Çorlu Ake, Eğitime Katıldı
Çorlu Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Yangın Güvenliği ve Yangınla Mücadele Eğitimi Programı’na katıldı.
Çorlu İtfaiye İstasyonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerde; yangın türleri, temel yangın güvenliği, yangına doğru ve etkin müdahale yöntemleri, yangın söndürme ekipmanlarının doğru kullanımı, yangın anında arama kurtarma operasyonları ile ekip hâlinde müdahale esasları ele alındı. Eğitimler, itfaiye personelinin rehberliğinde teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı çalışmalarla desteklendi. Afetler ve acil durumlar sırasında yangınlara hızlı ve etkin şekilde müdahale edebilme kapasitesinin artırılması, sahada görev yapan ekiplerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ile kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi açısından eğitim programının önemli bir katkı sunduğu vurgulandı.
Afetlere ve acil durumlara hazırlık çalışmaları kapsamında benzer eğitim faaliyetlerinin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceği bildirildi.
“İran'dan Sonra Hedef Türkiye'dir”
Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, İran’a yönelik saldırılara tepki gösterdi. “Siyonist oyunun farkındayız: ümmetin tamamı hedef tahtasındadır!” diyen Aslan İran’dan sonra hedefin Türkiye olduğunu belirtti.
Yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Aytuğ Aslan, “Son günlerde ABD–İsrail ekseninin İran’ı hedef alan açıklamaları ve sahadaki hamleleri, bölgemizi yeni bir çatışma ve kaos sarmalına sürükleme girişimidir. “Demokrasi”, “insan hakları” ve “özgürlük” söylemleriyle servis edilen bu süreç; gerçekte Siyonist planların ve emperyalist kuşatmanın yeni bir perdesidir. Altını özellikle çizmek isteriz ki; Bugün hedef İran’dır; yarın Türkiye, Pakistan, Mısır, Ürdün, Lübnan ve tüm İslam coğrafyası. Çünkü mesele bir ülke veya bir yönetim meselesi değil; ümmetin bağımsızlığını kırma, direniş hattını dağıtma ve İslam dünyasını parça parça yutma meselesidir. Bu gerçeği yıllar önce Milli Görüş hareketimizin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız şu cümleyle net biçimde ortaya koymuştur” dedi.
BUGÜN İRAN’A KURULAN SENARYO; YARIN TÜRKİYE’YE KURULMAK İSTENEN SENARYONUN PROVASIDIR
“Bugün İran’a kurulan senaryo; yarın Türkiye’ye kurulmak istenen senaryonun provasıdır. Siyonist akıl; İran’ı kuşattıktan sonra Türkiye’yi teslim almayı hedeflemektedir” diyen Aytuğ Aslan, “Gazze’de soykırım yapan, Kudüs’ü hedef alan işgalci İsrail; direnişi kıramayınca saldırı alanını genişletmekte, bölgeyi daha büyük bir savaşın eşiğine taşımaktadır. ABD ise “bölgeye düzen getirme” yalanıyla yeniden askeri ve siyasi tahakküm kurmanın hesabını yapmaktadır. Bu tabloda esas hedef çok net bir şekilde; Kudüs’tür, Mescid-i Aksa’dır, Gazze’dir; Türkiye’dir; ümmetin izzetidir” dedi.
SİYONİZM TARAFINDAN HEDEF ALINAN HER ÜLKENİN YANINDAYIZ! TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZLIĞININ YANINDAYIZ!
Açıklamasını sürdüren Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Bizler Milli Görüşçüler, Saadet Partililer olarak açıkça ilan ediyoruz: ABD–İsrail ortaklığının yürüttüğü algı operasyonları, provokasyonlar ve kirli senaryolar reddedilmelidir. İran’ın hedef alınması yalnızca bir ülkeye dönük tehdit olarak değil; ümmete yönelmiş topyekûn saldırı olarak görülmelidir. İran’a dönük saldırı hazırlıkları; ümmeti parçalama, İslam coğrafyasını teslim alma ve Siyonist işgal düzenini büyütme projesidir. Buradan tüm İslam dünyasına da açık çağrıda bulunuyoruz; İşgalci İsrail’in saldırganlığına karşı tek ses, tek yürek olunmalıdır. Başta İslam İşbirliği Teşkilatı ve D-8 olmak üzere tüm mekanizmalar acilen devreye sokulmalıdır. İsrail’e karşı diplomatik, siyasi ve ekonomik baskı artırılmalıdır. Ümmetimiz; mezhep, etnik kimlik ve iç tartışmalar üzerinden bölünmemeli; ayrıştırma projelerine geçit verilmemelidir. Tüm İslam ülkeleri “seyirci kalan hedef olur” gerçeğiyle hareket etmelidir. Bir kez daha hatırlatıyoruz; Bugün İran’ı hedef alanlar, dün Irak’ı yıktılar. Suriye’yi parçaladılar. Libya’yı çökerttiler. Yemen’i kan gölüne çevirdiler. Gazze’yi mezarlığa dönüştürdüler. Çünkü Siyonizm’in derdi barış ya da özgürlük değildir. Siyonizm’in derdi; sömürü, işgal ve tahakkümdür. Siyonizm’in derdi; Arz-ı Mev’ud hezeyanları uğruna tüm bölgeyi ateşe atmaktır. Bizler bu coğrafyanın evlatları olarak haykırıyoruz: Siyonist oyunun farkındayız! Ümmetin hedefte olduğunun farkındayız! İran’dan sonra Türkiye’nin sırada olduğunun farkındayız! Arz-ı Mev’ud planının adım adım işletildiğinin farkındayız! Ve ilan ediyoruz: Siyonizm tarafından hedef alınan her ülkenin yanındayız! Türkiye’nin bağımsızlığının yanındayız! İran'ın yanındayız! Kudüs’ün yanındayız! Gazze’nin yanındayız! Ümmetin direniş hattının yanındayız!” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Protokolünden Başsavcı Yücel'e Ziyaret
Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başta olmak üzere protokol üyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel’i makamında ziyaret etti.
Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada: “Kaymakamımız Niyazi Erten; beraberinde 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Cafer Aksoytürk, Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir Ve İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel’i ziyaret etti” ifadelerine yer verildi.
CANSEL SÖZER