Başkan Sarıkurt Rumeli Mahallesi'nde
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Rumeli Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Çorlu’da yapılan çalışmaları belli aralıklarla yerinde inceleyen Başkan Sarıkurt Rumeli Mahallesi’ne giderek oradaki yapılan çalışmaları yerinde gördü. Rumeli Mahallesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Sarıkurt yaptığı açıklamada: Sakarya Caddesi, Arda Caddesi, Meriç Caddesi ve Pembegül Sokak’ta Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından devam eden çalışmaları Başkan Yardımcımız Adnan Kum ve Meclis Üyemiz Zakir Öztürk’le birlikte inceledik” ifadelerine yer verdi.
Yavru Kediyi Çorlu Ake Kurtardı
Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), Saray Caddesi'ndeki bir bankanın havalandırma boşluğunda sıkışıp kalan minik bir yavru kedi için adeta seferber oldu.
112 Acil Çağrı Merkezi'ne düşen ihbarın ardından Tekirdağ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda hareket eden Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, dar alanda sıkışan kediyi kurtarma çalışması yürüttü.
Daracık havalandırma boşluğunda mahsur kalan yavru kedinin zarar görmemesi için titizlikle çalışan kurtarma personeli minik kediyi sıkıştığı yerden başarıyla çıkardı. Yorgunluk ve korku dolu gözlerle çevresine bakan yavru kedinin güvenli bir şekilde dışarıya çıkarılmasıyla birlikte hem ekipler hem de olayı merakla takip eden vatandaşlar derin bir oh çekti. Bu anlar, hayvanseverlerin yüzünü güldüren, umut dolu karelere de sahne oldu.
Çorlu AKE'nin, AFAD tarafından akredite edilmiş bir ekip olmasının getirdiği profesyonellik ve koordinasyon kabiliyeti, bu tür kritik anlarda cankurtaran bir rol oynuyor. Bu özverili çalışma, Çorlu Belediyesi’nin sadece insanlara değil, tüm canlılara yönelik sorumluluk bilincini ve duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Biriken Çöpler Alındı
Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri Kemalettin Mahallesi Canan Sokak üzerinde biriken çöpleri elleriyle aldı.
Çöp kutularının önüne araçların park etmesi sebebiyle zamanında alınamayan çöpler, araçların olmadığı anlarda ekiplerce alınıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, “Canan Sokak üzerindeki çöp kutularının önüne araçlar çekiliyor, araçlar olduğu için ekipler çöp kutularını araçlara zarar vermemek için alamıyor. Bu şekilde çöpler birikiyor. Biriktiği zamanda ekipler araba olmadığı zaman bu şekilde alıyorlar. Burada sürekli aynı sorunlar yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için çöp kutularının daha müsait bir noktaya alınması veya çöp kutularının önüne araç konulmaması gerekiyor” dedi.
İMDAT ŞAHİN