Bayramda Mezarlıklar Ziyaret Edildi
Ramazan Bayramı'nda Çorlu’da vatandaşlar, bayramın manevi atmosferinde mezarlıkları ziyaret ederek, vefat eden yakınları için dua ettiler.
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Çorlu’da bulunan mezarlıkları vatandaşlar ziyaret ederek yakınları ve sevdikleri için dualar okudu. Ramazan Bayramı'nda vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren mezarlık ziyareti yaptı. Mezarlıklara giden vatandaşlar Kuranı Kerim okuyarak dualar etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi bayram öncesi mezarlıklarda gerekli temizlik ve bakım çalışmalarını yapmıştı. Vatandaşlarda bayramda yakınları sevdiklerini ziyaret ederek onlar için dualar okudu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer Çorlu Havuzlar Mezarlığı’na gelerek burada vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Yüceer, “Çorlu’nun Havuzlar mahallesinde mezarlık ziyareti yaparak sevdiklerini ziyaret eden hemşehrilerimizle bayramlaştık” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
Çorlu Kaymakamlığı öncülüğünde Atatürk Park Kafe’de bayramlaşma tören düzenlendi. Kaymakam Eren törenden sonra İlçe Jandarma Komutanlığına giderek personelle bayramlaştı.
Çorlu Kaymakamı Murat Eren başta olmak üzere Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yanı sıra kurum müdürleri, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, STK temsilcileri, muhtarlar bayramlaşma törenine katıldı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren herkesin bayramını kutladıktan sonra kısa süre sohbet ederek bayramlaşma töreninden ayrıldı. Daha sonra Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığına geçerek personelin bayramını kutladı. Şehit ailesini de ziyaret eden Kaymakam Eren ailenin Ramazan Bayramı’nı kutladı.
KAYMAKAM EREN TEK TEK HERKESİN BAYRAMINI KUTLADI
Çorlu Kaymakamı Murat Eren Atatürk Park Kafe’ de bayramın birinci günü düzenlenen bayramlaşma töreninde tek tek herkesin elini sıkarak bayramlarını kutladı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren yaptığı açıklamada; vatandaşların trafikte dikkatli olmalarını istedi. Yola çıkacak olan ve dönüş için yollarda olan sürücülerin kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunan Çorlu Kaymakamı Murat Eren tüm İslam Âleminin bayramını kutladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta yaptığı açıklamada herkesin Ramazan Bayramını kutlayarak sağlık mutluluk temennilerinde bulundu.
KAYMAKAM EREN ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET EDEREK BAYRAMLARINI KUTLADI
Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak ile beraber Şehit P. Er İsmet Çavuş’un ailesini ziyaret ederek Ramazan Bayramını kutladılar.
ÇORLU İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINI ZİYARET EDEREK PERSONELİN BAYRAMINI KUTLAD I
Kaymakam Eren şehit ailesini ziyaret edip bayramlarını kutladıktan sonra Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek personelin bayramını kutladı. Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada: Kaymakamımız sayın Murat Eren Ramazan Bayramı münasebetiyle Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek Jandarma Personeli ile bayramlaştı” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
Ergene'de Bayram Coşkusu Devam Ediyor
Ramazan Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutlayan Ergene Belediye Başkan Müge Yıldız Topak, bayram arifesinde Pınarbaşı ve Paşaköy mahallelerinde düzenlediği şeker toplama etkinlikleriyle çocuklarla bir araya geldi.
Çocukların neşesine ortak olan Başkan Topak, onlara hediyeler dağıtarak bayramın coşkusunu birlikte yaşadı. Bayramın ilk günü ise Ergene Kaymakamlığı’nın düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Başkan Topak, ardından il protokolüyle birlikte Valilik bayramlaşma programına katıldı.
Başkan Topak, Ahimehmet Mahallesi’nde düzenlenen şeker toplama etkinliğine katılarak burada da çocuklarla doyasıya eğlendi. Yüz boyama, oyun alanları ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda çocuklar bayramın tadını çıkarırken, Başkan Topak da miniklere hediyeler vererek onların mutluluğuna ortak oldu. Etkinlik boyunca çocuklarla dans eden ve oyunlar oynayan Başkan Topak, bayramın birlik ve beraberlik içinde geçmesinin önemine vurgu yaptı.
Başkan Topak, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bayramlar, çocuklarımızla birlikte güzel; yaşlılarımızla, ailelerimizle hep birlikte daha anlamlı. Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar geçirmeyi diliyorum,” dedi. Çocukların kahkahalarıyla şenlenen etkinliklerde, bayramın sıcak ve samimi atmosferi tam anlamıyla yaşandı.
Ergene’de Ramazan Bayramı, çocukların ön planda olduğu etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Belediye tarafından düzenlenen şeker toplama etkinlikleri ve bayram eğlenceleri, bayram sevincini vatandaşlarla birlikte yaşatıyor. Başkan Topak, etkinliklerde çocuklar ve aileleriyle hatıra fotoğrafları çektirerek bu anları ölümsüzleştirdi.