kullandıktan sonra okullardan ayrıldı. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz’da okulları ziyaret ederek vatandaşlarla ve görevlilerle bir araya geldi.
İMDAT ŞAHİN
Ergene'de Sporda Çifte Gurur!
Ergene, spor alanında elde ettiği başarılarla gururlanmaya devam ediyor. Ulusal ve uluslararası arenada mücadele eden sporcularımız, elde ettikleri derecelerle ilçemizin adını başarıyla duyururken, Ergene Belediyesi’nin spora verdiği destek de bu başarıların arkasındaki en önemli güçlerden biri olmaya devam ediyor.
Antalya’da düzenlenen ve Asya ile Avrupa ülkelerinden sporcuların katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Zafer Turnuvası’nda mücadele eden sporcumuz Esma Nur Kara, 73 kilogram kategorisinde finale yükselerek turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Başarılı performansıyla dikkat çeken genç sporcu, bu derecesiyle Avrupa Şampiyonası öncesinde formda olduğunu gösterdi. Esma Nur Kara, 12 Mayıs’ta düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek. Öte yandan, 7-12 Nisan 2026 tarihleri arasında Mersin’de gerçekleştirilen Celal Er U23 ve Elit Büyükler Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda Ergene’yi temsil eden Göktuğ Kurt da önemli bir başarıya imza attı. U23 kategorisi 71 kilogramda mücadele eden başarılı sporcu, zorlu rakiplerini geride bırakarak Türkiye ikincisi oldu.
SPORCULARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, sporcuların elde ettiği başarıların kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Ergene’mizi ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden genç sporcularımızla gurur duyuyoruz. Esma Nur kızımızın uluslararası turnuvada elde ettiği başarı ve Avrupa Şampiyonası öncesinde gösterdiği performans bizleri çok mutlu etti. Aynı şekilde Göktuğ kardeşimizin Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği derece de ilçemiz adına büyük bir başarıdır. Gençlerimizin sporla iç içe büyümesini çok önemsiyoruz. Onların azmi, disiplini ve başarısı bizlere umut veriyor. Ergene Belediyesi olarak her zaman sporcularımızın yanında olmaya, onların yanında durmaya ve destek vermeye devam edeceğiz. Bizlere bu gururu yaşatan tüm sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Esma Nur kızımıza da şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah ülkemizi ve bayrağımızı en güzel şekilde temsil edecek.” dedi.