Chp'den Ekonomi Komisyonu Toplantısı
CHP Tekirdağ İl Başkanı Cenk Boduç, Ekonomi ve İşveren Örgütleri Komisyonu üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz, Ergene İlçe Başkanı Servet Yıldız ve komisyon üyeleri katıldı. Kentin ekonomik gelişimi esnafın beklentileri ve çözüm odaklı çalışmalar üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantıda komisyon üyeleri de söz aldı. Konuyla ilgili CHP Çorlu İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada: İl Başkanımız sayın Cenk Boduç ve Çorlu Belediye Başkanımız sayın Ahmet Sarıkurt’un katılımlarıyla, Ekonomi ve İşveren Örgütleri Komisyonu üyeleriyle gerçekleştirdiğimiz İş Dünyası Komisyonu değerlendirme buluşmasında bir araya geldik. Kentimizin ekonomik gelişimi, esnafımızın beklentileri ve çözüm odaklı çalışmalarımız üzerine verimli bir görüş alışverişinde bulunduk. Ortak akıl ve dayanışma anlayışıyla, şehrimiz için üretmeye ve halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Ak Parti Vatandaşın Evine Misafir Oluyor
AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı Ramazan Ayı boyunca hane iftarları kapsamında vatandaşların evlerine misafir oluyor.
İftar saatine yakın vatandaşları ziyaret eden AK Parti Çorlu İlçe Başkanı ve yöneticileri vatandaşlarla birlikte orucunu açıyor. Vatandaşlarla sohbet eden AK Parti yöneticileri onların sorunlarını da dinliyor. AK Parti İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada: Geleneksel olarak Ramazan ayı boyunca, hane iftarlarımız kapsamında; Bugünde hemşehrilerimizin evlerine misafir olduk. Bizleri gönülden ağırlayan tüm ailelerimize teşekkür ediyoruz. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Sunay Akın “Memleket Kumaşı” Ile Çorlu'yu Büyüledi
Çorlu Belediyesi Ünal Baysan Kültür Merkezi, Türk edebiyatı ve sanatının usta ismi Sunay Akın’ı ağırladı. “Memleket Kumaşı” adlı gösterisiyle sahne alan Akın, Çorlululara tarih ve şiirle harmanlanmış unutulmaz bir akşam yaşattı.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda ünlü yazar ve şair Sunay Akın, kendine has anlatımıyla izleyicileri derin bir yolculuğa çıkardı. Tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkardığı insan hikâyelerini şiirsel bir dille aktaran usta sanatçı, salonu dolduran sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.
“Sanatın Birleştirici Gücünü Hissettik”
Gösteriyi vatandaşlarla birlikte izleyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, programa dair yaptığı değerlendirmede sanatın toplumları bir araya getiren gücüne vurgu yaparak; “Burada sadece bir gösteri izlemedik; tarihimizin, kültürümüzün ve insanımızın hikâyelerine yeniden dokunduk. Sunay Akın, ‘Memleket Kumaşı’ ile bizlere hem duygusal hem de çok kıymetli bilgilerle dolu bir yolculuk yaşattı. Sanatın birleştirici gücünü bu akşam Ünal Baysan Kültür Merkezi’mizde bir kez daha derinden hissettik. Bu unutulmaz performans için kıymetli sanatçımıza tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Tarih, Şiir ve İnsan Hikâyeleri Bir Arada
Yaklaşık iki saat süren etkinlikte Sunay Akın; Anadolu’nun kültürel zenginliklerini, tarihin bilinmeyen kahramanlarını ve memleket kumaşının ne denli sağlam olduğunu ustalıkla anlattı. İzleyicilerin hem güldüğü hem de duygulandığı gece, Çorlu’nun kültürel hayatına unutulmaz bir anı olarak geçti.