Okulların Güvenliği İçin Toplantı Yapıldı
Okullarda yaşanan silahlı saldırılar sonrası Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten başkanlığında Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İlhan Özdemir, emniyet yetkililerinin, okul yöneticileri, rehberlik öğretmenlerinin katıldığı geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirildi.
Çorlu Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı birer konuşma yaptı. Konuyla ilgili Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada: “ Kaymakamımız Niyazi Erten başkanlığında, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, okul müdürleri ve rehberlik öğretmenlerinin katılımıyla, ilçemizde okul güvenliği kapsamında alınacak tedbirlerin değerlendirildiği toplantı düzenlendi” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN
Yağmurlu Hava Hayatı Olumsuz Etkiledi
Geçtiğimiz gün etkili olan yağışlı hava, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Aralıklarla yağan sağanak yağmur, özellikle şehir merkezinde ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlara da zor anlar yaşattı.
Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Görüş mesafesinin düşmesi ve yolların kayganlaşması, küçük çaplı kazalara da davetiye çıkardı. Yayalar ise kaldırım ve yol kenarlarında oluşan su birikintileri nedeniyle yürümekte zorlandı. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış gün boyu etkisini sürdürdü. Şemsiyesini alarak sokağa çıkan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulurken kimi vatandaşlar ise şemsileri olmadığı için saçak altlarından yürümek zorunda kaldı.
İMDAT ŞAHİN
Geleceğin Yöneticileri ‘Temsili' Koltuklara Oturdu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle öğrenciler temsili olarak Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Belediye Başkanlığı koltuklarına oturdu.
Geleceğin yöneticileri olan çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sembolik olarak koltuklara oturdu. Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten makamını temsili olarak Unsular Süleyman Peker İlkokul öğrencilerine devir ederken Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta koltuğunu Çorlu Gazi İlkokulu öğrencilerine devir etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi protokol üyeleri temsili olarak makam koltuklarını temsili olarak çocuklara bırakıyor. Uzun yıllardır yaşanan gelenek yine bozulmadı ve bu yılda çocuklar temsili olarak makam koltuklarına oturdu.
KAYMAKAM ERTEN ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ HEDEYİLER TAKDİM ETTİ
Unsalar Süleyman Peker İlkokulu Öğrencileri Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten’in makamına temsili olarak otururken, kaymakamlıktan yapılan açıklamada: “Uncular Süleyman Peker İlkokulu öğrencileri Kaymakamımız Niyazi Erten’i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, Kaymakamımız makam koltuğunu temsili olarak öğrencilere devretti. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
BAŞKANLIK KOLTUĞU GELECEĞİN UMUDU ÇOCUKLARA TESLİM EDİLDİ
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’ta koltuğunu Çorlu Gazi ilkokulu öğrencilerine emanet etti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt temsili törenle ilgili yaptığı açıklamada: “23 Nisan geleneği olarak başkanlık koltuğumu, geleceğimizin umudu çocuklarımıza devrettim. Belediye başkanlığı makamında ağırladığımız Çorlu Gazi İlkokulu öğrencilerimiz Ebrar Nisa İlgün, Ilım Azra Akın ve Umut Kaplan ile bir araya gelerek kentimizde çocuklar için hayata geçirilebilecek projeler üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Sizlerin enerjisi ve hayalleriyle geleceğe daha büyük bir umutla bakıyoruz çocuklar. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
İMDAT ŞAHİN