Ülkü Ocakları'ndan Gazetemize Ziyaret
Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu gazetemizi ziyaret ederek gazetemizin imtiyaz sahibi Selahattin Er ile görüştü.
Tekirdağ genelinde çalışmalarını sürdüren Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Çorlu ziyaretleri kapsamında gazetemizi de ziyaret etti. Ülkü Ocaklarının çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Hayrullah Zıvalıoğlu, ülkü ocaklarının özellikle bilim alanında, çevre sorunlarıyla ilgili yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Gazetemizin İmtiyaz sahibi Selahattin Er Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.
ÇEVRE SORUNUYLA İLGİLİ YAPTIKLARI ÇALIŞMALARA DEĞİNDİ
Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu Çorlu’ya yaptığı ziyaretler kapsamında kurum ziyaretlerinin yanı sıra gazetemizi de ziyaret etti. Çevre sorunlarıyla ilgili yaptıkları dron çalışmalarına da değinen Zıvalıoğlu yaptıkları çalışmaların örnek teşkil edebileceğini belirtti. Ülkü ocaklarının özellikle eğitim faaliyetleri konusunda da ciddi çalışmalar içinde olduğunu belirten Zıvalıoğlu, Balkan çalışmalarının da önemli olduğunu ifade etti.
GENÇLERİMİZİ KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAK ZORUNDAYIZ
Son dönemde okullarda yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili de konuşan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, gençlerimizi internetin sosyal medyanın yaydığı olumsuz durumlardan korumamız gerekiyor ifadelerine yer verdi. Ailelere eğitim kurumlarına STK’lara da önemli görevler düştüğünü belirten Zıvalıoğlu Türk kültürünün de korunması gerektiğini ve gençlerimizi kültürel değerlerle donatmamız gerektiğinin altını çizdi.
İMDAT ŞAHİN
23 Nisan Kutlamaları Kapalı Spor Salonuna Alındı
Son yıllarda General Basri Saran Stadyumu’nda görkemli törenlerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Kapalı Spor Salonu’nda kutlama kararı alındı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kutlama törenleri Atatürk Meydanı’nda başlayıp General Basri Saran Stadyumunda devam ediyordu. Son yıllarda yapılan bu uygulama kaldırılarak kutlama törenleri Kapalı Spor Salonu’na alındı. Çorlu Kaymakamlığından 23 Nisan kutlamalarıyla ilgili yapılan paylaşımda kutlamaların adresi olarak Çorlu Kapalı Spor Salonu yer aldı. Son yıllarda 23 Nisan kutlamaları General Basri Saran Stadyumu’nda coşkuyla yapılıyordu. Okullar hazırladıkları koreografi gösterileriyle izleyicileri büyülüyordu.
ÇELENK SUNMA TÖRENİNDEN SONRA KAPALI SPOR SALONUNDA TÖRENLER DEVAM EDECEK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri Atatürk Meydanı’nda çelen sunma töreniyle başlayacak. Ardından Çorlu Kapalı Spor Salonunda törenler devam edecek. Törenin programında ise günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, şiir okumaları, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilmesi, öğrenci guruplarının gösterileri ve kapanış olarak belirlendi.
İMDAT ŞAHİN
Kaldırımdan Sızan Sular Apartmanı Çürütüyor
Çoban Çeşme Mahallesi Eski Tekirdağ Caddesi üzerinde bulunan kaldırımdan sızan yağmur suları apartmanın bodrum katına girmesi tepki çekiyor.
Yağmurlu havalarda bölgede su birikintilerinin yaşandığını belirten apartman sakinleri biriken suların apartmanın bodrum katına girerek apartmanı çürüttüğünü belirtti. Yaşanan soruna karşı kaldırımların düzgün bir şekilde yapılmasını isteyen apartman sakinleri belediye yetkililerine seslendi: “Uzun süredir burada sıkıntı yaşanıyor, kaldırım taşlarının arası açık, bu bölgede de su biriktiği için sular kaldırımdan apartmana gidiyor. Bodrumdaki duvarlar ve taşıyıcı sistemler bu durumdan olumsuz etkileniyor. Biran önce bu sorun giderilmeli ve kaldırımlar düzgün bir şekilde yapılmalıdır. Yoksa apartmanımız günden güne zarar görecek” dedi.
İMDAT ŞAHİN