Hayvan Alım Satımı Yasaklandı
Çorlu Güncel

Hayvan Alım Satımı Yasaklandı

  • 18 Eylül 2025

Tekirdağ’da salgın ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında Tekirdağ Valiliği talimatı üzerine il genelinde hayvan alım satımının geçici olarak yasaklandığı bildirildi.


Karar il ve ilçe tarım müdürlükleri tarafından hayvan yetiştiricilerine mesaj yoluyla bildirildi. Yapılan açıklamada, “Salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında yürütülmekte olan sonbahar dönemi rapel aşılama kampanyasının daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla, aşılama kampanyası tamamlanıncaya kadar ilimizde bulunan tüm mahallelerimizde bulunan hayvancılık işletmelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketlerinin kısıtlanmasına karar verilmiştir” denildi. 
TÜM HAYVAN PAZARLARI İKİNCİ BİR EMRE KADAR KAPATILDI 
Hayvan pazarlarının da ikinci bir emre kadar yasaklandığı kararda işletmelerden sadece kesim amacıyla en yakın kesimhaneye çıkış hareketine izin verildi. Açıklamanın devamında; İşletmelerden sadece kesim amacıyla en yakın kesimhaneye çıkış hareketi yapılarak kesim işlemi yapılabilecektir. İlimizde bulunan tüm hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatılmıştır” denildi.
KARARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK 
Alınan karara uymayan hayvan yetiştiricilerine yönelik cezai işlem uygulanacağı belirtilen kararda yetiştiricileri uyarıldı. Belgeli belgesiz her türlü hayvan hareketinin kısıtlandığı belirtilen kararda uymayanların cezalandırılacağı ifade edildi. 
İMDAT ŞAHİN