Türk İş Dünyası Çorlu'da Buluştu
Çorlu Güncel

Türk İş Dünyası Çorlu'da Buluştu

  • 21 Ekim 2024

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan İş insanlarının katıldığı Türk Dünyası İş Forumu Çorlu’da gerçekleşti. KKTC’deki programı nedeniyle programa katılamayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konferansa canlı yayınla bağlandı. 

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Enis Sülün Konferans salonunda düzenlenen toplantıya KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, KKTC ve Azerbaycan ticaret odası temsilcileri, milletvekilleri, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, STK temsilcileri ve iş insanları katıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, acil çıkan programı nedeniyle konferansa katılamadı, Ersin Tatar konferansa canlı yayınla bağlanarak önemli mesajlar verdi. 

ORTAK GELECEĞİMİZE IŞIK TUTMAK İÇİN BİR ARADAYIZ

Türk Dünyası İş Forumu toplantısında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan açılış konuşmasını yaparak Azerbaycan’dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen konukları selamladı. “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odamızın ev sahipliği yaptığı, aynı zamanda ülkemiz KKTC ve Azerbaycan işbirliği ile düzenlediğimiz bu projede hepinize saygılar sunuyorum. Aynı gönül birliği içinde ortak hedefleri olan Türk Milleti’nin evlatları olarak birlik beraberlik içinde Türk Dünyasının bugün ki gücünü ve gelecekteki potansiyelini daha da pekiştirmek adına bugün buradayız. Bu projemiz kapsamında düzenleyeceğimiz Türk Dünyasında ekonomik forumu sadece ülkelerimiz arasındaki ekonomik ticari ve kültürel bağların güçlendirilmeyi hedefleyen bir platformu değil, aynı zamanda ortak tarihimize kültürel mirasımıza ve ortak geleceğimize ışık tutan bir yol haritasıdır” dedi. KKTC Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta birer konuşma yaptı. 

ULUSAL ÇIKARLARIMIZ İÇİN KKTC’NİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar canlı yayına bağlanak salondakilere hitap etti. Ersin Tatar yaptığı konuşmada: “Acil programlarımdan dolayı sizlerle olamamanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Çorlu Türkiye’nin önemli bir sanayi bölgelerinden biri olarak aramızdaki münasebetlerin gelişmesi bakımından böyle bir toplantının düzenlenmesinden memnuniyet duyuyorum. Bundan 50 yıl önce Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk Devleti olarak, egemen bir Türk Devleti olarak anavatan Türkiye ile iş birliği içerisinde burada ki Kıbrıs Türk Halkının güvenli geleceği için varlığı için mücadelemizi sürdürüyoruz. Mavi vatan ve mavi vatanın üstündeki gök vatan gökyüzü ve hava sağası için ulusal çıkarların korunması için KKTC’nin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Amacımız bu devleti uluslararası alanda daha fazla devlete kabul ettirmek tanıtmaktır. 

KKTC’NİN EKONOMİK YAPISINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Konuşmasını sürdüren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz buradaki mücadelemize ekonomik yapımızın güçlenebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Burada gerçekten çok iyi sanayiciler vardır çok iyi ticaret insanları vardır, sürekli olarak bu topraklara inanmış, bu devlete inanmış, kazandıklarını sürekli olarak buraya yatırım yapan buradaki Turizm yatırımlarını ambargolara rağmen başarılarımız söz konusu. 30 bin yatağı şu anda geçmekte olan KKTC turizminin diğer konut sektörünün belki 50 bin yatağı bulduğunu ve uluslararası anlamda da kısıtlamaya rağmen iyi bir ivme kazandığını belirtmek isterim. Buradaki üniversitelerimizde uluslararası Türkiye Cumhuriyeti ve diğer türk dünyasından eğitim görmekte olan 100 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’den getirilen su projesi ile buradaki tarımda ve ziraat alanındaki gelişmeler verimli bir tarım ülkesi olma çabalarımız sürüyor. Teknolojik yatırımlarla KKTC hiç tahmin edemeyeceğimiz bir noktaya gelmiştir. Kıbrıs’ta bir çözüm olacaksa KKTC artık belli bir aşamaya gelmiştir. Bizi anavatandan koparacak hiçbir girişimin yanında olmayacağız, o yüzden Kıbrıs’ta iki devletli çözümü savunuyoruz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN