Gazetemiz Uyarmıştı, Kaza Bağıra Bağıra Geldi
Çorlu Güncel

Gazetemiz Uyarmıştı, Kaza Bağıra Bağıra Geldi

  • 18 Ekim 2024

Avrupa Yakası Gazetesi olarak Rumeli Mahallesi Çağatay Sokak üzerinde araçların hız yaptığını ve kasis konulması gerektiğini gündeme getirmiştik. İşte o kaza geçtiğimiz gün yaşandı, bir anne ve iki çocuğuna hızlı gelen bir araç çarptı.


 
Avrupa Yakası Gazetesi olarak Çağatay Sokağı gündeme taşıyarak “Tabela 40, araç hızı 100” başlığıyla duyurduğumuz haberde Çağatay Sokak üzerine kasislerin yapılması konusunda uyarılarda bulunmuştuk. Mahalle sakinlerinin ve gazetemizin uyarısı dikkate alınmadı ve kaza kaçınılmaz olarak bağıra bağıra geldi. Çağatay Sokak üzerinde bir anne ve iki çocuğuna hızlı gelen bir araç çarptı. Anne ve çocuklar hastaneye kaldırıldı, araç sürücüsü tutuklandı. 
MAHALLE SAKİNLERİ ÇAĞATAY SOKAK ÜZERİNE KASİS İSTEMİŞTİ, DİKKATE ALINMADI 
Gazetemiz gündeme getirdiği haberde mahalle sakinlerinin sorunlarına dikkat çekmişti. Karşıdan karşıya geçerken yaşadıkları sıkıntıları gazetemize değerlendiren mahalle sakinleri Çağatay Sokak üzerine kasis konulmasını istemişti. Kasis konulmayınca hızlı gelen araç iki çocuk ve bir anneye çarptı. Anne ve çocuklar yaralanırken sürücü de tutuklandı. 
KASİS İSTENİLEN SOKAKTA BİR ANNE VE İKİZ ÇOCUKLARINA HIZLI GELEN MİNİBÜS ÇARPTI 
Kaza, geçtiğimiz gün saat 09.30 sıralarında Rumeli Mahallesi Çağlayan Sokak’ta meydana geldi. O.H.’nin kullandığı servis minibüsü, yaya geçinden karşıya geçmek isteyen H.Y. ile ellerinden tuttuğu ikizleri M.Y. ve A.Y.’ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle anne ile çocukları savruldu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Anne ile çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polisin gözaltına aldığı minibüs sürücüsü O.H. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.
BAŞKA KAZALAR OLMASIN, HIZ ÖNLEYİCİ KASİSLER BİRAN ÖNCE KONULSUN
Çağatay Sokak üzerinde araçların hızlı gitmesi nedeniyle meydana gelen kaza mahalle sakinlerini derinden üzdü. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Çağatay Sokak üzerinde daha önce kasis vardı, yeni yol çalışmasıyla birlikte kasisler kaldırıldı, biz gazeteniz aracılığıyla kasis konulmasını istemiştik ama dikkate alınmadı, kaza meydana geldi, eğer hız önleyici kasisler olsaydı bu kaza yaşanmazdı. Biran önce Mekke Cami’nin önüne ve alt kısımlara kasis konulmasını istiyoruz. Çünkü burada okul var, aileler çocuklarını okula götürüyor, markete gidiyorlar ve araçlar çok hızlı geliyor. Başka kazaların olmaması için hız önleyici kasislerin biran önce konulması gerekiyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN