Emine Ali Yeter Eğitim Merkezi Açıldı
Çorlu Güncel

Emine Ali Yeter Eğitim Merkezi Açıldı

  • 22 Ekim 2024

Çorlu Belediyesi öncülüğünde Hıdırağa Mahallesi Fatih Caddesi üzerine yapılan Emine Ali Yeter Çok Amaçlı Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.

Çorlu Belediye tarafından hayata geçirilen proje kapsamında bağışçılar Emine Ali Yeter’in ismi verilen eğitim merkezi kapılarını açtı. Hem kreş hem de çok amaçlı eğitim merkezi olarak kullanılacak binanın açılışına Çorlu Kaymakamı Murat Eren başta olmak üzere, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

HEM KREŞ OLARAK KULLANILACAK HEMDE EĞİTİMLER VERİLECEK 

Hıdırağa Mahallesi’ne açılan çok amaçlı eğitim merkezinde hem kreş hem de ailelere eğitimler verilecek. Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında kreşin öğretmenleri Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışacak. Çorlu Belediyesi de dez avantajlı ailelere burada çeşitli eğitimler verecek. 

BU PROJE ÇOCUKLARIN DAHA AYDINLIK BİR GELECEĞE ULAŞMASI İÇİN YAPILAN BİR PROJEDİR 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı konuşmada; “Bu projenin hayata geçirilmesi çocuklarımızın daha aydınlık bir geleceğe ulaşması için üstlendiğimiz bir görev. Hep beraber biliyoruz ki güçlü bir geleceğin temeli ancak sağlam bir eğitimle atılır. Geleceğimizi aydınlatmak için bugün attığımız her adım yarının umut dolu Çorlu’sunu güçlü Türkiye’sini inşa edecektir.  Bu eğitim yuvasının temelinde yatan değerler eğitime olan inanç, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunma arzusu ve tabiki büyük bir hayırseverliktir. Merhum Emine Ali Yeter bu eğitim merkezine katkıları her zaman minnetle anılacak. Bu merkez hayata geçerken destek veren diğer bağışçılarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR OLARAK 11 İLÇEYE 11 KREŞ YAPACAĞIZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’de yaptığı konuşmada: “Bugün açılışını yaptığımız sadece bir bina değil, bu bina inşallah umut ediyoruz ve diliyoruz ki nice belediye başkanını nice milletvekilini nice kaymakamları yetiştirecek bir eğitim kurumu olacak. Bu binanın içerisinde nice evlatlarımız eğitimler alacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde 11 ilçeye 11 kreş yapma kararı aldık. Şarköy’de tamamlanmak üzere Malkara’da yerini tespit etti. Diğer ilçelerimize de yapacağız” dedi. 

DEZ AVANTAJLI MAHALLEYE YAPILMASI ÇOK ANLAMLI 

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar yaptığı konuşmada projenin dez avantajlı kişilerin yaşadığı mahalleye yapılmasının çok anlamlı olduğunu belirterek konuşmasını sürdürdü: “Bu projenin bu mahalleye yapılmasını burada çocukların eğitim görmesi gerçekten çok önemli emeği geçen başta belediyemize ve bağışçılarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’da Emine Ali Yeter Çok Amaçlı Eğitim Merkezi’nin açılışını yapmaktan dolayı çok mutlu olduğu ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

OKULLARIMIZI HIZLA İNŞAA EDİYORUZ

Çorlu Kaymakamı Murat Eren yaptığı konuşmada: “son dönemde Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımlarını Çorlu’ya yapıyoruz. Şu anda 26 okulumuzda çalışmalarımız var. Eğitim sorununu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çorlu Belediyesi ve katkısı olan bağışçılarımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çorlu Belediyesi yıkılan Atatürk İlkokulu’nun olduğu yere 5 derslikli bir ilkokul daha yapacak. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN