Yeni̇ Parti̇ Beledi̇ye Başkanlari Ankara'da
Yeni Parti’ye geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve ilçe belediye başkanları Ankara’da genel merkezi ziyaret ederek Özgür Özel İle görüştü.
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret eden belediye başkanları önümüzdeki döneme ilişik değerlendirmelerde bulundu. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i, İl Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte Genel Merkezimizde ziyaret ettik. Tekirdağımızı, kentimizin geleceğini ve önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerimizi değerlendirdiğimiz verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Genel Başkanımızın öncülüğünde, birlik ve dayanışma içerisinde Tekirdağımız ve ülkemiz için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz daima açık olsun” ifadelerine yer verdi.
BAŞKAN SARIKURT’TA ZİYARETLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada: Yeni Parti Genel Merkezindeyiz… Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i yol arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ettik. İnandığımız değerler ve taşıdığımız sorumluluklar doğrultusunda yolumuza devam ederken bizlere liderlik eden Genel Başkanımıza ev sahipliği için teşekkür ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Yolcular Allah'a Emanet!
Kemalettin Mahallesi Alipaşa Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağında yaşanan sorun, vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Durağa park edilen araçlar nedeniyle otobüsler yolun ortasında durarak yolcuları indirmek zorunda kalıyor. Otobüsten güçlükle inen vatandaşlar, hem kendi can güvenliklerinin hem de trafik güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirterek yetkililerden çözüm bekliyor. Durakta tabela bulunmaması da dikkat çekiyor. Çorlu’da toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların yaşadığı sorunlara bir yenisi daha eklendi. Kemalettin Mahallesi Alipaşa Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağında yaşanan düzensizlik, yolcuları zor durumda bırakıyor. Durağa park eden araçlar nedeniyle otobüsler durağa yanaşamıyor, yolcular ise yolun ortasında inmek zorunda kalıyor.
OTOBÜS YOLUN ORTASINDA DURUYOR
Alipaşa Caddesi üzerindeki durakta yaşanan park sorunu, toplu taşıma kullanan vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Durağın önüne park edilen araçlar nedeniyle otobüsler kaldırıma yanaşamayınca şoförler yolun ortasında durarak yolcuları indirmek zorunda kalıyor. Otobüsten inen vatandaşlar, araçların arasından geçerek kaldırıma ulaşmaya çalışıyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli vatandaşlar açısından daha büyük risk oluşturan bu durum, olası kazalara davetiye çıkarıyor. Yolcuların güvenli bir şekilde inip kaldırıma ulaşabilmesi gerekirken, mevcut durum hem vatandaşları hem de trafikteki diğer sürücüleri zor durumda bırakıyor.
DURAKTA TABELA DA BULUNMUYOR
Durakta yaşanan bir diğer eksiklik ise otobüs durağını gösteren tabelanın bulunmaması. Durağın belirgin bir şekilde işaretlenmemesi isteyen vatandaşlar tepkilerini dile getirdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Durakta tabela da yok durak çizgileri de belli belirsiz. Buradaki durağın yapılması gerekiyor. Her gün aynı sorunu yaşıyoruz. Bu sorunlar artık son bulsun” dedi.
VATANDAŞLAR TEKULAŞ’TAN ÇÖZÜM BEKLİYOR
Alipaşa Caddesi üzerindeki durakta yaşanan sorunun giderilmesini isteyen vatandaşlar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TEKULAŞ yetkililerine çağrıda bulunuyor. Vatandaşlar, öncelikle durağa tabela konulmasını, ardından otobüslerin rahatlıkla yanaşabileceği şekilde durak düzenlemesinin yapılmasını talep ediyor.
İMDAT ŞAHİN
Kazı Bitiyor Mağduriyet Devam Ediyor
Çorlu’da altyapı kurumları tarafından gerçekleştirilen kazı çalışmalarının ardından yolların yeniden düzenlenmemesi vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.
Kazı yapılan sokaklarda asfalt ve kaldırım çalışmalarının gecikmesi nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşarken, yolların bir an önce eski haline getirilmesini istiyor. Çorlu’da altyapı çalışmaları kapsamında kazılan yolların ve kaldırımların ardından gerekli düzenlemelerin zamanında yapılmaması tepkilere neden oluyor. Şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen kazı çalışmalarının ardından yolların eski haline getirilmemesi, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşatıyor. Altyapı kurumları tarafından su, elektrik ve diğer altyapı hizmetleri için gerçekleştirilen kazıların ardından yol ve kaldırım düzenlemelerinin gecikmesi, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kazı yapılan bölgelerde oluşan bozuk zeminler sürücüler için sorun oluştururken, kaldırımlardaki düzensizlikler de yayaların yürüyüşünü zorlaştırıyor. Kazımiye Mahallesi Spor Sokakta yapılan kazı sonrası yol ve kaldırım aylardır yapılması bekliyor.
İMDAT ŞAHİN