Dünya Kanser Gününde Önemli Uyarılar
4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle Çorlu Devlet Hastanesi kanser taramalarına dikkat çekti.
“Erken Teşhis Hayat Kurtarır” görsellerinin paylaşıldığı Dünya Kanser Gününde, “ulusal kanser tarama programımız kapsamında, Meme Kanseri Taraması 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir, Rahim Ağzı Kanseri Taraması 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir, Kalın Bağırsak Kanseri Taraması 50-70 yaş arası kadınlara ve erkeklere 2 yılda bir yapılmalıdır” denildi. Kanser taramaları, aile sağlığı merkezlerinde, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezlerinde (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) Mobil kanser tarama araçlarında ücretsiz olarak yapılmaktadır denildi.
İMDAT ŞAHİN
Şiddetli Rüzgar Bu Kez Baz İstasyonunu Vurdu
Şiddetli rüzgârın etkili olduğu Çorlu’da bir baz istasyonunda yer alan koruyucu brandaların yırtıldığı görüldü.
Çorlu Kaymakamlık Binasının yakınında bulunan baz istasyonun dış bölümünde bulunan brandaların koparak sarktığı anlar dikkat çekerken, ortaya çıkan görüntü çevrede endişeye neden oldu. Vatandaşlar, özellikle yüksek noktalarda bulunan bu tür yapıların düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, kopan parçaların olası bir fırtınada aşağıya düşme riskine dikkat çekti. Baz istasyonunun iç aksamının açıkta kalmasının da hem güvenlik hem de teknik açıdan risk oluşturabileceği ifade edildi. Çevrede yaşayan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak yırtılan brandaların bir an önce yenilenmesini ve istasyonda gerekli bakım-onarım çalışmalarının yapılmasını istedi. Rüzgârın zaman zaman etkisini artırdığı bölgede, benzer olumsuzlukların yaşanmaması için önlem alınması gerektiği vurgulandı.
İMDAT ŞAHİN
Sosyal Tesis İçin Sevindirici Gelişme
Çorlu Belediyesi tarafından Yenice Mahallesi’nde hayata geçirilmek istenen sosyal tesis için imar planlarında değişiklik bakanlık tarafından Ocak ayında onaylanmıştı, şimdi imar değişikliği için karar askıya çıktı.
Tekirdağ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü 5 Şubat 2026 tarihli bir duyuru yayınladı. Duyuruda 1/5000 ve 1/1000’lik plan değişikliklerinin askıya çıktığı duyuruldu. Yenice Mahallesi’ne Çorlu Belediyesi tarafından yapılacak sosyal tesis için uzun bir süreç yaşandı. Sahil Güvenlik ve Jandarma’ya verilen alanlarla ilgili itirazlar yaşandı. Yaşanan süreç sonunda sosyal tesis için sevindirici gelişme yaşandı. İmar planlarında değişiklikler yapılarak askıya çıktı.
PLAN DEĞİŞİKLİKLERİNİN ASKIYA ÇIKMASIYLA İLGİLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI
Tekirdağ Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Yenice Mahallesi sınırları içerisinde kalan muhtelif parseller ile DHTA alanında Askeri Alan, Yenice Halk Plajı ve Ergene Derin Deniz Deşarj Hattı İmar Planı Değişikliği ve İlavesi yapılması amacıyla hazırlanan “Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Yenice Mahallesi, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Hizmet ve Eğitim Alanı, Yenice Halk Plajı ve Ergene Derin Deniz Deşarj Hattı 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve İlavesi ile 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve İlavesi” teklifleri Bakanlık Makamınca uygun görülerek 08.01.2026 tarihinde onaylanmıştır. Söz konusu İmar Planları 05.02.2026 tarihinde Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hizmet binası ile Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü internet sayfası duyurular kısmında ve e-plan otomasyon sisteminde Tekirdağ Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce askıya çıkarılmıştır” ifadelerine yer verildi.
ÇORLU BELEDİYESİ PROJEYİ YILLARDIR TAKİP EDİYOR
2020 yılında projeyi hazırlayan ve görsellerini paylaşan Çorlu Belediyesi süreci yıllardır takip ediyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre 5 yıl önceki projede revizeler yapılarak projenin hayata geçmesi bekleniyor. Proje kapsamında Çorlu Belediyesi halk plajı oluşturarak vatandaşlara hizmet verecek. Plajın dışında dış yerleri, restoranlar kafelerin de yer alacağı sosyal tesis için askı süreci 30 gün sürecek. 30 gün sonra planın tamamen uygulanması bekleniyor.
VATANDAŞLAR HALK PLAJINDA RAHATLIKLA DENİZE GİREBİLECEK
Çorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan proje kapsamında vatandaşlar rahatlıkla denize ulaşma imkanı bulacak. Projenin biran önce hayata geçmesini isteyen vatandaşlar sahillere ulaşmanın zorluklarından söz etti.
İMDAT ŞAHİN