Kitap Fuarı 12'Nci Kez Kapılarını Açtı
Çorlu Güncel

Kitap Fuarı 12'Nci Kez Kapılarını Açtı

  • 21 Ekim 2024

Çorlu Belediyesi tarafından 12.si düzenlenen Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı’nın açılış programı gerçekleştirildi.

12. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı, 19 – 27 Ekim 2024 tarihleri arasında Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Türkiye çapında tanınmış ulusal yazarlar ile yerel yazarların katılacağı fuarda ayrıca kırtasiye firmaları da yerini alıyor. Ulusal ve yerel yazarlar, imza günü, söyleşi, panel, sanat gösterileri, konser, şiir ve müzik dinletileri ve çocuk atölyesi etkinlikleriyle 9 gün sürecek olan Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı, 12. kez kapılarını açtı.

KİTAPLAR, ÖĞRENMENİN VE DÜŞÜNSEL GELİŞİMİN EN KALICI ARAÇLARINDAN BİRİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Açılış konuşmasını yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Kıymetli yazarlarımız, sevgili kitap severler, gençler ve çocuklar; düşüncelerin, hayallerin ve bilginin birleşim noktası olan geleneksel Çorlu 12. Kitap ve Kırtasiye Fuarı'nın açılışını gerçekleştirmek için bir araya geldik. İçinde yaşadığımız dijital çağ, bilgiye erişimi hızlandırsa da kitaplar, öğrenmenin ve düşünsel gelişimin en kalıcı araçlarından biri olmaya devam ediyor. Kırtasiye ürünleri ise öğrenme sürecinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kalemler, defterler ve diğer kırtasiye malzemeleri, bilgiyi somutlaştırmanın ve hayal gücünü geliştirmenin en önemli araçlarıdır. Eğitim alanında daha güçlü olabilmemiz için örnek alacağımız isim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Hayatı boyunca okuduğu 3 bin 997 kitabı hep beraber düşünelim; onun bilgiye olan tutkusu, ilerleme ve gelişme azmini göstermektedir. Bu fuar, hem gençlerimizi hem de çocuklarımızı kitaplarla buluşturarak, okuma alışkanlıklarını artırmayı ve hayal güçlerini beslemeyi amaçlıyor. Hep birlikte bu yolculuğa çıkarken, kitapların dünyasında kaybolmayı ve bilgiyle dolmayı unutmayalım” dedi. 

ÇOCUKLARIN BAŞARILI OLMASINDA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞININ BÜYÜK ÖNEMİ VAR

Açılışa katılan Çorlu Kaymakamı Kaymakam Eren, “Trakya’nın en büyük yerleşim yerine sahip ilçelerinden biriyiz, hareketli bir ilçeyiz. İstanbul gibi önemli bir şehre yakın konumdayız. Bugün de burada kültür ve sanat yapımıza katkı sunan bir etkinlikteyiz. Bu yıl 12.si düzenlenen geleneksel fuarla ilgili emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak hem eğitim camiyasının hem de anne babaların en önemli görevlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Üniversite sınavlarına girerken iyi kitap okuyan birisiydim, kitap okumanın dışında ekstra bir şey çalıştığımı hatırlamıyorum. Üniversite sınavlarında Türkçe’de neredeyse fule yakın not yapmıştım, bunun tek bir sebebi vardı, kütüphaneye üye olmamdı ve neredeyse klasik tüm kitapları bitirmemdi. O yüzden çocuklarımızın hem düşünsel yaşamında hem de hayatlarında başarılı olma anlamında kitap okuma alışkanlığını kazandırmak çok önemli. Kitap fuarının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.   

İMDAT ŞAHİN