Taşinmasin Di̇ye Oturma Banklari Sabi̇tlendi̇
Çorlu Güncel

Taşinmasin Di̇ye Oturma Banklari Sabi̇tlendi̇

  • 12 Aralık 2025

Çorlu’da sık sık yaşanan oturma banklarının yerinden sökülmesi veya farklı noktalara taşınması sorununa karşı ilginç bir çözüm uygulanmaya başlandı.



Çorlu Belediyesi ekipleri, bankların alt kısmına sabitleme aparatları yerleştirerek bankların yerinden oynatılmasını engelledi. Özellikle park ve yeşil alanlarda sıkça karşılaşılan bankların başka yerlere götürülmesi, hem vatandaşların tepkisine neden oluyor hem de çevrede düzensiz bir görüntü oluşturuyordu. Son günlerde artan şikâyetler üzerine ekipler, oturma banklarının altına sabitleme aparatları yerleştirerek bankların taşınmasının önüne geçti.  Mahalle sakinleri, uygulamadan memnun olduklarını belirterek, “Banklar sürekli kayboluyordu ya da birileri tarafından başka yerlere taşınıyordu. Artık sabit kaldığı için herkes istediğinde oturabilecek” ifadelerine yer verildi. 
BAŞKAN SARIKURT BANKLARIN TAŞINMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz günlerde video yayınlayarak bankların yer değiştirmesi ve parklara atılan çöplere tepki göstermişti. Çorlu Belediyesi ekipleri de oturma banklarının yer değiştirmemesi için kalıcı bir çözüm buldu, aparatlarla banklar bulunduğu yere sabitlendi. 
İMDAT ŞAHİN