“Okullarda Kararlı Ve Etkili Adım Atılmalı”
Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı İsmail Ceylan okullarda yaşanan silahlı saldırıların ardından açıklama yaptı.
“Şanlıurfa’nın ardından Kahramanmaraş’ta bir ortaokulda yaşanan silahlı saldırı, artık sabrımızın kalmadığını bir kez daha göstermiştir” diyen BBP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Ceylan, “Çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarda kan dökülüyorsa, bu durum görmezden gelinemeyecek ciddi bir ihmalin ve eksikliğin açık göstergesidir. Bu tabloyu değiştirmek için derhal kararlı ve etkili adımlar atılmak zorundadır. Biz açık konuşuyoruz: Masum çocukları hedef alan, planlı ve bilinçli şekilde cinayet işleyen caniler için en ağır cezalar yeterli değildir. Bu tür suçlar için idam cezası yeniden tartışmaya açılmalı ve milletimizin vicdanını rahatlatacak şekilde meclisin gündemine getirilmelidir. Hiç kimse, çocuk katillerinin yıllar sonra yeniden toplum içine karışabileceği bir düzeni kabul etmemizi bekleyemez. Adalet, sadece cezalandırmak değil, aynı zamanda caydırmaktır. Ayrıca, işlediği suçun bilincinde olan ve vahşi eylemler gerçekleştiren 14 yaş üstü faillerin, yaş indirimi arkasına saklanmasına son verilmelidir. Bu kişiler işledikleri suçun ağırlığına uygun şekilde yargılanmalıdır. Okullarımızda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmalı, benzer olayların yaşanmaması için devlet tüm imkanlarını seferber etmelidir. Bizim duruşumuz nettir: Çocuklarımızın canı her şeyden önce gelir” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
Tekirdağ'da Kamu Hizmetleri Ve Yatırımlar Masaya Yatırıldı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında, kamu hizmetlerinin etkinliği ve yatırımların son durumu iki ayrı önemli toplantıyla değerlendirildi.
Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl İdare Kurulu Şube Başkanları Toplantısı’nda, kamu hizmetlerinin daha hızlı, verimli ve sağlıklı yürütülmesi adına yürütülen çalışmalar ele alındı. Vali Soytürk, vatandaşlara en iyi hizmetin sunulabilmesi için kurumlar arası koordinasyonun önemine vurgu yaparak, gündem maddelerini kurum müdürleriyle birlikte değerlendirdi. Aynı gün düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2026 Yılı 1. Dönem Toplantısı’nda ise il genelinde devam eden yatırımlar mercek altına alındı. Toplantıda, bölge müdürlükleri tarafından yürütülen projelerin son durumuna ilişkin sunumlar yapılırken, yatırım süreçlerine dair talep ve öneriler de görüşüldü. Sunumların ardından toplantı değerlendirmelerle sona erdi.
Her iki toplantıya da Vali Soytürk’ün yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Çek, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör ile ilgili kurum müdürleri katıldı. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ayrıca İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Derya Varol da yer aldı.
Toplantılar sonunda, hem kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılması hem de yatırımların planlanan şekilde ilerlemesi için kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.
CANSEL SÖZER
Uyuşturucu Operasyonu: 8 Tutuklama
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Marmaraereğlisi’nde uyuşturucu madde ticaretine yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 26 şüpheli gözaltına alınırken, 8 kişi tutuklandı.
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Marmaraereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Marmaraereğlisi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin, özellikle esrar başta olmak üzere çeşitli uyuşturucu maddeleri İstanbul’dan temin ederek Tekirdağ’a getirdikleri ve burada örgütlü bir yapı içerisinde satışını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Soruşturma sürecinde gerçekleştirilen 5 ayrı ara yakalamada toplam 51,03 gram esrar ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Elde edilen deliller doğrultusunda Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi ile İstanbul’un Silivri ilçesine bağlı Gümüşyaka ve Değirmenköy mahallelerinde toplam 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden İ.C.D., A.Ş., M.A., S.B., D.G., A.K.G., M.E.B. ve Ö.B. isimli 8 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise 36 bin 500 adet sentetik ecza hap, 5 gram metamfetamin, 5 gram bonzai, 1 adet hassas terazi, 2 adet öğütme aparatı ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek kamuoyunu bilgilendirdi. HABER MERKEZİ