Filistin İçin Düzenlenen Etkinliğe Tam Destek
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Filistin İnisiyatifi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen “Ekim Ayı Gazze Ayı” etkinliklerini ziyaret etti. Başkan Sarıkurt, ziyareti sırasında CHP Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz ile birlikte etkinliğe katılan vatandaşlarla bir araya gelerek dayanışma mesajı verdi.
Gazze'de yaşanan insani dram ve zulme karşı Çorlu halkının gösterdiği büyük hassasiyetin altını çizen Başkan Sarıkurt, etkinliklerin önemini vurguladı.Başkan Sarıkurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Meydanı'nda, Çorlu halkımızın vicdanının sesi olarak Gazze'deki insani drama karşı gösterdiği bu anlamlı dayanışma ve farkındalık çabasını gönülden destekliyorum. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bu zorlu süreçte, Çorlu olarak sessiz kalmıyoruz. Zulmün değil, adaletin ve barışın kazanması için tüm mazlum coğrafyaların yanında durmaya devam edeceğiz.” dedi.
Etkinlik boyunca vatandaşlar, Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla bir araya gelerek farkındalık oluşturdu. Ziyaret, Çorlu'nun küresel insani meselelere olan duyarlılığını ve bu konulardaki dayanışma ruhunu güçlü bir şekilde yansıttı.
Ulusoy Un'dan Çorlu Belediyesine Anlamlı Bağış
Çorlu Belediyesi, sosyal yardımlar alanındaki hizmet ağını genişletmeye devam ediyor. Çorlu’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Ulusoy Un A.Ş.’nin Çorlu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne hibe ettiği yeni araç, “Sevgi Aracı” olarak kentlilerin hizmetine sunuldu.
Engelli bireylerin şehirlerarası ulaşım ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayacak olan bu araç, belediyenin filosuna kazandırılan ikinci Sevgi Aracı oldu. Tamamen engelli vatandaşların konforuna uygun şekilde düzenlenen ve aynı anda iki kişiye hizmet verebilecek kapasitedeki yeni Sevgi Aracı, Çorlu’da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ulusoy Un A.Ş.’nin bağışına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dayanışmanın, iyiliğin ve paylaşmanın kenti Çorlu’da Sevgi Aracımızın sayısını artırıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kentimizde uzun yıllardır faaliyet gösteren, ticari alanda önemli bir firma hâline gelmiş, bölge istihdamına katkı sunan Ulusoy Un A.Ş.’ye bu anlamlı desteklerinden dolayı tüm hemşehrilerim adına içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür katkılar, kentimizdeki sosyal dayanışma ruhunu güçlendiriyor. Biz, birlikte iyileşen ve birlikte büyüyen bir toplumuz. Umuyorum ki bu örnek davranış, diğer kurum ve firmalarımıza da ilham olur.”
Çorlu Belediyesi, “Sevgi Aracı” uygulamasıyla bugüne kadar yüzlerce engelli vatandaşın hastane, tedavi veya özel ihtiyaç sebebiyle şehir dışına ulaşımını ücretsiz şekilde sağlamıştı. Yeni aracın hizmete girmesiyle birlikte, bu desteklerin daha hızlı ve etkin biçimde sürdürüleceği ifade edildi. Toplumsal dayanışmanın sembolü hâline gelen Sevgi Aracı, her gün yola bir tebessüm ve bir teşekkürle çıkmaya devam edecek.
3. Ulusal Çorlu Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı
Çorlu Belediyesi ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 3. Ulusal Çorlu Fotoğraf Yarışması sona erdi ve kazananlar belli oldu.
“Çorlu” temasıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmada, yüzlerce fotoğraf jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Yarışma, Çorlu’nun farklı yönlerini fotoğraf sanatı aracılığıyla yansıtmayı ve kentin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladı.
Çorlu’nun farkını ve farklılıklarını yansıtabilmek, fotoğraf sanatı ile sanatçılarına ve kentin tanıtımına uluslararası düzeyde katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada yüzlerce fotoğraf yarıştı. 3. Çorlu Ulusal Fotoğraf Yarışması sonucunda Ekrem Kalkan “Buğday Tarlası” adlı fotoğrafıyla yarışmada birinciliği elde etti. Yarışmada Süha Sinan Boztepe “Tarlalar” fotoğrafıyla ikinci, Selçuk Korucu “Çocukların Gözlerinde Zafer Coşkusu” fotoğrafıyla üçüncü oldu. Ayhan Güven ise “Kaykay” fotoğrafıyla mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışmada ayrıca 30 fotoğraf da sergileme ödülüne layık görüldü.
Fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü 30 bin, ikincilik ödülü 20 bin, üçüncülük ödülü 15 bin ve mansiyon ödülü 5 bin lira olarak belirlenirken, ödüller ileriki günlerde düzenlenecek olan fotoğraf sergisinde sahiplerine teslim edilecek.
CANSEL SÖZER