Yardım Kermesine Yoğun İlgi
Çorlu Filistin İnsiyatifi tarafından “Ekim Ayı Gazze Ayı” etkinlileri kapsamında açılan yardım kermesine ilgi yoğun oldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda 11-12 Ekim tarihleri arasında kurulan yardım kermesinde satılan ürünler Gazze’ye gönderilecek. AFAD üzerinden yardımların Gazze’ye ulaşması beklenirken, Çorlulu vatandaşlar hafta sonu kermesi ziyaret etti. Kermesi ziyaret eden çoğu vatandaş, yardım için ürün satın aldı. Kermesi Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz, CHP Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.
BAŞKAN SARIKURT KERMESİ ZİYARET ETTİ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt düzenlenen kermesle ilgili yaptığı açıklamada: “CHP Çorlu İlçe Başkanımız Sn. Mert Yılmaz ve ilçe yöneticilerimiz ile birlikte, Çorlu Filistin İnisiyatifi tarafından düzenlenen Gazze Kermesi’ni ziyaret ettik. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen bu anlamlı etkinliğe tüm hemşehrilerimizi davet ediyor, Gazze halkına destek olmak için birlik ve dayanışma duygularıyla kermese katkı sunmaya çağırıyoruz” dedi.
GAZZE HALKININ YANINDAYIZ
Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz’da yaptığı açıklamada: “Gazze Ayı Etkinlikleri programı kapsamında belediye meydanında düzenlenen Sergi ve Kermes programına İl Başkan Yardımcımız Abdullah Kılıçkaya, Kadın Kolları Başkanımız Neriman ÇİVİCİ ve yönetim kurulu üyemizle birlikte katılım sağladık. Gazze halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Dar Sokaklar Çözüm Bekliyor
Çorlu’da Kemalettin Mahallesi Mektep Sokağın dar olması yol kenarlarına araç park etmesi nedeniyle vatandaşlar büyük zorluk yaşıyor.
Tek yön olmasına rağmen karşılıklı gelen araçlar nedeniyle de trafik olumsuz etkileniyor. Yol kenarlarına bırakılan eşyalar da yolu daraltıyor. Bir annenin çocuk arabasıyla geçtiği sokakta aracın geçmesi nedeniyle anne büyük zorluk yaşadı. Mektep sokakta yaşanan olumsuzlukların son bulmasını isteyen bölge esnafı Çorlu Belediyesi’nden yardım istedi. Mektep Sokakla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen bölge esnafı gazetemize konuştu: “Burası tek yön olmasına rağmen çok fazla araçlar karşı karşıya geliyor. Burada yaya trafiği de çok fazla olduğu için insanlar araçlardan geçemiyor. Bu sorunun biran önce son bulmasını istiyoruz” dedi.
ÇORLU BELEDİYESİ SOKAKLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEMELER YAPSIN
Çorlu Belediyesi’nden düzenleme isteyen bölge esnafı araç parkının önüne geçilmesi ve kaldırımların yenilenmesini istedi. Gazetemize konuşan esnaflar, “Mektep Sokakta yeni düzenleme gerekiyor. Buradaki kaldırımların yeniden yapılması şart, insanların yürüyeceği kaldırımlar yapılırsa ve yol tek yön trafiğine uygun hale getirilirse bu sorunların hiçbiri olmaz ve bu sokak daha güzel olur” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Yi̇kob İki Önemli İhaleye Hazırlanıyor
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı hem 15 Temmuz Okulu hem de Çorlu Öğretmeneviyle ilgili ihale sürecine hazırlanıyor.
Çorlu’da yarım kalan 15 Temmuz Okulu’yla ilgili çalışmalar hızlandı. Yine Öğretmenevi Projesiyle ilgili de ihale süreçleri tamamlanarak yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor. Süreci Tekirdağ Valiliği YİKOB ihaleye çıkaracak. İhale tarihleri henüz net olmayan iki projeyle ilgili vatandaşlar biran önce ihalelerinin yapılması isteniyor. 40 yataklı öğretmenevi yapılması planlanırken 16 derslikte 15 Temmuz Ortaokulu yapılacak.
ÖĞRETMENEVİNİN ÖN HAZIRLIK SÜRECİ TAMAMLANDI
Ön hazırlık projelerinin hazırlanmasıyla birlikte öğretmenevinin yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor. Namık Kemal Üniversitesi tarafından hazırlanması beklenen tadilat ve ön hazırlık projelerinin ardından ihale sürecinin başlaması bekleniyor. Yıllardır öğretmenevi olmayan Çorlu’da memurlar kalacak yer konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öğretmenevinin ihalesinden sonra 40 yataklı ve sosyal alanlarının olduğu bir öğretmen evi yapılacak.
16 DERSLİKLİ 15 TEMMUZ OKULU DA İHALE AŞAMASINDA
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale süreçleri hazırlanan 15 Temmuz Okulu için ön hazırlıklar tamamlandı. Yeniden projeleri hazırlanan 15 temmuz Okulu 24 derslikten 16 dersliğe düşürüldü. Temeli 2017 yılında atılan 15 Temmuz Okulu 8 senedir yapılmayı bekliyor. Ön hazırlık süreci tamamlanan iki projeyle ilgili yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor.
YİKOP YAKIN ZAMANDA TARİHLERİ AÇIKLAYACAK
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından Çorlu’da birçok okul yapıldı. Okulların yanı sıra YİKOB öğretmenevinin de ihalesini yapacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Tekirdağ Valiliği YİKOB tarafından yakın zamanda ihalelerinin açıklanması bekleniyor. İhale tarihlerinde ihale verilirse daha sonra çalışmalar başlayacak.
İMDAT ŞAHİN