Öğrencilere El Sanatları Konusunda Kurs Verildi
Çorlu Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Beceri Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında eğitim verilmeye başlandı
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla 2024/2025 eğitim öğretim yılı başında yürürlüğe girdi. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Yıllık Programı, 2024-2026 Orta Vadeli Program ve MEB Stratejik Planı (2024-2028) doğrultusunda mesleki ve teknik eğitimde yeni bir vizyon oluşturulması için hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi kapsamında, Çorlu’da Beceri Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında eğitim verilmeye başlandı. Çorlu Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, ortaokul 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik 18 Mart 2025 tarihinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları Beceri Geliştirme Programı kapsamında verilmeye başlanan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim tamamlandı. Program, 8 saatlik açılmış olup bu programa 12 öğrenci katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler devamında el sanatları teknolojisi (24 saatlik) alanında eğitimlere başladılar.
Namık Kemal Üniversitesi Öğrencileri Kıray Makine'yi Ziyaret Etti
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel ve Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Biçer’in organizasyonuyla Kıray Makine fabrikasına teknik bir gezi düzenledi.
Endüstri, Makine, Biyomedikal ve Tekstil Mühendisliği bölümlerinden 15 öğrencinin katıldığı ziyarette, firmanın üretim süreçleri yerinde incelendi.
Tekstil sektörüne yönelik makine ve yardımcı ekipmanlar üreten, 20 yıllık deneyime sahip Kıray Makine, yıllardır hem yurtiçi hem de yurtdışında birçok tekstil üreticisine çözüm ortağı olarak hizmet veriyor. 2011 yılında “Teknik Otomasyon” adıyla faaliyete başlayan firma, PLC kontrollü otomasyon panoları üretimiyle sektörde önemli bir yer edinirken, Kenar Kesme Üniteleri tasarımı ve üretimiyle de dikkat çekiyor.
Fabrika gezisi öncesinde, işletme sahibi Samet Kıray tarafından öğrencilere yönelik bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, firmanın mekatronik alanındaki inovatif çözümleri, üretim süreçlerindeki sürekli iyileştirme anlayışı, hızlı termin süreleri ve yedek parça tedariği konuları ele alındı. Öğrenciler, teknik gezi kapsamında üretim hattını gezerek makinelerin çalışma prensipleri hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu. Ziyaret, sanayi ve üniversite iş birliğinin önemini vurgularken, öğrencilerin sektöre dair bilgi ve deneyim kazanmasına da katkı sağladı.
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel, gençlerin sanayi kuruluşlarıyla iç içe olmasının önemine değinerek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Ziyareti organize eden Çorlu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Biçer ve öğrenciler kendilerine kapılarını açan Kıray Makine yetkililerine teşekkür etti.
Tarihi Cami 6 Aydır Hizmet Bekliyor!
2024 yılının Ekim Ayı’nda iskelesi kurulan Tarihi Süleymaniye Cami’nin minaresiyle ilgili her hangi bir çalışma başlamadı.
Çorlulu vatandaşlar biran önce tarihi camiyle ilgili çalışmaların başlamasını istedi. Minareden düşen taşlar nedeniyle Süleymaniye Cami’nin avlusu 2 yıl şeritle kapatıldı. 2024 yılının Ekim Ayı başında iskelesi kurulan Tarihi Süleymaniye Cami’nin minaresindeki iskele kurulalı tam 6 ay oldu. İskele kurulduktan sonra çalışmaların başlaması beklenirken bir türlü başlamaması tepki çekiyor. Tarihi cami olması sebebiyle Anıtlar Kurulu’nun kontrolünde olan Süleymaniye Cami 2024 yılının Ekim Ayı’nda iskelesi kurulmuştu.
İSKELE KURULALI 6 AY OLDU AMA ÇALIŞMA BAŞLAMADI
1521 Yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan Süleymaniye Cami’nin minaresinden taş düştüğü gerekçesiyle caminin avlusı 2 yıl güvenlik şeridine alınmıştı. Cami cemaati minareye yaklaşmaması için güvenlik şeridine alınırken birde uyarı yazısı yazılmıştı. Daha sonra ihalesi yapılan tarihi camiye 6 ay önce iskele kurulumu yapılmıştı. İskelesiyle birlikte caminin etrafı da çevrildi fakat bir türlü çalışmalar başlamadı. Cami cemaati çalışmaların ne zaman başlayacağını soruyor.
TARİHİ CAMİ DAHA NE KADAR BEKLEYECEK?
2 yıl güvenlik şeridi içine alınan Süleymaniye camiinde minareyle ilgili çalışmaların başlamaması tepki çekiyor. Gazetemize bilgi veren cami ceamati, “6 ay önce iskele kuruldu, etrafı kapatıldı, etrafı kapatıldığı için giriş çıkışlar gerçekten çok zor oluyor. Tarihi camiye bu görüntüler yakışmıyor. Çalışmaların biran önce başlamasını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN