Başkan Sarıkurt Üreten Kadınların Gururuna Ortak Oldu
Çorlu Belediyesi Lavanta Kadın Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Lavanta`nın İzleri Üreten Kadınlar 1. Yıl Sonu Karma Sergisi” düzenlenen coşkulu bir kapanış programıyla sona erdi. Program ile ilgili değerlendirmede bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kadınların üretimin tam merkezinde yer alması için her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Çorlu Belediyesi’nin kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını artırmak amacıyla hayata geçirdiği Lavanta Kadın Eğitim Merkezi, ilk yılını anlamlı bir sergiyle taçlandırdı. Üç gün boyunca vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği “Lavanta`nın İzleri Üreten Kadınlar 1. Yıl Sonu Karma Sergisi” kapanış programı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt`un katılımıyla gerçekleştirildi. Kursiyerlerin yıl boyunca büyük bir özveriyle hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı stantları tek tek ziyaret eden Başkan Sarıkurt, emekçi kadınların heyecanına ve haklı gururuna ortak oldu.
Serginin kapanışında konuşan ve üreten kadınların şehre çok büyük değer kattığını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “3 gün boyunca el emeği göz nuru ürünleriyle stantları dolduran, üreten ve şehrimize değer katan tüm kursiyerlerimizi ve onların yetişmesinde büyük pay sahibi olan eğitmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Çorlu Belediyesi olarak en büyük gayemiz, kadınların hayatın her alanında ve üretimin tam merkezinde çok daha güçlü bir şekilde yer almasıdır. Bu doğrultuda kadınlara yönelik yeni projeler üretmeye ve her zaman onların yanlarında olmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Sergimize emek veren, katılan ve kadınlarımızın bu üretken yolculuğuna destek olan tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Ziyaretçilerden tam not alan sergi, kadınların el emeği ürünlerinin sergilenmesinin yanı sıra, kadın dayanışmasının ve üretkenliğinin en güzel örneklerinden biri olarak Çorlu’nun kültürel hayatındaki yerini aldı. Kapanış programı, başarıyla tamamlanan serginin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
Hastanede İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulu Toplandı
Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan başkanlığında, hastanede 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalar ele alınırken, 2026 yılı iş kazası istatistikleri de değerlendirildi. Ayrıca personele yönelik eğitim ve sağlık gözetimi planları, hastane bünyesindeki altyapı iyileştirmeleri ile ramak kala olaylar ve bu olayların önlenmesine yönelik alınacak tedbirler görüşüldü. Kurul toplantısında, çalışanların güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamında görev yapabilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların devam ettirilmesi ve iş sağlığı ile güvenliği kültürünün güçlendirilmesine yönelik planlamalar üzerinde duruldu. Toplantının, mevcut uygulamaların gözden geçirilmesi ve yeni önleyici faaliyetlerin hayata geçirilmesi açısından önemli katkı sağladığı belirtildi. Yapılan açıklamada: “Hastanemizde, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantısı, Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; iş sağlığı ve güvenliği süreçleri, 2026 yılı iş kazası istatistikleri, eğitim ve sağlık gözetimi planları, altyapı iyileştirmeleri ile ramak kala olaylar ve önleyici faaliyetler değerlendirildi” ifadelerine yer verildi. CANSEL SÖZER
Ergene'de Karne Heyecanı
Ergene’de 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte binlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı. İlçe genelindeki 42 okulda eğitim gören toplam 11 bin 289 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline başladı.
Öğrencilerin karne sevincine ortak olmak amacıyla Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Göktaç, ilçedeki çeşitli okulları ziyaret etti. Protokol üyeleri, Pınarbaşı İlkokulu ve Ortaokulu ile Misinli İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım programlarına katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Sınıfları ziyaret eden protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini takdim ederek başarılarından dolayı tebrik etti ve iyi tatiller dileklerinde bulundu.
Karne dağıtım törenlerinde öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen Ergene protokolü, eğitim camiasının yıl boyunca gösterdiği özverili çalışmalar için öğretmenlere teşekkür ederken, öğrencilerin yaz tatilini verimli, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmeleri temennisinde bulundu.
Ergene'de eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 11 bin 289 öğrenci, yoğun geçen bir eğitim döneminin ardından yaz tatiline başlamanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerin karne sevinci, aileleri ve öğretmenleri tarafından da büyük bir gurur ve heyecanla paylaşıldı. GÖKHAN DUMAN