Ders Zili ‘Bayrak Sevgisi' İle Çaldı
Okullarda ders zili bu kez bayrak sevgisiyle çaldı. Öğrenciler, sınıflarını Türk bayraklarıyla donatarak milli değerlere olan bağlılıklarını anlamlı bir şekilde ortaya koydu.
Kırmızı-beyaz bayraklarla ders başı yapan öğrencilerin coşkusu, sınıf ortamına hem duygu hem de gurur kattı. Sabah saatlerinde sınıflarına giren öğrenciler, ellerinde Türk bayraklarıyla derslerine başladı. Bayraklarını sıralarının üzerine koyan, bazı öğrenciler ise bayrakları gururla salladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılının ikinci dönemi, “bayrak sevgisi” temasıyla başladı.
İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA; “HAYDİ BAYRAKLARIMIZLA OKULLARIMIZA!”
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni dönem öncesi yaptığı açıklamada: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin bizlere emanet ettiği değerler ışığında; kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güçlü sembolü olan Türk Bayrağı etrafında buluşuyoruz. Haydi, bayraklarımızı alıp okullarımıza gidiyoruz. Kırmızı-beyazın altında aynı heyecanı paylaşmak, ortak değerlerimizi yaşatmak ve bayrağımızın birleştirici gücünü yüreklerimizde hissetmek için hep birlikteyiz. Çünkü bu bayrak hepimizin; bu gelecek, bu Türkiye Yüzyılı hepimizin” ifadelerine yer verdi.
OKULLAR AY YILDIZLI TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI
Öğrencilerde milli ve manevi duyguları artırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ikinci dönemi Bayrak sevgisi temasıyla başlattı. Okullara Türk Bayrakları asıldı, sınıflar kırmızı beyaza büründü. Öğretmenler, öğrencilerin milli ve manevi değerlere küçük yaşlarda sahip çıkmasının önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini ifade etti. Bayrak sevgisinin sadece özel günlerle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten veliler, bu bilincin günlük yaşamın bir parçası haline gelmesinin önemini vurguladı. Sınıflarda oluşan kırmızı-beyaz atmosfer, derslere de ayrı bir anlam kattı. Öğrenciler hem derslerini işledi hem de bayrak sevgisini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Veliler ise ortaya çıkan görüntülerin gurur verici olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
BU ANLAMLI ETKİNLİK ÖĞRENCİLERİN HAFIZASINDA UNUTULMAZ BİR ANI BIRAKTI
İkinci dönemin Bayrak Sevgisi temasıyla başlamasının önemli olduğunu vurgulayan öğrenci velileri, “Ders zilinin bayrak sevgisiyle çaldığı bu anlamlı gün, öğrencilerin hafızalarında unutulmaz bir anı olarak yerini aldı. Kırmızı-beyazın hâkim olduğu sınıflardan yükselen coşku, milli birlik ve beraberliğin en güzel yansımalarından biri oldu” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Madeni Eşya Odasında Yeni Dönem
3 adayın yarıştığı Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarları Esnaf Odası seçimlerinde kazanan mavi listeyle Murat Uğur oldu.
Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde Pazar günü yapılan oda seçimlerine 3 aday girdi. Mevcut başkan Rüstem Duman beyaz listeyle, Murat Uğur mavi listeyle, Olcay Ören ise kırmızı listeyle seçimlere katıldı. 712 üyelin sandık başına gittiği seçimlerde Murat Uğur oyların 290’ını alarak yeni başkan seçildi. Beyaz listeyle seçime giren Rüstem Duman 238 oy alırken, kırmızı listeyle seçimlere giren Olcay Ören ise 162 oy aldı, 21 oyda geçersiz sayıldı. Seçim sonuçlarına göre Murat Uğur Çorlu Madeni Eşya Odası’nın yeni başkanı seçildi.
ODA SEÇİMİNDE 3 ADAYDA KÜRSÜYE ÇIKARAK ÜYELERE HİTAP ETTİ
Oda seçimleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddeleri tek tek oylanarak genel kuruldan geçti. Dilek temenniler bölümünde 3 adayda söz alarak üyelere hitap etti. İlk sözü Murat Uğur aldı, Uğur yapacağı çalışmalardan söz ederek üyelerden oy istedi. İkinci konuşmayı Olcay Ören aldı, Ören’de üyelerden oy isteyerek mevcut yönetimin yapamadıklarından söz etti. En son sözü ise Rüstem Duman aldı ve oda yeni dönem için üyelerden oy istedi.
SEÇİMLER HEYECAN DORUKTAYDI
Konuşmaların ardından üyelerin oy verme işlemleri başladı ve sandıklar saat 17:00’da açıldı. Çorlu ilçe Seçim Kurulu sandıkları açarak oy sayımına geçti. 3 sandığın kurulduğu seçimlerde 712 oy kullanıldı, 21 oy geçersiz sayıldı. Murat Uğur 290 oy alırken, Rüstem Duman 238 oy, Olcay Ören ise 162 oy aldı. Seçim sonuçlarına göre Murat Uğur yeni oda başkanı seçildi.
İMDAT ŞAHİN
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Berat Kandili Mesajı
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Soytürk mesajında, mübarek Ramazan ayının habercisi ve müjdeleyicisi olan Berat Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Berat Kandili’nin hataların ve kusurların gözden geçirilmesi, toplumsal ve bireysel sorumlulukların hatırlanması ile kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi adına önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti.
Berat Kandili’nin kırılan kalplerin onarıldığı, dargınlıkların unutulduğu, olumsuz duygu ve düşüncelerden arınmaya vesile olan müstesna bir gece olduğunu vurgulayan Vali Soytürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu vesileyle, milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum.”
CANSEL SÖZER