Zafer Mahallesi'nde Korkutan Yangın
Zafer Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı kamyon garajının yan tarafından bulunan arazide çıkan yangın korkuttu.
Bülent Ecevit Bulvarında bulunan bir arazide istiflenmiş ot balyaları henüz bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Çıkan yangında binlerce ot balyası yanarak zarar gördü. Gazetemize bilgi veren vatandaşlar, “Arazide istiflenmiş ot balyaları büyük zarar gördü. Alevler çok yükseldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gelerek yangını zor kontrol altına aldı. Yaşanan yangın olayında istiflenmiş otların neredeyse tamamı yandı. Maddi hasar oluştu” ifadelerini kullandı.
İMDAT ŞAHİN
Çorlu Kent Konseyi'nden Anlamlı Babalar Günü Etkinliği
Çorlu Kent Konseyi ve Kadın Meclisi’nin organizasyonuyla, Çorlu Belediyesi iş birliğinde Babalar Günü’ne özel anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan Yaşayan Çınarlar bölümünde gerçekleştirilen programda, Çorlu Huzurevi sakinleri ve Yaşayan Çınarlar bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı.
Gerçekleştirilen etkinliğe Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk de katılarak büyüklerin Babalar Günü’nü kutladı. Samimi ve sıcak bir ortamda geçen buluşmada müzik eşliğinde gönüller bir araya geldi.
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Esra Yüksel, etkinlikte yaptığı konuşmada bu tür sosyal dayanışma faaliyetlerinin toplumsal birlikteliğe önemli katkı sunduğunu belirterek, “Babalar Günü gibi özel günlerde yaş almış büyüklerimizi unutmamak, onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizim için çok değerli,” ifadelerini kullandı.
Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Çorlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayten Dağ Kazankaya, Kadın Meclisi Başkanı Filiz Kalafatoğlu ve Çorlu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Arzu Gökay’a teşekkür edildi.
Program sonunda katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Çorlu Kent Konseyi yetkilileri, ilerleyen dönemde de benzer sosyal projelerle toplumun farklı kesimlerini buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.
CANSEL SÖZER
Ordulular Derneği Piknikte Buluştu
Çorlu Ordulular Derneği tarafından Ulaş Çamlık Piknik Alanı’nda düzenlenen piknik etkinliğinde renkli görüntüler oluştu.
Geleneksel hale gelen piknik şölenine CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak’ın yanı sıra siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Piknik şöleninde hem yarışmalar renkli görüntülere sahne olurken hem de vatandaşlar müzik eşliğinde oyunlar oynadı.
BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Piknik şöleninde konuşan Çorlu Ordulular Dernek Başkanı Mutlu Kütük gelen misafirlere ayrı ayrı teşekkür etti. Ordulular Dernek Başkanı Mutlu Kütük, “Bugün geleneksel hale getirdiğimiz piknik şölenimizde yine bir aradayız. Bu piknik organizasyonunda bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Ordulular olarak kültürümüzü yaşatmak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bundan sonrada bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
PROTOKOL ÜYELERİ BİRER KONUŞMA YAPTI
Ulaş Çamlık Piknik alanında düzenlenen Ordulular Derneği pikniğine katılan protokol üyeleri birer konuşma yaparak birlik mesajları verdi. Piknik şöleninde CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, büyükşehri belediye başkanı Candan Yüceer, Çorlu Belediye Bakanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak birer konuşma yaparak, katılanlara teşekkür etti.
PİKNİK ŞÖLENİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Çorlu Ordulular Derneği tarafından düzenlenen piknik şöleninde renkli görüntüler oluştu. Özellikle çivi çakma oyununda protokol üyeleri yarışmaya katıldı. Bunun dışında halat çekme yarışması ve çeşitli oyunlar sahnelendi. Ardından düzenlenen konserlerle pikniğe katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi.
İMDAT ŞAHİN