Tekirdağ Emniyeti Uyuşturucuya Geçit Vermiyor
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü uyuşturucu maddeye karşı yaptığı operasyonları paylaştı. Operasyonla ilgili yapılan açıklamada 16 şüpheli sahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı Tekirdağ’a atandığı günden beri uyuşturucu maddeye karşı mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Sadece uyuşturucu operasyonlarıyla değil, uyuşturucuyla anılan mahallelerdeki sosyal çalışmalarıyla da dikkat çeken Turanlı kısa sürede Tekirdağ halkının gönlünde taht kurdu. Süleymanpaşa Çorlu, ve Çerkezköy ilçelerinde uyuşturucuyla anılan mahallelere yönelik ciddi çalışmalar yapan Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Turanlı operasyonlara da aralıksız devam ediyor.
18 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele birimlerince uyuşturucunun arzı ile mücadele çerçevesinde yürütülen projeli çalışmalar kapsamında, 13.01.2026 tarihinde Süleymanpaşa ilçesi Aydoğdu, Altınova ve Karadeniz mahalleleri ile Kapaklı ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Özel Harekat ve Narkotik birimlerinin katılımıyla 18 adrese yönelik icra edilen operasyonda, sokak satıcısı olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen şahıslar yakalanmıştır” denildi.
16 ŞÜPHELİ ŞAHIS TUTUKLANARAK CEZA EVİNE GÖNDERİLDİ
Açıklamanın devamında, “Operasyonlar kapsamında; 1 kilo 285 gram çeşitli uyuşturucu madde, 115 adet uyuşturucu hap, (4) adet ruhsatsız silah, (2) adet hassas terazi, 152 adet fişek Uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirilmiştir. Söz konusu projeli çalışmalar kapsamında Adli makamlara sevk edilen 16 Şüpheli Şahıs Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma veya Sağlama suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Tekirdağ genelinde, gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarına yönelik mücadele kararlılıkla ve aralıksız sürdürülmektedir” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Emre Kongar Söyleşisine Yoğun Katılım
ABS Kültür Sanat Derneği, Trakya İmece Düşünce ve Araştırma Derneği, Günebakan Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlenen imza günü etkinliğinde akademisyen yazar Emre Kongar okurlarıyla buluştu.
Çorlu Ticaret Odası Batı Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başta olmak üzere STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplumsal, kültürel ve düşünsel alanda önemli çalışmalara imza atan Emre Kongar’ın katıldığı imza gününde, çok sayıda vatandaş kitaplarını imzalatmak ve yazarla sohbet etmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Etkinliğe ev sahipliği yapan kurumların başkanları da organizasyonun önemine dikkat çekti. İmece Düşünce ve Araştırma Derneği Başkanı Kemal Kavut, ABS Kültür Sanat Derneği Başkanı Bedri Selvi ve Günebakan Rotary Kulübü Başkanı Pınar Kurt Öztürk, yaptıkları ortak değerlendirmede; sivil toplum kuruluşlarının güç birliğiyle hayata geçirdiği bu tür kültürel etkinliklerin kent yaşamına değer kattığını vurguladı. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Toplumsal belleğimize ve düşünce dünyamıza önemli katkılar sunan Sayın Kongar’ın “Hayat Yaşadığına Değsin” adlı kitabını imzalatma imkânı da bulduk. Bilgiyle, düşünceyle ve nitelikli sohbetlerle dolu bu kıymetli buluşma için Prof. Dr. Sn. Emre Kongar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
Müge Başkan Vatandaşların Kandilini Kutladı
Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Miraç Kandili dolayısıyla vatandaşlarla bir araya gelerek kandillerini kutladı ve geleneksel kandil simidi ikramında bulundu.
Miraç Kandili sebebi ile Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Sağlık Mahallesinde bulunan esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek kandillerini kutladı. Vatandaş ve esnaflarla sohbet eden Başkan Müge Yıldız Topak, hem talepleri dinledi hem de hayırlı işler dileklerinde bulunarak kandil simidi ikram etti. Esnaf ve vatandaşlarımızla samimi diyaloglar kuran Başkan Müge Yıldız Topak, “Bu mübarek günlerde hemşerilerimizle bir arada olmak bizim için mutluluk kaynağı. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için her zaman Ergeneli hemşerilerimizleyiz, biriz, bütünüz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimizin kandili mübarek olsun!” ifadelerini kullandı.
GEÇ SAATLERE KADAR DEVAM ETTİ
Günün ilerleyen saatlerinde ilçedeki camilerdeki vatandaşlarımızla da buluşan Başkan Müge Yıldız Topak, yatsı namazının ardından camideki vatandaşların da kandilini kutladı. Camii çıkışında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Müge Yıldız Topak, kandil simidi ikram ederken ziyaretleri sırasında çocuklarla da yakından ilgilendi. Vatandaşlarımız, bu anlamlı günde yanlarında olan Başkan Müge Yıldız Topak’a teşekkür ederken bu anlamlı ziyaretleri hem esnaflar hem de Ergeneli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.