Toki̇ Kavşak Projesi Ortaya Çıktı
Çorlu Güncel

Toki̇ Kavşak Projesi Ortaya Çıktı

  • 10 Eylül 2025

Kemalettin Mahallesi’ne yapılan TOKİ Konutlarına ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan yonca kavşak projesi ortaya çıkarken çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.



Çerkezköy Yolu üzerinde bulunan TOKİ Konutları ve Mühendislik Fakültesi’nin olduğu bölgeye ulaşımın kolaylaşması için çevre yoluna yonca kavşak projesi başlatılmıştı. O proje ortaya çıktı, çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz projenin Çorlu’ya hayırlı olmasını temenni etti. 6 Mayıs 2025 tarihinde Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Şahpaz iki müjdeyle Çorlu’ya dönmüştü. Projelerden bir tanesinde çalışmalar başlarken diğer projenin de yakın zamanda başlaması bekleniyor. 
PROJELER İÇİN BAŞKAN ŞAHPAZ KARAYOLLARI 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETMİŞTİ 
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz Mayıs Ayı başlarında Karayolları 1. Bölge Müdürünü ziyaret ederek iki müjdeyle Çorlu’ya dönmüştü. Bunlardan bir tanesi Toki Konutları için yonca kavşak projesi olurken diğeri ise Şahpaz Mahallesi girişine dönel kavşak projesiydi. Çevre yoluna yapılacak yonca kavşak projesi başlarken, Şahpaz Mahallesi’ne yapılacak projenin de yakın zamanda başlaması bekleniyor. 
ŞAHPAZ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ 
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Ali İhsan Şahpaz ve yönetim kurulu üyeleri yonca kavşak projelerini yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Ali İhsan Şahpaz burada bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada: “AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı olarak 6 Mayıs 2025 tarihinde Karayolları 1. Bölge Müdürlüğümüz ile Çorlumuz için iki önemli proje hakkında görüşme gerçekleştirdik. Bugün gelinen noktada görüşmelerimiz neticeye ulaşmış ve projelerimiz Ulaştırma Bakanlığımızca yatırım planına dâhil edilmiştir. Şu anda projelerden bir tanesi olan Kemalettin Mahallesi Mühendislik Fakültesi ve TOKİ Konutlarını çevre yoluna bağlantısını sağlayacak yonca kavşak projesindeki çalışmaları yerinde inceledik” dedi. 
“BU PROJE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK, TRAFİĞİ RAHATLATACAK VE ÇORLU’YA DEĞER KATACAK” 
Toki Kavşak Projesiyle ilgili açıklamalarını sürdüren Ali İhsan Şahpaz, “Bu proje hemşehrilerimizi ulaşımını büyük ölçüde kolaylaştıracak trafik akışını rahatlatacak ve en önemlisi şehrimize değer katacaktır. Başta Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun dedi. 
İMDAT ŞAHİN