İş Yeri Temsilcilerine Yönelik Eğitim Düzenlendi
Çorlu Güncel

İş Yeri Temsilcilerine Yönelik Eğitim Düzenlendi

  • 22 Aralık 2025

Eğitim-İş Sendikası Tekirdağ 2 No’lu Şube’den iş yeri temsilcilerine yönelik eğitim gerçekleştirdi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Tekirdağ 2 No’lu Şube tarafından, iş yeri temsilcilerinin sendikal temsiliyetteki rolünü güçlendirmek, ortak mücadele anlayışını pekiştirmek ve sendikal dili ortaklaştırmak amacıyla İş Yeri Temsilcileri Eğitimi gerçekleştirildi. Çorlu Temsilcilik Başkanı Eser Sönmez’in koordinasyonunda düzenlenen eğitim programı, iş yeri temsilcilerinin görev, sorumluluk ve beklentilerine ilişkin kapsamlı başlıkları içerdi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim İş Tekirdağ 2 Nolu Şube Başkanı Halil Mahmut Er, laik, bilimsel ve kamusal eğitimin önemine dikkat çekerek; eğitimin piyasalaştırılmasına,  eğitimde eşitsizliklere ve öğretmenlerin yaşadığı yapısal sorunlara vurgu yaptı. Mahmut Er, sendikal mücadelenin yalnızca eleştirmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda güçlü bir alternatif inşa etme sorumluluğu taşıdığını ifade etti.
CUMHURİYET DEĞERLERİNE DAYALI, LAİK VE KAMUSAL EĞİTİMİN SENDİKANIN TEMEL MÜCADELE ALANIDIR
Eğitim başlangıcında söz alan Genel Merkez Eğitim Sekreteri Veli Fırat Şimşek, Eğitim-İş’in tarihsel mücadelesini ve sendikanın kuruluş felsefesini katılımcılarla paylaştı. Şimşek, Cumhuriyet değerlerine dayalı, laik ve kamusal eğitimin sendikanın temel mücadele alanı olduğunu vurguladı. Ardından Çorlu Temsilcilik Başkanı Eser Sönmez, iş yeri temsilciliğinin sendikal yapı içindeki stratejik konumuna ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda; temsilcilerin okul içindeki iletişim rolü,  örgütlenmedeki önemi ve sahadaki sorumlulukları ele alındı.
İŞ YERİ TEMSİLCİLERİ SENDİKAL MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ TAŞIYICILARIDIR 
Eğitim programının son bölümünde ise Genel Eğitim Sekreteri Veli Fırat Şimşek, iş yeri temsilcilerinin sahada en sık karşılaştığı sorunlara ilişkin etkileşimli bir değerlendirme oturumu gerçekleştirdi. Katılımcıların soruları üzerinden ilerleyen bu bölüm, deneyim paylaşımı ve çözüm önerileri açısından verimli bir tartışma ortamı sundu. Eğitim-İş Tekirdağ 2 No’lu Şube yöneticileri, iş yeri temsilcilerinin sendikal mücadelenin en önemli taşıyıcıları olduğunu vurgulayarak, bu tür eğitimlerin örgütlü mücadelenin güçlenmesine katkı sunmaya devam edeceğini ifade etti
İMDAT ŞAHİN