İyi Parti'den Gazetemize Ziyaret
İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever ve yönetim kurulu üyeleri 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle gazetemizi ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak çalışmalarda başarılar diledi. Bölgemizi ilgilendiren konulara da değinen İlker Atasever İYİ Parti olarak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Özellikle Angus Çiftliğinin kurulması sürecine de değinen Atasever, 12 Ocak tarihinde ÇED toplantısında olacaklarını belirtti. Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Ozan Turan’a çalışmalarında başarılar dileyen İlker Atasever gazetecilik mesleğinin çok önemli olduğunu vurguladı.
İMDAT ŞAHİN
“65 Yılın En Kurak Dönemi”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Candan Yüceer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuştu. Başkan Yüceer, gazeteciler gününü kutladığı konuşmada, kuraklığa dikkat çekti.
Geçtiğimiz günler Naip Barajı önünde açıklama yapan Başkan Yüceer 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde de kuraklık sorununu gündeme taşıdı. Gazetecilik mesleğinin gerçeği aramak olduğunu belirten Başkan Yüceer eleştirilerin baş üstünde olduğunu ama maniplasyon iftira, yalanın kabul edilemez olduğunu belirtti. Başkan Yüceer, “65 yıldır yaşadığımız en kurak dönemi geçirdik. 52 yıldır aldığımız en az yağışı aldık. Artık ilimiz kar görmüyor ilimiz. Dolayısıyla küresel iklim değişikliğine hazırlık noktası olsun, diğer çevreyle ilgili depremle ilgili diğer afetlerle alakalı hazırlıklar noktasında olsun gerçekten sizlerin dayanışması toplumsal farkındalığın artırılması birlik beraberliğin artırılması bu anlamda ortak reflekslerin ortak mücadelenin oluşturulması tüm Türkiye’ye dünyaya duyurulması da bizler için çok kıymetli” dedi.
10 OCAK GAZETECİLER İÇİN HAKLARINI ELDE ETTİĞİ BİR GÜNDÜR
Gazeteciler gününü kutlayan Başkan Yüceer, “10 Ocak Gazetecilik mesleği tarihinde çok önemli bir gün, özellikle hakları elde etme, hem gazetecilik mesleğinin onurunu haysiyetini gerçek anlamıyla kazandığı, aslında hep var ama hani hukuken kazandığı bir gün. Türkiye her mesleği yapmanın zorlukları ayrı, ama siz hakikatleri söylemek zorundaysanız, doğru haberin hızlı eksiksiz bir şeklide iletmek zorundaysanız. Bunun elbette bazı bedelleri de oluyor, bazı zorlukları da oluyor. Mesleğin aidiyetiyle alakalı, dolayısıyla biz asla sizin işinizi zorlaştıran yâda bu noktada sizin işinizi düzgün bir şekilde yapmanızı engelleyen bir kurum olmayı arzu etmiyoruz. Biz şu anda tabi işimiz hizmet belediye başkanıyız ama aynı zamanda siyasi kişilikleriz de, seçilerek bu makamlardayız. Dolayısıyla ara sıra siyaset için, yıpratmak için gerçekten hele olmayacak şeylere de, çamur at izi kalsın, tutmasa bile bazı haberlere bazı manipülasyonlara da uğruyoruz. Bu noktada ben sizlerden onu da isteyeceğim sizin işiniz gerçekle gerçeğin ortaya çıkarılmasıyla ilgili bu kime olmuş nasıl olmuşla ilgilenmiyorsunuz. Dolayısıyla hani bu noktadaki desteğiniz de bizler içinde çok kıymetli yoksa tabi ki konuşacağız tartışacağız en iyisini en doğrusunu bulmak için böylesi toplantılarımızı beraberliğimizi artıracağız. Ben her birinize teşekkür ediyorum, yeterli saygı sevgi çerçevesinde işimizin gereği ölçüşündü bu ilişkilerimizi güçlendirmek bizi de çok mutlu ediyor” dedi.
YEREL BASINA DESTEK ÇOK KIYMETLİ, BİRDE DAHA ÖNCE SÖYLEDİĞİMİZ BASIN EVİYLE İLGİLİ YER BULUNDU
Konuşmasını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, “Basın eviyle ilgili bir söz vermiştik, o günden bu güne aslında bir süreç yönettik, birkaç yer oldu ama biz çok istemedik. Niye gerçekten amacına yönelik olsun istiyoruz sizin ihtiyaçlarınızı gidersin, mış gibi olsun, açtık işte anlayışıyla olmasın istiyoruz. Gerçekten ihtiyaç duyduğunuzu biliyoruz bazen bir salona, bazen ekipmanlara, bazen bir molaya, yada programlarınızı yapabileceğiniz bir salona ihtiyaç var. İstediğimiz arzu ettiğimiz basın evi böyleydi, arkadaşlar şimdi bir yer buldular Allah nasip ederse hızla orayı sizlere en uygun hale getireceğiz. Diğer noktalarda yerel basına destek çok kıymetli, özellikle kanun değişiklikleri ve dediğim gündemlerle basın özgürlüğü gerçekten çok zor bir özgürlük, hak, demokrasinin bir gereği elbette” dedi.
ELEŞTİRİLER BAŞ TACI, YETER Kİ MANİPLASYON OLMASIN, İFTİRA OLMASIN YALAN OLMASIN
“Bu noktada da bizler yerel basının ayrımsız ötekisiz, gerçekten manipülasyon olmasın, iftira olmasın yalan olmasın hakaret olmasın, onun dışındaki eleştiri baş tacı bunlardan da çok faydalanıyoruz, kurum olarak” diyen Başkan Yüceer, “Ben bana atılan her haberden anında takip ediyorum ilgileniyorum, gene arkadaşlarımız çalışma arkadaşlarımız bürokratlarımız emin olun bize yol gösterici oluyor” ifadelerine yer verdi.
ARTIK İLİMİZ KAR GÖRMÜYOR, OCAK AYINDAYIZ DIŞARISI GÜLLÜK GÜNEŞLİK
Kuraklık konusunu yine gündeme getiren Başkan Yüceer, “Tabi ki sorunları çözerek gidiyoruz ama yenileri geliyor, yaşayan bir mekanizma dolaysıyla bizim gibi Tekirdağ yoğun göç alan, plansız sanayileşme sitresi altında olan, büyük tarım alanlarına sahip olan aynı zamanda da küresel iklim değişikliğinde en çok etkilenen illerin başındayız. Görüyorsunuz güllük güneşlik dışarısı. Ocak ayındayız, yani inanılmaz. 65 yıldır yaşadığımız en kurak dönemi geçirdik. 52 yıldır aldığımız en az yağışı aldık. Artık ilimiz kar görmüyor ilimiz. Dolayısıyla küresel iklim değişikliğine hazırlık noktası olsun, diğer çevreyle ilgili depremle ilgili diğer afetlerle alakalı hazırlıklar noktasında olsun gerçekten sizlerin dayanışması toplumsal farkındalığın artırılması birlik beraberliğin artırılması bu anlamda ortak reflekslerin ortak mücadelenin oluşturulması tüm Türkiye’ye dünyaya duyurulması da bizler için çok kıymetli” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Parklar Sessizliğe Büründü
Mahallelerin nefes alanı, çocukların neşeyle koştuğu, vatandaşların spor yaptığı ve dinlendiği parklar sessizliğe büründü.
Günün büyük bölümünde boş kalan parklar, mevsim koşullarını gözler önüne seriyor. Çocuk oyun grupları, spor aletleri ve oturma alanlarının neredeyse hiç kullanılmaması dikkat çekiyor. Yaz dönemlerinde sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar hareketliliğin eksik olmadığı parkların, bugünlerde sessiz ve sakin dikkat çekiyor. Parklar yaz döneminde daha hareketli olurken kış mevsiminde parklara kimseler gitmiyor. Reşadiye Mahalle Muhtarlığının hemen yanında yer alan parkta hiçbir ailenin bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor.
İMDAT ŞAHİN