Çorlu'ya Hava Kirliliğini Ölçen Araç Geldi
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Marmara Temiz Hava Bölge Müdürlüğü’nün elinde olan hava kirliliğini tespit aracının 6 ay süreyle Çorlu’da kalacağını ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan kötü kokunun kaynaklandığı firmanın kapatıldığını dikkat çeken Çorlu Kaymakamı Murat Eren, önlemler aldıklarını ifade etti. Marmara Temiz Hava Bölge Müdürlüğü’nün Çorlu’ya hava kalitesini, kirliliğini ölçecek bir aracı gönderdiğini belirten Kaymakam Eren, aracın faaliyete geçtiğini belirtti. Aracın Çorlu’da 6 ay boyunca hava kalitesini ölçeceğini belirten Kaymakam Eren, firmaların ve vatandaşların çevre konusunda duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti.
ÖLÇÜM ARACI 6 AY ÇORLU’DA KALACAK
Hava kirliliği sorunuyla ilgili gazetemize konuşan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Bu kokular bizim ilçemizden kaynaklanmıyor, biliyorsunuz Ergene Nehri’nin önemli bir sorunu var, hakikaten devletimiz büyük bir para ayırdı, derin deşarj projesi sebebiyle fabrika suları büyük ölçüde arıtılarak veriliyor. Kokuyla ilgili bir problemimiz var, Marmara Temiz Hava Bölge Müdürlüğümüz var, . Bölge müdürlüğümüze söyledik. ilçemizde hava kontrolü sağlayacak havada ki kirliliği tespit edecek bir araç Çorlu’muzda faaliyeti başladı. 6 ay süresince ilçemizde kalacak” dedi.
UMURIM BİR DAHA BÖYLE KOKU OLMAZ, ÖNÜNE GEÇERİZ
“Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz Türkiye’de en fazla ceza kesen il müdürlüklerimizden bir tanesi” diyen Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Ceza da çözüm olmuyor, firmaların insanlar biraz duyarlı olması gerekiyor. Şu anda Çorlu’da bir duyarlılık var hem merkezi yönetimler hem yerel yönetimler hem vatandaşlarımız bu konuda adımlar atıyor. Umarım bundan sonra ilçemizde böyle bir koku olmaz. Bunun önüne geçeriz, uzun zamandır böyle bir koku yoktu, bir firmadan kaynaklandı. Hiç olmaması için el birliği ile çalışacağız. O firma kapandı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü prosedürü uyguladılar” ifadelerini kullandı.
İMDAT ŞAHİN
Okullarda İftar Söyleşileri Düzenleniyor
Ramazan Ayı’nda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, İftarda Konuşalım Ramazan Söyleşileri kapsamında öğrencilerle Ramazan sohbetleri yapılıyor.
Okullarda düzenlenen iftar programlarına hem Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, hem veliler hemde öğrenciler katılıyor. Düzenlenen iftar programında önce oruçlar açılıyor ardından öğrencilerle ve velilerle sohbetler yapılıyor. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: Bakanlığımızın koordinasyonunda başlatılan "İftarda Konuşalım Ramazan Söyleşileri" programı ile Türkiye Yüzyılı Maarf Model "Erdem-Değer-Eylem" çerçevesinde zengin kültürel mirasımız olan mllî ve manevi değerlerimizin yanı sıra evrensel değerlerin nesillere aktarılması, gençlerin akademik bilgiyle manevi değerler bütünleştirebilen bireysel ve toplumsal farkındalığı yüksek bilinçli bireyler olmaları amaçlanmaktadır” denildi.
İMDAT ŞAHİN
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Açıklama
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şoför esnafının belediye önünde eylem yapacağı bilgisini aldıktan sonra bir basın açıklamasın yayımladı.
Yapılan açıklamada; “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, hemşerilerimizin alım gücünü korumak ve toplu taşıma hizmetlerini sürdürülebilir kılmak için adil bir denge gözetmek zorundayız. Son dönemde taşımacılık sektöründe yaşanan maliyet artışlarını görmezden gelmiyoruz, ancak bunun faturasını tamamen vatandaşımıza yükleyemeyiz. Toplu taşıma ücretlerine 2024 yılı Temmuz ayında %33 oranında zam yapılmasına rağmen, 2025 yılında da sektör temsilcileri, şehir içi toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve servisler için %60 oranında zam talep etmiştir. Yapılan teknik çalışmalar, taşımacılık maliyetlerindeki artışın %20,12 seviyesinde kaldığını göstermiştir. Ülkemizin ekonomik koşulları itibariyle, asgari ücretli, emekli ve memurlarımızın gelirlerindeki artış, bu oranların çok gerisinde kalmıştır. 21.02.2025 tarihinde yapılan UKOME Genel Kurul Toplantısı’nda toplu taşıma araçlarına %25 oranında zam yapılmış ve öğrenci ulaşımına herhangi bir zam yapılmamasına karar verilmiştir. Tekirdağ ulaşım ücretleri tarifesi açısından 30 Büyükşehir Belediyesi içinde 6. sıraya yükselmiştir.
Ayrıca, toplu taşıma esnafımızın mağdur olmaması için de belediyemizce yapılan gelir desteği %150 artırarak en az 7.500 TL, en fazla 15.000 TL’ye yükseltilmiştir. Sektöre ek destek sunarken, vatandaşlarımızın sırtına aşırı bir yük bindirmemek için Büyükşehir Belediyesi olarak gereken sorumluluk alınmıştır. Büyükşehir Belediyemiz önünde 12.03.2025 tarihinde sektör temsilcileri tarafından basın açıklaması yapılacağı bilgisi üzerine, hemşerilerimizin mağdur edilmemesi adına ilgili tüm süreçlere ilişkin idaremiz tarafından gerekli tedbirler alınmakta olup, yaşanabilecek aksaklıklar titizlikle takip edilmektedir. Halkçı belediyecilik anlayışımızla, hizmetin devamlılığını sağlarken, kent yaşamını herkes için ulaşılabilir kılmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.