Optimed'de Excimer Lazer Tedavisi
Optimed Sağlık Grubu, Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı hastanelerinde görev yapan Göz Hastalıkları uzmanlarıyla, uygun hastalara Excimer Lazer tedavisi uyguluyor. İşlemler, Optimed Çerkezköy Hastanesi’nin modern ameliyathanesinde gerçekleştiriliyor.
Halk arasında “göz çizdirme” olarak bilinen Excimer Lazer, miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi kırma kusurlarının tedavisinde gözlük ve kontakt lense alternatif sunuyor. Optimed Sağlık Grubu’nun Göz Hastalıkları hekimleri Op. Dr. Alasgar Asgarli, Op. Dr. Ali Ozan Işık, Op. Dr. Ayhan Akbıyık, Op. Dr. Necmi Tellioğlu, Op. Dr. Yavuz Selim Doğan ve Op. Dr. Zeynep Kural Işık, hastaların lazer tedavisine uygunluğunu değerlendiriyor. Uygun bulunan hastaların işlemleri ise Excimer Lazer cihazının bulunduğu Çerkezköy Hastanesi’nde yapılıyor.
Her hasta lazer için uygun olmayabilir
Excimer Lazer tedavisi her hasta için uygun olmayabiliyor. Tedavi öncesinde ayrıntılı göz muayenesi yapılarak kornea yapısı, kornea kalınlığı, göz numarası, yaş ve genel göz sağlığı gibi birçok kriter değerlendiriliyor.
Optimed yetkilileri, gözlük veya kontakt lens kullanımından kurtulmak isteyen kişilerin çevreden veya sosyal medyadan edinilen bilgilerle karar vermek yerine, öncelikle bir Göz Hastalıkları uzmanına başvurmaları gerektiğine dikkat çekiyor. “Lazer olabilir miyim?” sorusunun yanıtı, kapsamlı muayene ve gerekli tetkiklerin ardından uzman hekim tarafından belirleniyor.
Adnan Kum 7/24 Ekibiyle Sahada Çalışıyor
Çorlu Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Kum, yaz döneminde belediye ekipleriyle birlikte sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor.
Çorlu’nun farklı noktalarında sürdürülen çalışmaların koordinasyonunu sağlayan Adnan Kum, yaz döneminde ekibiyle birlikte sahadan ayrılmıyor. Kent genelinde ihtiyaç duyulan noktalarda gerçekleştirilen bakım, onarım asfalt ve düzenleme çalışmalarının yerinde takip edilmesine önem veriliyor. Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak üzerinde devam eden çalışmaları yakından takip eden Adnan Kum ekibiyle birlikte sahada çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
SAHADAKİ ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyen Adnan Kum, ekiplerle koordinasyon içerisinde çalışmaların daha hızlı ve etkin şekilde tamamlanması için sahada görev yapıyor. Özellikle yaz aylarında kent genelinde artan bakım ve onarım ihtiyaçlarına yönelik ekiplerin çalışmalarını sürdüğü belirtilirken, ekiplerin farklı bölgelerde vatandaşların taleplerine de çözüm üretmek için yoğun mesai harcadığı ifade ediliyor.
MESAİ GÖZETMEKSİNİZ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Çorlu’da belediye hizmetlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi amacıyla ekiplerin günün farklı saatlerinde sahada görev yaptığı görülürken, Adnan Kum’un da çalışmaları yakından takip etmesi dikkat çekiyor. Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Kum’un ekiplerle birlikte sahada bulunarak çalışmaları takip etmesi, belediye hizmetlerinin vatandaşlara daha hızlı ulaştırılması açısından önem taşıyor. Çorlu’nun farklı mahallelerinde sürdürülen çalışmaların önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor.
İMDAT ŞAHİN
Atanan 284 Hekimin 60'I Çorlu'ya
Tekirdağ’ın sağlık kadrosu yapılacak yeni hekim atamalarıyla daha da güçleniyor. 130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında Tekirdağ’a 248 pratisyen hekim ve 36 uzman hekim olmak üzere toplam 284 hekim atanacağı açıklandı.
AK Parti MKYK Üyesi ve aynı zamanda AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş’ın yaptığı açıklamada 284 hekimin Tekirdağ’a atanacağı belirtildi. 284 hekimden 60 hekim ise Çorlu’ya görevlendirildi. 50 hekim Çorlu Devlet Hastanesi’ne görevlendirilirken 7 hekim ilçe sağlık müdürlüğüne 3 hekim ise Aile Sağlık Merkezi’ne görevlendirildi.
TEKİRDAĞ’IMIZIN SAĞLIK ORDUSU GÜÇLENİYOR
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş yaptığı açıklamada: “130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında şehrimize 248 pratisyen hekim ve 36 uzman hekim olmak üzere toplam 284 hekim atanacak. Özellikle ihtiyaç duyulan branşlarda gerçekleştirilecek 36 uzman hekim atamasıyla Çorlu’dan Çerkezköy’e, Süleymanpaşa’dan Malkara’ya, Saray’dan Şarköy’e şehrimizin tüm ilçelerine kadar sağlık kuruluşlarımızın uzman hekim kapasitesini daha da güçlendiriyoruz” denildi.
SON BİR YILDA HEKİM SAYISI YÜZDE 30 ARTTI
Açıklamanın devamında Diktaş, “Son bir yılda Tekirdağ’ımızdaki uzman hekim sayımız %30 artarken, yeni atamalarla birlikte uzman hekim sayımız tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşacak. Hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerine daha hızlı ve daha etkin şekilde ulaşabilmesi için ihtiyaçlarımızı yakından takip ediyor, şehrimizin sağlık altyapısını her geçen gün daha ileriye taşıyoruz. Tekirdağ’ımıza gösterdikleri yakın ilgi ve destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’a ve Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na şehrimiz ve hemşehrilerimizi adına teşekkür ediyorum. 284 yeni hekimimiz Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun
50 HEKİM ÇORLU DEVLET HASTANESİNDE, 7 HEKİM İLÇE SAĞLIK 3 HEKİM AİLE SAĞLIK MERKEZİNDE GÖREV YAPACAK
Yapılan açıklamada hekimlerin görev yerleriyle ilgili de görsel hazırlandı. Buna göre 50 hekim Çorlu Devlet Hastanesi’ne 7 Hekim Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğünde 3 hekim ise Aile Sağlık Merkezi’nde görevlendirilecek.
İMDAT ŞAHİN