Türk Bayrağına Yapılan Saldırı Kınandı
Çorlu Güncel

Türk Bayrağına Yapılan Saldırı Kınandı

  • 21 Ocak 2026

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde sınır bölgesinde Türk Bayrağına yönelik saldırı Tekirdağ’dan sert bir dille kınandı.

Nusaybin-Kamışlı sınır hattında terör örgütü YPG yandaşları tarafından Türk bayrağına hain bir saldırı gerçekleştirildi. Türkiye'den sınırdaki provokasyona ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı başta olmak üzere AK Parti CHP ve MHP Çorlu İlçe Başkanlıkları da saldırıyı kınadı. CHP Çorlu İlçe Başkanlığı sosyal medyadan Türk Bayrağı paylaşarak “payidar” sözcüğüne yer verdi. Türk Bayrağı’na yapılan saldırıyla ilgili AK Parti ve MHP’den ise sert sözler geldi. 

BAYRAĞIMIZA UZANAN HER EL, KARŞILIĞINI EN AĞIR ŞEKİLDE ALACAKTIR

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Ay-yıldızlı bayrağımıza yönelik yapılan bu alçak girişimi en güçlü şekilde kınıyoruz. Nusaybin–Kamışlı sınır hattında, Suriye tarafında terör örgütü SDG yandaşları tarafından sergilenen bu hadsizlik; devletimize ve milletimizin onuruna yönelmiş açık bir saldırıdır. Bayrağımıza uzanan her el, karşılığını en ağır şekilde alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, değerlerine yönelen hiçbir tehdidi cevapsız bırakmaz. Bu provokasyonun bedeli mutlaka ödetilecektir” denildi. 

ŞANLI BAYRAĞIMIZA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN ALÇAK SALDIRIYI EN SERT ŞEKİLDE LANETLİYORUM

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz da Türk Bayraklı bir paylaşım yaptı: “Nusaybin–Kamışlı sınır hattında, Suriye tarafındaki terör örgütü YPG/SDG yandaşları tarafından şanlı bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen alçak saldırıyı en sert şekilde lanetliyorum. Bayrağımıza uzanan her el, devletimizin kararlı iradesi karşısında hak ettiği en net ve güçlü karşılığı mutlaka görecektir.

MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNİ HEDEF ALAN HİÇBİR PROVOKASYON; BU AZİZ MİLLETİN İRADESİ KARŞISINDA TUTUNAMAYACAKTIR

MHP Çorlu İlçe Başkanlığı da yaptığı açıklamada: “Dalgalandığın her karış toprakta umut vardır, cesaret vardır. Gölgen bize yurt, bize onurdur. Şanlı Bayrağımıza uzanan kirli elleri lanetliyoruz. Milletimizin birliğini hedef alan hiçbir provokasyon; bu aziz milletin iradesi karşısında tutunamayacaktır” denildi. 

İMDAT ŞAHİN