Kız Yurdu Sorunlarıyla Birlikte Açıldı
Çorlu Güncel

Kız Yurdu Sorunlarıyla Birlikte Açıldı

  • 21 Ekim 2024

Şeyhsinan Mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerine yeni açılan Kız Öğrenci Yurdu sorunları da beraberinde getirdi.

İstanbul Yolu üzerinde bulunan KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun depreme dayanıklı olmaması sebebiyle Kız Öğrenci Yurdu Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerine açıldı. Yeni açılan Kız Öğrenci Yurdu’nun internet ve kütüphanesinin olmaması, ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle kız öğrenciler büyük zorluk yaşıyor. Kent Konseyleri toplantısında konuşan Üniversite öğrencisi aynı zamanda yurtta kalan Simay Güzel sorunları sıraladı ve korkularını dile getirdi. 

ULAŞIM SIKINTILI, İNTERNET VE DERS ÇALIŞACAĞIMIZ YER YOK, YURDA DÖNERKEN KORKU İÇİNDEYİZ

Yeni açılan Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerindeki Kız öğrenci yurdunda kalan Simay Güzel yurtla ilgili yaşadıklarını anlattı: “Çorlu Kız KYK’da kalan öğrenciler olarak okula gitmek için iki otobüse biniyoruz ve aktarma yaptığımız duraklar arasında yürüme mesafesi hem uzun hemde yol çok tehlikeli. Arkadaşlarımız bu yolda bir çok defa sözlü tacize uğradılar. Biz güvende hissetmek istiyoruz. Çünkü Rojin Kabaiş gibi yurttan çıkıp geri dönememekten korkuyoruz. Yurdumuzda ders çalışabileceğimiz, bir alan ve internetimiz olmadığından dolayı dışarıda kütüphane ve kafelerde yurdun son giriş saatine kadar ders çalışmak zorundayız. Geri dönüş yolunda korkmadan rahatça yurdumuza varabilmek istiyoruz. Yurdumuzla okulumuz arısında günde iki sefer ring yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

ÖĞRENCİLERİ TACİZ EDEN MAHLÛKATLARDAN DOLAYI YURDUN ÖNÜNDE 24 SAAT POLİS BEKLİYOR!

Konuşmasını sürdüren Simay Güzel, “Sizlere geçen hafta yaşadığımız olaydan bahsetmek istiyorum. Bizim yurdumuz bu sene Tekirdağ yolunun üzerine taşındı. Ve bu haberi duyan, insan bile demeye dilimin varmadığı mahlukatlar sürekli olarak yurdun önünde absürt sesler çıkartarak fenerlerle balkonda oturan arkadaşlarımızı taciz ettiler. Bunun üzerine yurdumuz önünde 24 saat bekçiler, hava karardıktan sonra ise polis arabaları beklemeye başladı. Sonuç olarak biz devletimizin mülkünde bile kendimizi güvende hissetmek için emniyet güçlerine ihtiyaç duyuyoruz, bunun ne kadar üzücü ve acınası bir durum olduğunun eminim ki hepimiz farkındayız. Ve bizler kadınlar olarak bu zihniyetin içinde okumak çalışmak yaşamak zorundayız” dedi.

BAŞKAN SARIKURT, “ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM SORUNUNU BÜYÜKŞEHİRE İLETTİM”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt kız öğrenci yurdundan üniversiteye gitmek için 2 otobüs değiştirmek zorunda kalan ve durak mesafelerinin uzak olmasıyla ilgili gazetemize bir açıklama yaptı: “Yakın zamanda arkadaşlarımızla bir araya geldik, Candan hanım kadın bir büyükşehir belediye başkanımız, kendisine ulaştırdık. İnşallah en kısa zamanda bir hat ile ilgi değil mühendislik fakültesine giden güzergâhla ilgili bir şey var. Oradaki beklenti direk oraya gidecek bir ring otobüsünün planlanmasıyla ilgili var olan otobüs sayısı içerisine bir düzenleme yapılmasına ihtiyaç var. Öğrencilerimizi duyuyoruz, oradaki eksikliklerin giderilmesiyle ilgili beraberce çaba sarf edeceğiz. Şimdi yakın zamanda ders çalışacakları ortamı da en azından belediye binasında hazırlıyor olacağız. Takipteyiz” dedi. 

İMDAT ŞAHİN