Tansiyonun Yükseldiği Kongrede, Boduç İl Başkan Oldu
Çorlu Güncel

Tansiyonun Yükseldiği Kongrede, Boduç İl Başkan Oldu

  • 22 Ekim 2025

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı seçimleri gergin anlara sahne oldu. Tek aday Cenk Boduç, Tekirdağ İl başkanı seçildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’in konuşmaları kurultaya damga vurdu.

Cenk Boduç’un tek aday olduğu CHP Tekirdağ İl Başkanlığı seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ‘çözüm bizi kovmaksa kovun” çıkışı dikkat çekti. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurt ise Vahap Akay’a yönelik “her dönem partiye karşı istifa ederim kovun beni restleri doğru değildir” ifadelerini kullandı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta kurultayda bir konuşma yaptı. Sarıkurt, birlik mesajları verdi. İl kongresinde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’inde hedefinde Akay vardı. Kurultayda dilek temenni bölümünde çok sayıda isim söz alarak konuşma yaptı. Bazı konuşmalar tansiyonu yükseltti. 

KURULTAYDA BAŞKAN AKAY’DAN ‘ÇÖZÜM BİZİ KOVMAKSA KOVUN” ÇIKIŞI DİKKAT ÇEKTİ 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dilek temenniler bölümünde ilk söz alan isim oldu. Kürsüye çıkan Vahap Akay sert konuştu. “Seçim dönemlerinde şer odaklarının Çerkezköy de kendi aleyhine çalıştığını” belirten Akay o şer odaklarının kurultay salonunda bulunduğunu ifade etti. Konuşmasında hem genel merkez yönetimine hem de il örgütüne eleştiriler yönelten Akay, "CHP'nin Tekirdağ’daki geleceği için sizlerle paylaşıyor şimdiden kendimi ihanet edenleri bu partiden atamayan yüksek disiplin kuruluna ihbar ediyorum. Bu gidiş gidiş değil. Çözüm bizi kovmaksa kovun” dedi. Seçimler döneminde parti içinden kendisine destek vermeyip, diğer partilerdeki adaylara destek verildiğini söyleyen Akay, bunların hepsinin belgeli olduğunu belirtti. 

BAŞKAN SARIKURT, “HEPİMİZ SORUMLU KONUŞMAMIZ GEREKİYOR” 

Kurultay salonuna yönelik konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt her aklımızdan geleni konuşmak doğru değildir, hepimiz sorumluluk sahibiyiz. Sorumlu konuşmalıyız” dedi. Eski siyasi alışkanlıklarımızı terk etmemiz gerekiyor. Birbirimize karşı değil, enerjimizi bir araya getirme dönemindeyiz. Bugün ne yapacaksak samimiyetle tutarlılıkla ama birlikte yapmalıyız. Birlik beraberliği Çorlumuzda gerçekleştirdik. Zaman bir arada olmak zamanıdır. Bu kurultaylar yarış değil barış kurultayları olmalı. Yüzümüzü millete dönmeliyiz, bunun içinde beraber olmaktır” dedi.  

BAŞKAN YÜCEER, “TEKİRDAĞ İL ÖRGÜTÜNDE AYRI GAYRI YOK BİR SANDIKTAN ÇIKAN VAR BİRDE ÇIKAMAYANLAR VAR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer yaptığı konuşmada; “Hepimiz birbirinden farklı değil, benimde hiçbirinizden farkım yok. Demokrasiyi içselleştireceksiniz. Demokrasinin D’sinin bilmeyenler vay öyle vay şöyle diyorlar. Önce iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıracaksın. Ben hiçbir zaman bu kurultaylarda kendimi anlatmadım. O kadar partilimiz bedel ödemiş ve öderken, şu şöyle dedi bu böyle yaptı demeyi zulh sayarım. Ben yaşadıklarımı anlatsam Ankara yol olur, öyle masal değil öyle hikâye değil. Ama biz bunları konuşmuyoruz bizim davamız büyük. Seçim döneminde yok kazanamaz yok şöyle yapamaz dediler. İlçe örgütünün kapılarını kapatanlar oldu, demokrasiyi öğrenecekler, ben alın teriyle geldim onlar da alın terini öğrenecek. Koskoca partiyi başka yerden aday olmayla tehdit ettiler. Kimsenin demokrasiyi işine geldiği gibi kullanması doğru değil. Gerçek yiğitler yenilgiden sonra ders çıkartırlar yiğit olmayanlar partiyi suçlarlar onu suçlarlar bunu suçlarlar. Atatürk’ün partisini kimse istifayla tehdit etmeye hakkı yok. Giden gider, biz buradayız. CHP olarak biz buradayız. Tekirdağ il örgütünde ayrı gayrı yok bir sandıktan çıkan var birde çıkamayanlar var. 

KİM BU ÖGÜTÜN HUZURUNU BOZARSA BİZİ KARŞISINDA BULACAK 

CHP Tekirdağ İl Başkanı seçilen Cenk boduç yaptığı konuşmada; Bizim yolumuz Atatürk’ün yoludur, Biz CHP olarak genel başkanımızın peşinden iktidara yürüyeceğiz. Birazdan o sandığa gidip o sandığa gidip yıllarca bu partiyi küçük olsun benim olsun diyen ağ babaları yıkıp atacağız. Hep birlikte güçlü bir Tekirdağ yaratacağız” dedi. 

TEK LİSTEYLE GİDELEN SEÇİMLERDE CENK BODUÇ İL BAŞKANI SEÇİLDİ 

CHP 39. İl kurultayında tek listeyle seçime gidildi. Cenk Boduç il başkanı olarak belirlendi. 36 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Aynı şekilde 36 il yönetim yedek listesi belirlendi. Yapılan delege seçimlerinde Cenk Boduç ve yönetimi seçilirken, yakın bir zamanda Cenk Boduç’un mazbatasını alarak göreve başlaması bekleniyor. 

MERAKLA BEKLENEN KURULTAY DELGELERİ BELLİ OLDU 

CHP’nin genel merkez kurultay delegeleri şu isimlerden oluştu; “Candan Yüceer, Cenk Boduç, Gökçe Bayol, Ece Zeyrek, Ahmet Sarıkurt, Mert Yılmaz, Zeynel Şenel Saygun, Ünal Baysan, Emre Köprülü, Alpay Var, Onur Mustafa Bozkurt, Servet Yıldız, Murat Yarımdünya, Emir Tarcan, Özgür Sönmez, Öztürk Nergis Karaağaçlı. 

İMDAT ŞAHİN