Çorlu’da neredeyse çukur olmayan yol kalmadı. Çorlu’nun sokak ve caddelerin adeta delik deşik olması, vatandaşların tepkisini her geçen gün büyütüyor.
ÇORLU’DA YOLLAR DELİK DEŞİK, KALDIRIMLAR YÜRÜNEMEZ HALDE
Özellikle son dönemde Çorlu’da yaşanan yol tahribatının büyük bölümünün, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan kazı çalışmalarından kaynaklandığı ifade ediliyor. Vatandaşlar, TESKİ’nin kazı çalışmalarının ardından yolların yalnızca toprakla kapatıldığını, ancak aradan aylar geçmesine rağmen bu alanların eski haline getirilmediğini vurguluyor. Geçici kapatılan kazı noktaları, kısa sürede çukura dönüşürken, hem sürücüler hem de yayalar için ciddi risk oluşturuyor.
VATANDAŞLAR BELEDİYELERE SESLENDİ
Yaşadıkları mağduriyeti ve Çorlu’daki yol kalitesinin son derece düşük olduğunu belirten vatandaşlar; “Çorlu’da neredeyse delik ve çukur olmayan yol çok az. Araçlarımız büyük zarar görüyor, sanayiden çıkamaz hale geldik. Ya jantlarımız patlıyor ya da lastiklerimiz yarılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki bulvar ve caddeler de, Çorlu Belediyesi sorumluluğundaki sokaklar da aynı durumda. Buradan her iki belediyeye de sesleniyoruz; artık düzgün ve kaliteli yollarda araç kullanmak istiyoruz” dediler.
YOLLARLA BİTMİYOR, KALDIRIMLAR DA AYNI DURUMDA
Çorlu’da yaşanan bir diğer büyük sorun ise kaldırımlar. Birçok noktasında kaldırımların bozuk, kırık ve düzensiz olması nedeniyle yürümek neredeyse imkânsız hale gelmiş durumda. Vatandaşlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelliler için kaldırımların büyük bir tehlike oluşturduğunu söylüyor. Kaldırımlardaki bozukluklar nedeniyle bazı vatandaşların düşerek yaralandığını belirten vatandaşlar, yetkililere seslenerek bu alanların acilen yerinde görülmesini ve onarılması gerektiğini belirtiyor.
“BÖYLE BİR KENTE BU GÖRÜNTÜLER YAKIŞMIYOR”
Tepkilerini sert sözlerle dile getiren vatandaşlar, Çorlu’nun büyüklüğüne ve nüfusuna dikkat çekerek, yaşanan tabloyu kabul etmediklerini ifade ederek; “Çorlu’nun ne yolları ne de kaldırımları bu halde olmamalı. Burası nüfus ve ekonomik güç olarak 50 ilden büyük bir ilçe diye övünüyoruz. Ama bugün Çorlu, Anadolu’nun küçük bir ilçesinden bile daha kötü yol ve kaldırımlarına sahip bir belde görüntüsü veriyor. Yetkililer sıcak koltuklarından kalksın, sahaya insin ve Çorlu’nun gerçek sorunlarını yerinde görsün. Masa başında Çorlu’nun sorunları çözülmez” diyerek duruma tepki gösterdi.
Çorlu genelinde artan tepkiler, kazı sonrası kalıcı onarım yapılmaması, bozuk yolların uzun süre kaderine terk edilmesi ve kaldırımların yenilenmemesi nedeniyle sorumluların acil ve kalıcı çözüm üretmesi yönünde kamuoyunda güçlü bir beklenti oluşturuyor.
HABER MERKEZİ


















