Çorlulu Öğrencilerden Büyük Başarı
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Çorlu büyük bir başarıya imza attı.
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Çorlu'dan 4 ekip bölge sergisinde yer aldı, 1 birincilik ve 1 üçüncülük elde edildi. Çorlu BİLSEM çatısı altında, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Emine Gül Özkan danışmanlığında yürütülen projede Abdülhamit Han Ortaokulu, Necati Perihan Kervancı Ortaokulu ve Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu öğrencileri yazılım alanında bölge birinciliği kazandı. Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi'nden Şebnem Gürler danışmanlığında yürütülen ikinci projede ise Abdülhamit Han Ortaokulu, TED Koleji ve Nihat Sami Banarlı Ortaokulu öğrencileri coğrafya alanında bölge üçüncülüğü elde etti. Çorlu Cumhuriyet Ortaokulundan Ayşe Hilal Yıldız danışmanlığında matematik alanındaki proje ile Çorlu Bilim ve Sanat Merkezinden Eda Tekin danışmanlığında biyoloji alanındaki proje bölge sergisine katılarak Çorlu’yu başarıyla temsil ettiler.
İMDAT ŞAHİN
Şahpaz'dan Chp'li Vekile Videolu Cevap
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’ün “oradaki millet bahçesi hala bitiremediler” sözlerine videolu cevap verdi.
AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan videoda, Çorlu Millet Bahçesi’nin görüntüleri kullanırken, müzik olarak şarkıcı Bayhan’ın “Efendim İşitmedim” şarkısı yer aldı. Geçtiğimiz gün CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’ün mecliste yaptığı konuşmanın bir bölümü videoda yer alırken, devamında ise millet bahçesinden görüntülere yer verildi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’ün TBMM’de yaptığı konuşmada, “Millet Bahçesini hala bitiremediler” ifadelerine AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, “Kendi şehrinden bihaber dedikleri bu olsa gerek” diyerek videoyu paylaştı. Çorlu AK Parti İlçe Başkanlığı da, “sayın vekil işitmedik, hangi bahçeden bahsediyorsunuz” yorumunda bulundu.
İMDAT ŞAHİN
Kumbaralarını Gazzeli Kardeşleri İçin Bağışladılar
Gazze'de yaşanan insanlık dramına tepkisiz kalamayan çocuklardan örnek davranış. Çorlulu öğrenciler kumbaralarında biriktirdikleri paraları Gazze’ye bağışladı.
Savaşın tüm acımasızlığına şahit olan mazlum Gazze'li çocuklar için yürekleri ısıtan hareket. Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 4 sınıf öğrencisi Nezir Bulut Koçak biriktirdiği bütün bayram harçlıklarını, Fevzi Çakmak ilköğretim okulu 3.sınıf öğrencisi Hızır Ali Gürel ise okul harçlıklarını Gazze'de savaş mağduru çocuklara ulaştırılmak üzere Cansuyu Derneği 'ne bağışladılar. Cansuyu iyilik Mağazası'nda bağışları kabul eden Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi minik bağışçılara teşekkür etti. Başkan Vakitçi; Gazze’de medeni dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor. Kendini dünyanın efendisi zanneden küresel Siyonist çete çocukları bile katlediyor. Acılar içindeki kardeşlerine sahip çıkarak harçlıklarını Gazze'li kardeşleri için derneğinize bağışlayan Nezir Bulut Koçak ve Hızır Ali Gürel evlatlarımızı, onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerini tebrik ederiz. Küçücük bedenleri ama kocaman yürekleriyle tüm dünyaya insanlık dersi verdiler. Hakikaten çok duygulandık. Evlatlarımıza zihin açıklığı ve başarılar diliyoruz. Gelecekten umutluyuz. Zulüm ebedi olamaz. Kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN