Çorlu Belediyesi Ile Çbfk Arasında Protokol
Amatör Spor Kulüplerine Yapılacak Olan Nakdi Yardım Protokolü kapsamında hazırlanan ve Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü (ÇBFK)’ne yapılacak desteği içeren protokol Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile ÇBFK Başkanı Yılmaz Arıcı tarafından imza altına alındı.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü (ÇBFK) Başkanı Yılmaz Arıcı ile bir araya gelerek kulübe destek verilmesini içeren protokolü imza altına aldı. Çorlu’da sporun tabana yayılması ve genç yeteneklerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen iş birliği kapsamında, amatör spor kulüplerinin ihtiyaç duyduğu imkânların iyileştirilmesi hedefleniyor. Belediye binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Ahmet Sarıkurt, sporun bir kentin birleştirici gücü olduğuna vurgu yaptı. Başkan Sarıkurt, “Kentimizdeki sportif başarıları artırmak amacıyla amatör spor kulüplerine yaptığımız ayni ve nakdî yardımlarla spor ve sporculara desteğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Çorlu Belediyesi Futbol Kulübü ile imzaladığımız protokol doğrultusunda, kulübümüzün sportif altyapısını güçlendirmeye, genç sporcularımızın daha iyi imkânlara kavuşmasını sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.
“Sporun ve Sporcumuzun Yanındayız”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ayrıca, “Çorlu’muzda sporu her yaşta ve her branşta desteklemeye kararlılıkla devam ediyoruz. ÇBFK Başkanımız Yılmaz Arıcı ile birlikte, kulübümüzün elini güçlendirecek önemli bir protokole imza attık. Kentimizdeki tüm kulüplerin başarıları, bizim gurur kaynağımız. Gençlerimizin spora yönelmesini sağlamak ve onlara daha iyi imkânlar sunmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni protokolün kulübümüze ve sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
ÇBFK Başkanı Arıcı’dan Teşekkür
ÇBFK Başkanı Yılmaz Arıcı ise belediyenin sağladığı desteklerin amatör kulüpler için can suyu niteliğinde olduğunu belirterek, “Sayın Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a spora ve sporcuya verdiği sonsuz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu iş birliği sayesinde Çorlu’da sporun çıtasını çok daha yukarıya taşıyacağız.” diye konuştu.
Müge Başkan, Esnaf Ve Vatandaşların Kandilini Kutladı
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Berat Kandili dolayısıyla esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek kandillerini kutladı ve geleneksel kandil simidi ikramında bulundu.
Berat Kandili sebebi ile Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek kandillerini kutladı. Vatandaş ve esnaflarla sohbet eden Başkan Müge Yıldız Topak, hem talepleri dinledi hem de hayırlı işler dileklerinde bulunarak kandil simidi ikram etti. Esnaf ve vatandaşlarımızla samimi diyaloglar kuran Başkan Müge Yıldız Topak, “Bu mübarek günlerde hemşerilerimizle bir arada olmak bizim için mutluluk kaynağı. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için her zaman Ergeneli hemşerilerimizleyiz, biriz, bütünüz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimizin kandili mübarek olsun!” ifadelerini kullandı.
Geç Saatlere Kadar Devam Etti
Günün ilerleyen saatlerinde de esnaf vatandaşlarımızla da buluşan Başkan Müge Yıldız Topak, ziyaretleri sırasında çocuklarla da yakından ilgilendi. Vatandaşlarımız, bu anlamlı günde yanlarında olan Başkan Müge Yıldız Topak’a teşekkür ederken, ziyaretleri hem esnaflar hem de Ergeneli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Devlet Hastanesine 2 Yeni Ameliyathane
Çorlu Devlet Hastanesi’ne artan hasta yoğunluğu nedeniyle iki yeni ameliyathane daha hizmete girdi.
Artan hasta yoğunluğunu karşılamak için harekete geçen Çorlu Devlet Hastanesi hayırseverlerin de katkılarıyla 2 yeni ameliyathane odasını hizmete açtı. Ameliyat süreçlerinin daha verimli yürütülmesi bekleme sürelerinin azaltılması ve hastalara sunulan sağlık hizmetleri niteliğinin artırılması için açılan ameliyathaneler hizmet vermeye başladı.
Çorlu Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada: Çorlu Devlet Hastanesi Ameliyathane Birimimizde; artan hasta yoğunluğunu karşılamak, cerrahi hizmetlerin etkinliğini artırmak ve sağlık hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini güçlendirmek amacıyla 2 yeni ameliyathane odası kullanıma açılmıştır. Gerçekleştirilen bu iyileştirme çalışmaları sayesinde ameliyat süreçlerinin daha verimli yürütülmesi, bekleme sürelerinin azaltılması ve hastalarımıza sunulan sağlık hizmetlerinin niteliğinin artırılması hedeflenmektedir. Bu önemli sürecin planlanması ve hayata geçirilmesinde verdikleri kıymetli destek ve katkılardan dolayı Yıldırım Oktan (Divan Döner), Adil Salman (AS Beton) ve Sinan Aydın (AYKA GYO)’ya teşekkürlerimizi sunarız” denildi.
İMDAT ŞAHİN