Başkan Sarıkurt, Üniversite Tercih Günlerinde Gençlere Destek Oldu
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, başkan yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin, Doğukan Dağ ve Hakan Öztürk ile birlikte; üniversite tanıtım günleri kapsamında açılan stantları ziyaret etti ve gençlerle buluştu.
Üniversite tanıtım stantlarını tek tek ziyaret eden Başkan Sarıkurt ve başkan yardımcıları, üniversite sınavına girerek okul ve bölüm tercihi aşamasına gelen gençlerin heyecanına ortak oldu. Gençlerle sohbet eden Başkan Sarıkurt, “Geleceğimizi şekillendirecek olan pırıl pırıl gençlerimizin heyecanına ortak olmak, onların üniversite ve bölüm tercihleri hakkında bilgi almalarına destek olmak bizler için çok değerliydi. Çorlu Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Hanımeli Çarşısı'nda Emekçi Kadınlara Ziyaret
Başkan Sarıkurt ve beraberindeki yardımcıları gençlerle yapılan görüşmelerin ardından Hanımeli Çarşısı'nı da ziyaret etti. El emeği, göz nuru ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezerek çarşının emektar üreticileriyle bir araya gelen Başkan Sarıkurt, kadınların üretime katkı sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Sarıkurt, Hanımeli Çarşısı'ndaki kadınların çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, “Kadınlarımızın üretime katkı sağlamaları ve kendi ayakları üzerinde durmaları bizleri gururlandırıyor. Çorlu Belediyesi olarak kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayattaki yerlerini güçlendirmek için her türlü desteği vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.
Ziyaret sırasında Hanımeli Çarşısı’nda stant açan kadınlar da Başkan Sarıkurt`a hem ilgisi hem de desteği için teşekkürlerini ilettiler. Başkan Sarıkurt’un gerçekleştirdiği bu ziyaretler, gençlerin eğitim hayatlarına gösterdiği önemi vurgularken kadınların da ekonomik hayattaki yerlerini güçlendirme konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Yeni Teknik Direktör Belli Oldu
TFF 3. Ligde oynayan temsilcimiz Çorluspor 1947 Kulübünün yeni teknik direktörü Fahrettin Sayhan oldu.
Geçtiğimiz yıl 3. Ligde oynayan temsilcimiz ligi üst sıralarda tamamlamıştı. Bu yılda hazırlıklarına hızlı başlayan Çorluspor 1947 Kulübü yeni teknik direktörünü belirledi. Fahrettin Sayhan ile imzaları atan Çorluspor 1947 Kulübü bir yıllık anlaşma imzaladı. Çorluspor 1947 kulübünden yapılan açıklamada: “Kulübümüz, Teknik Direktörlük görevi için Sayın Fahrettin Sayhan ile anlaşmaya varılmıştır. Yeni sezonda kulübümüzün teknik sorumluluğunu üstlenecek olan Fahrettin Sayhan’a görevinde başarılar diler, camiamıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Görüntü Kirliliğine Vatandaşlar Tepki Gösteriyor
Çorlu Şehir Merkezi’nde bulunan trafolara yapıştırılan ilanlar nedeniyle görüntü kirliliği oluştuğuna dikkat çeken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
Çorlu’nun hemen hemen her sokağında bulunan elektrik ve telefon trafolarına yapıştırılan el ilanları üzerlerine yazılan yazılar görüntü kirliliği oluşturuyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar bu durumun önüne geçilmesini istiyor. Özellikle ilanların yapıştırıldığı trafolardan ilanlar söküldüğü zaman geriye görüntü kirliliği kalıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Şehrin her noktasında elektrik trafoları, telefon trafoları bulunuyor, bu trafolara maalesef ilanlar yapıştırılıyor, yazılar yazılıyor. Bu ciddi bir görüntü kirliliği oluşturuyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor, yoksa bu şeklide şehir merkezlerindeki trafolar çok kötü görünüyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN