Büyükşehir'den Çorlu'da Festival Tadında Üretici Şenliği
Çorlu Güncel

Büyükşehir'den Çorlu'da Festival Tadında Üretici Şenliği

  • 18 Ekim 2024

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında 20 Ekim Pazar (yarın) Üretici Şenliği düzenleyecek. Etkinlik, kadın üreticiler, tarım kooperatifleri ve gıda alanında fark yaratan isimleri bir araya getirerek, kadın emeğinin gücünü ve yerel üretimin önemini vurgulayacak

.
20 Ekim 2024 Pazar (yarın) saat 13.00 ile 19.00 saatleri arasında Çorlu Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleşecek şenlikte, İstanbul, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli gibi illerden gelen kadın kooperatifleri ve girişimci kadınlar, doğal ve yerel ürünlerini doğrudan tüketicilere sunacak. Etkinlik, sağlıklı ve yerel üretimi teşvik etmeyi hedefliyor. Ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal, atölye çalışmaları ile mutfak kültürüne dair bilgi paylaşacak. Çocuklar için eğlenceli oyunlar, yetişkinlere yönelik çeşitli atölyeler ve tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın katılacağı söyleşi gibi etkinlikler de yer alacak.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, etkinliğe davet ederek, kadın emeğinin desteklenmesinin ve yerel üretimin teşvik edilmesinin önemini vurguladı. Üretici Şenliği, sürdürülebilir tarım ve sağlıklı gıdanın önemine dair farkındalık yaratmayı hedefliyor. Etkinlik, tüm katılımcılara açık olacak.