Yi̇kob İki Önemli İhaleye Hazırlanıyor
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı hem 15 Temmuz Okulu hem de Çorlu Öğretmeneviyle ilgili ihale sürecine hazırlanıyor.
Çorlu’da yarım kalan 15 Temmuz Okulu’yla ilgili çalışmalar hızlandı. Yine Öğretmenevi Projesiyle ilgili de ihale süreçleri tamamlanarak yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor. Süreci Tekirdağ Valiliği YİKOB ihaleye çıkaracak. İhale tarihleri henüz net olmayan iki projeyle ilgili vatandaşlar biran önce ihalelerinin yapılması isteniyor. 40 yataklı öğretmenevi yapılması planlanırken 16 derslikte 15 Temmuz Ortaokulu yapılacak.
ÖĞRETMENEVİNİN ÖN HAZIRLIK SÜRECİ TAMAMLANDI
Ön hazırlık projelerinin hazırlanmasıyla birlikte öğretmenevinin yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor. Namık Kemal Üniversitesi tarafından hazırlanması beklenen tadilat ve ön hazırlık projelerinin ardından ihale sürecinin başlaması bekleniyor. Yıllardır öğretmenevi olmayan Çorlu’da memurlar kalacak yer konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öğretmenevinin ihalesinden sonra 40 yataklı ve sosyal alanlarının olduğu bir öğretmen evi yapılacak.
16 DERSLİKLİ 15 TEMMUZ OKULU DA İHALE AŞAMASINDA
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından ihale süreçleri hazırlanan 15 Temmuz Okulu için ön hazırlıklar tamamlandı. Yeniden projeleri hazırlanan 15 temmuz Okulu 24 derslikten 16 dersliğe düşürüldü. Temeli 2017 yılında atılan 15 Temmuz Okulu 8 senedir yapılmayı bekliyor. Ön hazırlık süreci tamamlanan iki projeyle ilgili yakın zamanda ihaleye çıkması bekleniyor.
YİKOP YAKIN ZAMANDA TARİHLERİ AÇIKLAYACAK
Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından Çorlu’da birçok okul yapıldı. Okulların yanı sıra YİKOB öğretmenevinin de ihalesini yapacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Tekirdağ Valiliği YİKOB tarafından yakın zamanda ihalelerinin açıklanması bekleniyor. İhale tarihlerinde ihale verilirse daha sonra çalışmalar başlayacak.
İMDAT ŞAHİN
İzbelik Alanlar Çöplüğe Dönüşüyor
Cemaliye Mahallesi Sabri Bey Sokak üzerinde bulunan izbelik alana atılan çöpler ve eşyalar duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor.
Yıllardır boş olan ve hiçbir önlem alınmayan izbelik alanlarda özellikle yaz dönemlerinde olumsuz olaylarda yaşanıyor. Özellikle uyuşturucu bağımlılarının yaz döneminde gelip ağaç altlarında uyuşturucu içtiği izbelik alanda bunlar yetmezmiş gibi birde çöpler ve eşyalar atılıyor. Kullanılmayan eşyaların atıldığı izbelik alanla ilgili duyarlı vatandaşlar temizlik yapılmasını istiyor. Molozların, eşyaların ve çöplerin atıldığı izbelik alanla ilgili duyarlı vatandaşlar çözüm üretilmesini bekliyor.
VATANDAŞLAR ÖNLEM ALINMASINI İSTİYOR
İzbelik alanlarla ilgili önlem alınmasını isteyen duyarlı vatandaşlar izbelik alanların kapatılmasını istedi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Eğer bu türlü izbelik alanlarda önlemler alınmazsa daha çok olumsuz olaylar yaşanır. Buralarla ilgili gerekli güvenlik önemlerinin alınması lazım, en azından ön kısmı tahtalarla veya demirle kapatılabilir, yoksa bu şeklide çok fazla olumsuzluklar görürüz” dedi.
ÇOK FAZLA İZBELİK ALAN VAR
Çorlu’da şehir merkezinde çok fazla izbelik alanın olduğunu belirten vatandaşlar bu alanlarla ilgili belediyenin harekete geçmesini istedi. Bazı izbelik alanlarda yer sahiplerinin gerekli önlemleri aldığını belirten duyarlı vatandaşlar diğer yerlerle ilgili de önlem alınmasını istedi. Mahalle aralarında bu türlü izbelik alanların tehlike yarattığına dikkat çeken vatandaşlar belediyeden yardım istedi.
İMDAT ŞAHİN
Dar Sokaklar Çözüm Bekliyor
Çorlu’da Kemalettin Mahallesi Mektep Sokağın dar olması yol kenarlarına araç park etmesi nedeniyle vatandaşlar büyük zorluk yaşıyor.
Tek yön olmasına rağmen karşılıklı gelen araçlar nedeniyle de trafik olumsuz etkileniyor. Yol kenarlarına bırakılan eşyalar da yolu daraltıyor. Bir annenin çocuk arabasıyla geçtiği sokakta aracın geçmesi nedeniyle anne büyük zorluk yaşadı. Mektep sokakta yaşanan olumsuzlukların son bulmasını isteyen bölge esnafı Çorlu Belediyesi’nden yardım istedi. Mektep Sokakla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen bölge esnafı gazetemize konuştu: “Burası tek yön olmasına rağmen çok fazla araçlar karşı karşıya geliyor. Burada yaya trafiği de çok fazla olduğu için insanlar araçlardan geçemiyor. Bu sorunun biran önce son bulmasını istiyoruz” dedi.
ÇORLU BELEDİYESİ SOKAKLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEMELER YAPSIN
Çorlu Belediyesi’nden düzenleme isteyen bölge esnafı araç parkının önüne geçilmesi ve kaldırımların yenilenmesini istedi. Gazetemize konuşan esnaflar, “Mektep Sokakta yeni düzenleme gerekiyor. Buradaki kaldırımların yeniden yapılması şart, insanların yürüyeceği kaldırımlar yapılırsa ve yol tek yön trafiğine uygun hale getirilirse bu sorunların hiçbiri olmaz ve bu sokak daha güzel olur” dedi.
İMDAT ŞAHİN