Türk Sağlık Sen'den Açıklama
Türk Sağlık Sen Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Maaz Avcı yazılı bir açıklama yaparak Tekirdağ’daki sağlık kurumlarındaki bazı yöneticilere tepki gösterdi.
“Koltuklar Devletin, İrade Memurundur!”
Dr. Maaz Avcı yaptığı açıklamada: “Tekirdağ’daki sağlık kurumlarında görev yapan bazı idarecilerin, liyakati ve tarafsızlığı bir kenara itip "sendika komiserliğine" soyunduğunu hayretle izliyoruz. Özellikle son dönemde ilimizdeki hastanelerde ve sağlık birimlerinde, bazı yöneticilerin devletin verdiği yetkiyi babalarının malı gibi kullanarak üyelerimize yönelik sistematik bir baskı kurmaya çalıştığı ayyuka çıkmıştır. Aldığımız duyumlar ve tespitlerimiz göstermektedir ki; bazı hastane yöneticileri, mutemetlik birimlerini birer istihbarat merkezi gibi kullanmaktadır. Malum sendikadan istifa edenlerin listelerini mutemetlikten hukuksuzca talep eden, bu isimleri tek tek tespit edip "odasına çağıran" ve devletin makamını "istifa vazgeçirme odasına" çeviren müdürleri biliyoruz! Suça ortak olmayın!” dedi.
“TEKİRDAĞ’IN HER BİR KÖŞESİNDE HAKKI VE HUKUKU SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Açıklamanın devamında Avcı, “Buradan sadece talimatı verenleri değil, bu hukuksuzluğa aracılık edenleri de uyarıyoruz: Memurun sendikal tercihini içeren listeleri paylaşmak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında ağır bir suçtur. Bu listeleri usulsüzce hazırlayıp idarecilere servis eden mutemetlik birimleri ve sorumluları, Türk Ceza Kanunu önünde doğrudan suç ortağıdır. Hiç kimse "emir kuluyum" diyerek bu ağır hukuksuzluğun ve kişisel verilerin ihlalinin altından kalkamaz. Açıkça ilan ediyoruz: Tehditleriniz sökmez: "Yerini değiştiririm" ya da "huzurunu bozarım" diyerek, listeler üzerinden fişleme yaparak Türk Sağlık-Sen’in onurlu mücadelesinden bizi döndürebileceğini sananlar, karşılarında sarsılmaz bir kale bulacaklardır. Siyaset Değil, Hizmet Üretin: İdarecilik makamı, bir konfederasyonun şube başkanlığı veya üye takip bürosu değildir. Memurun tepesinde "soruşturma" sopası sallayanlar, önce kendi liyakatlerini ve tarafsızlıklarını sorgulamalıdır. Takipteyiz: Tekirdağ’ın hangi ilçesinde, hangi sağlık biriminde olursa olsun; listeler üzerinden fişleme yapan, üye takipçiliğine soyunan ve bir tek üyemizin kılına zarar veren her idareciyle hukuk önünde hesaplaşacağız. Türk Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi olarak, çalışma barışını bozan bu "emir-komuta" zincirini kırmaya kararlıyız. Baskıyla, fişlemeyle ve sürgün tehdidiyle sendikacılık yaptığını sanan zavallılara sesleniyoruz: Mutemetliklerden liste istemeyi, verileri hukuksuza paylaşmayı bırakın; elinizi memurun hür iradesinden çekin! Sağlık çalışanlarını sahipsiz sananlar bilsin ki; biz buradayız, Tekirdağ’ın her bir köşesinde hakkı ve hukuku savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir üyemizi, makam gücüyle sendikacılık yapanların insafına terk etmeyeceğiz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Havalar Isındı Millet Bahçesi Hareketlendi
Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Millet Bahçesi’ndeki hareketlilikte artmaya başladı.
Yeşili, yürüyüş yolları, spor alanları oturma yerleriyle Millet Bahçesi Çorlulu vatandaşların en çok mola verdiği yerlerden biri haline geldi. Yürüyüş, spor, yapmak isteyen vatandaşlar Millet Bahçesi’ne gelerek rahatça sporunu yapabiliyor. Sadece spor değil dinlenmek isteyen vatandaşlarında uğrak noktası Millet Bahçesi oldu. Öğlen saatine kadar ücretsiz olan çay servisleri öğleden sonra ücretli verilmeye başladı. Buna rağmen vatandaşlar sıcak havayı fırsat bilerek soluğu Millet Bahçesi’nde alıyor.
MİLLET BAHÇESİNİN BAKIMI DİKKATLERDEN KAÇMIYOR
Uzun yıllar yapım çalışmaları süren 16 dönümlük Millet Bahçesi 2022 yılında hizmete girmişti. O günden beri Millet Bahçesi Çorlulu vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürüyor. Millet bahçesinin temizliği bakımı dikkatlerden kaçmıyor. Yaşanan eksikliklere ekipler anında müdahale ederek yenileme çalışmasına giriyor. Yine baharın gelmesiyle birlikte Millet Bahçesi’nde otlar biçilmeye başladı. Birbirinden farklı ağaç ve çiçek çeşidinin bulunduğu Millet Bahçesi’ni bahar kokusu kaplamış durumda.
ÖĞLEDEN SONRA ÇAYLAR 15 LİRA
Uzun zamandır ücretsiz verilen çaylar artık öğleden sonra ücretli verilmeye başladı. Millet Bahçesi’nde dinlenmek isteyen vatandaşlar masalara oturarak çay ve kahve eşliğinde dinlenebiliyor. Sabah saatlerinde ücretsiz ikram edilen çaylar öğleden sonra 15 liradan vatandaşlara sunuluyor. Havaların ısınmasıyla birlikte Millet Bahçesi de dolmaya başladı. Ailesiyle gelen vatandaşlar oturma yerlerinde saatlere keyifli vakit geçiriyor.
MİLLET BAHÇESİNDE YENİ ATILIMLAR GÜNDEMDE
Millet Bahçesine yapılması planlanan kütüphane için çalışmalar devam ediyor. Sadece kütüphane değil Millet Bahçesiyle ilgili yeni gelişmeler içinde çalışmalar sürüyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Millet Bahçesi için yeni atılımlar hazırlanıyor. Millet Bahçesi yetkilileri yapılan çalışmaları değerlendirerek Millet Bahçesi’nin daha farklı olacağını ifade etti. Kütüphane içinde çalışmalar devam ederken öğrenciler ve gençler için Millet Bahçesi’ni düzenleme çalışmaları sürüyor.
İMDAT ŞAHİN
Tekirdağ Barosu Marmara Birincisi
Tekirdağ Barosu stajyer avukatları, Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen Kurgusal Duruşma Yarışması Marmara Bölge Elemelerinde önemli bir başarıya imza attı. Kocaeli Barosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Tekirdağ Barosu takımı, final karşılaşmasında Kocaeli Barosu karşısında sergilediği etkili performansla Marmara Bölgesi birincisi oldu.
İki dönemdir Tekirdağ Barosu bünyesinde düzenlenen stajyerler arası kurgusal duruşma yarışması sonucunda belirlenen ve sistemli bir hazırlık sürecinden geçen stajyer avukatlardan oluşan takımlar, geçtiğimiz yıl elde edilen final başarısının ardından bu yıl bölge elemelerinde zirveye çıkarak istikrarlı yükselişini sürdürdü.
Stajyer Avukat Sezin Boz, Stajyer Avukat Semra Selanay Ada, Stajyer Avukat Eylül Dursun ve Stajyer Avukat Tuğçe Kanlıbay’dan oluşan ekip; hukuki bilgi, muhakeme yeteneği, hitabet gücü ve duruşma pratiğiyle jüri ve izleyicilerden tam not aldı. Başarıda emeği bulunan çalıştırıcılar Avukat Asena Şimal Ergenekon, Avukat Burak Fazlı ve Avukat Eser Olgun’un katkıları da vurgulandı.
Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün yaptığı açıklamada, “Ortaya koydukları emek, disiplin ve çalışkanlıkları ile hepimizi gururlandırdılar.” ifadelerini kullandı.
Genç stajyer avukatların ortaya koyduğu bu güçlü performansın, savunmanın geleceğine dair güveni pekiştirdiği ifade edildi. Tekirdağ Barosu ekibi, 12-13 Eylül tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışması Türkiye Finalinde mücadele edecek.
HABER MERKEZİ