Ergene'de Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Ergene Kaymakamı Kadir Duman başkanlığında, ilçedeki okullarda güvenliğin sağlanmasına yönelik okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi.
Ergen’de belirli aralıklarla düzenlenen toplantıda, okullardaki mevcut durum değerlendirilerek öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görmelerine yönelik alınan tedbirler ele alındı. Toplantıda, okul giriş ve çıkış saatlerinde devriye faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi, okul idareleri ile kolluk kuvvetleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve okulla ilgisi bulunmayan kişilerin okul çevrelerinden uzaklaştırılması konuları görüşüldü. Ayrıca öğrenci disiplin süreçleri, rehberlik faaliyetleri ve okul güvenliğini artırmaya yönelik ilave önleyici tedbirler değerlendirildi.
Toplantıda, öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla ilgili kurumlar arasındaki iş birliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekildi.
GÖKHAN DUMAN
Çorlu Devlet Hastanesi Ek Bina Projesi Değerlendirildi
Çorlu Devlet Hastanesine kazandırılması planlanan ek bina için hazırlanan proje ve çizimleri değerlendirmek üzere, Ankara’da Sağlık Bakanlığında istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Çorlu Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada: “Toplantıya; Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Suat Akçay, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Tolga Atasever, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan ve İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Mevlüt Yalçın Kaya katıldı. Toplantıda, ek bina projesine ilişkin çizimler, yerleşke planlaması ve teknik detaylar ele alınarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Çorlu Devlet Hastanemizin hizmet kapasitesini artırmaya ve vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti sunmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir” denildi.
İMDAT ŞAHİN
5600 Motosi̇klet Sürücüsüne Ceza Kesi̇ldi̇
Çorlu’da yapılan trafik denetlemeleri kapsamında 55 bin 454 denetim gerçekleştirildi, 5 bin 664 sürücüye cezai işlem uygulandı. 472 motosiklet ve motorlu bisiklet trafikten men edildi.
Çorlu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada: “İlçemiz genelinde 1 Ocak-11 Ekim 20216 tarihleri arasında Çorlu Trafik Denetleme Büro Amirliği Çorlu Bölge Trafik İstasyon Amirliği ve İçle Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerince motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde kask kullanımı, sürücü belgesi, abartılı egzoz ve zorunlu trafik sigortası başta olmak üzere trafik güvenliğini ilgilendiren hususlar kontrol edildi. 55. 454 denetim gerçekleştirildi. 5 bin 664 sürücüye cezai işlem uygulandı. 472 motosiklet ve motorlu bisiklet trafikten men edildi. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla trafik denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir” denildi.
İMDAT ŞAHİN