Tekirdağ Valiliği yaptığı açıklamada Şarköy İlçesinde başlayan yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Şarköy ilçesinde 15 Temmuz Salı Günü başlayan Yangınlar 2 gün sonra kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor. Tekirdağ Valiliği yaptığı açıklamada yangınların kontrol altına alındığını duyurarak yaşanacak her hangi bir olumsuzlukta vatandaşların durumu 112 çağrı merkezine iletmeleri istendi. Tekirdağ Valiliği yangının kontrol altına alınmasında gösterilen mücadeleyi bundan sonraki süreçte de ormanları ve doğanın canlandırılması için göstereceklerini ifade etti.
ŞARKÖY’DEKİ YANGIN 2 GÜN SÜRDÜ
15 Temmuz Salı Günü başlayan yangınlar 17 Temmuz Perşembe günü kontrol altına alındı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangınlarda onlarca hava aracı ve yüzlerce personel görev aldı. Çevre il ve ilçelerden yangına destek vermek için araçlar ve personeller Şarköy’e geldi. Yangınlara karşı 2 gün süren yoğun bir mücadele verildi ve yangınlar nihayet kontrol altına alındı. Tekirdağ Valiliği yaptığı açıklamada soğutma çalışmalarının yapıldığını belirtti.
YANGNIN KONTROL ALTINA ALINMASINDA EMEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜR EDİLDİ
Tekirdağ Valiliği’nin yaptığı açıklamada: “Şarköy ilçemizde 15.07.2025 günü başlayan ve geniş bir alanı etkisi altına alan yangın, görevlilerin kesintisiz olarak yapmış oldukları yoğun çalışmalar neticesinde kontrol altına alınmıştır. Şuan için soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının kontrol altına alınması noktasında yoğun çaba sarf eden başta Orman Teşkilatımız olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, zor şartlarda canla başla mücadele eden fedakar İtfaiye personeli ile diğer görevlilerimize ve daima yanımızda olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
YAŞANACAK OLUMSUZLUKLARIN 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNE BİLDİRİLMESİ İSTENDİ
Açıklamasını sürdüren Tekirdağ Valiliği, “Yangının tekrar başlamaması için soğutma çalışmaları bitene kadar yangın bölgesinde olacağız. Vatandaşlarımızın tespit ettikleri herhangi bir olumsuzluğu 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirmeleri rica olunur. Yangının kontrol altına alınması için hep birlikte göstermiş olduğumuz mücadeleyi bundan sonraki süreçte de ormanlarımızı ve doğamızı canlandırmak için yine hep birlikte sürdüreceğiz. Geçmiş olsun Tekirdağ. Geçmiş olsun Türkiye” dedi.
İMDAT ŞAHİN