Okullarda Hayat Kurtaran Eğitim
Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (Çorlu AKE), ilçedeki okullarda öğrenim gören farklı yaş gruplarındaki öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimlerini aralıksız sürdürüyor.
Afet risklerini azaltmak ve toplumun afetlere karşı hazırlık kapasitesini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, öğrencilerin olası afet durumlarına karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin uzman eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde; afet ve acil durum kavramları, olası tehlike ve riskler, afet öncesinde yapılması gereken hazırlıklar geniş bir yelpazede ele alınıyor. Eğitimlerde özellikle deprem anında hayat kurtaran “Çök-Kapan-Tutun” hareketi uygulamalı olarak gösterilirken okul tahliyesi ve toplanma alanlarının kullanımı detaylıca aktarılıyor. Bunun yanı sıra öğrencilere; afet sonrası ilk 72 saatin önemi, afet ve acil durum çantasının eksiksiz hazırlanması, aile afet planlarının oluşturulması, oturulan bölgedeki toplanma alanlarının önceden öğrenilmesi konularında hayati bilgiler verilerek toplumsal farkındalık oluşturuluyor.
GÜVENLİ GELECEK, DİRENÇLİ ÇORLU
Eğitimlerle birlikte çocukların ve gençlerin afet risklerine karşı bilinç düzeylerinin yükseltilmesi, acil durumlarda panik yapmadan doğru davranış biçimlerini refleks hâline getirmeleri ve böylelikle Çorlu’nun afetlere karşı genel dirençliliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Çorlu Belediyesi yetkilileri, afet risklerinin azaltılması ve toplumsal bilincin artırılması adına eğitim ve farkındalık çalışmalarının ilçe genelinde kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.
EĞİTİM TALEPLERİ İÇİN İLETİŞİM
Afet Farkındalık Eğitimi almak isteyen kamu kurumları, okullar, sivil toplum kuruluşları, iş yerleri ve site yönetimlerinin 444 99 59 numaralı telefonu arayarak Çorlu Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğünden eğitim talebinde bulunabilecekleri de kaydedildi.
Çorlu Maraton Heyecanını Yaşayacak
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 18 Ekim Pazar günü düzenlenecek Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu’nun detaylarını paylaştı. 21 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek maratona çok sayıda sporcunun katılması beklenirken, Başkan Sarıkurt tüm vatandaşları bu heyecana ortak olmaya davet etti.
Çorlu, uluslararası ölçekte düzenlenecek yarı maraton koşusuna hazırlanıyor. Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenecek Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Sarıkurt açıklamalarda bulundu Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, organizasyonun detaylarını paylaşarak vatandaşları maratona davet etti. 3 etaplı yarışta çocuklar 1 kilometrelik, halk koşusu 10 kilometrelik ve maraton koşusu ise 21 kilometre olarak belirlendi. Pazar günü yapılacak maraton koşusunda trafikle de ilgili bilgi veren Başkan Sarıkurt 180 sokakta gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. 18 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek organizasyonda sporcular, 21 kilometrelik parkurda mücadele edecek. Farklı bölgelerden çok sayıda sporcunun katılımının beklendiği maratonun, Çorlu’da spor kültürünün gelişmesine ve kentin tanıtımına katkı sağlaması hedefleniyor.
BAŞKAN SARIKURT MARATONUN DETAYLARINI PAYLAŞTI
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Selfi Parkta bulunan Kafe 1881 Kafe’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek maraton koşusuyla ilgili detayları paylaştı. Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu için hazırlıklar sürerken, organizasyonun kentte spor heyecanını artırması bekleniyor. Sporcuların kıyasıya mücadele edeceği yarışın yanı sıra, vatandaşların da etkinliğe katılarak maraton atmosferini yerinde yaşaması amaçlanıyor. Maraton koşusuna katılacak vatandaşların kayıt yaptırması gerektiğinin vurgulandığı basın toplantısında şu ana kadar 1700 kişinin kayıt yaptırdığı vurgulandı. Yurt dışında da sporcuların katılacağı maraton koşusu Pazar günü saat 09:00’da yapılacak. Halk Koşusu 08:30’da başlarken güzergahlarla ilgili de bilgiler paylaşıldı.
BAŞKAN SARIKURT’TAN VATANDAŞLARA DAVET
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 18 Ekim Pazar günü düzenlenecek Uluslararası Çorlu Yarı Maratonu’na tüm vatandaşları davet etti. Çorlu’nun sporla anılan bir kent olması adına bu tür organizasyonların önem taşıdığına dikkat çekilirken, vatandaşların da sporculara destek vererek maraton heyecanını paylaşması bekleniyor. Çorlu, pazar günü düzenlenecek yarı maratonla birlikte sporun birleştirici gücünü bir kez daha yaşayacak. 21 kilometrelik parkurda ter dökecek sporcuların mücadelesine sahne olacak organizasyon için kentte hazırlıklar devam ediyor.
180 SOKAKTA ÖNLEM ALINACAK
Pazar Günü yapılacak maraton koşusu için saat 05:00’da sokaklarda önlem alınacağını ve saat 13:00’a kadar sokaklardaki denetimin süreceği belirtilen açıklamada vatandaşların trafiğe çıkarken dikkat etmesi istendi. Koşu güzergahı boyunca araçlarında kaldırılması istenen açıklamada, maraton koşusu sırasında vatandaşların o güzergahları kullanmaması istedi.
PAZAR GÜNÜ PROGRAMI PAYLAŞILDI
Pazar günü programı dakika dakika paylaşıldı. Maraton koşusu kapsamında, saat 05:00 - tüm parkurun araç trafiğine kapatılması, 06:00 - sporcu servisi başlangıcı, 08:30 - 10K Yarış Başlangıcı 09:00 - 21K yarış başlangıcı, 09:10 - 10K şampiyonunun tahmini bitiş zamanı 10:00 - 10K yarışının sona ermesi 10:00 - çocuk koşularının başlangıcı, 10:15 - 21K şampiyonunun tahmini bitiş zamanı 12:00 - 21k yarışının sona ermesi 13:00 - ödül töreni 13:00 - tüm parkurun araç trafiğine açılması 14:00 - yetişkin zumba etkinliği 15:00 - organizasyonun sona ermesi olarak belirlendi.
İMDAT ŞAHİN
Yeni Parti'de Sürpriz Gelişme
Cenk Boduç’un yeniden Tekirdağ İl Başkanı olması beklenirken, 8 ilçe başkanının Mehmet Sabri Yüce ile bir araya gelmesi parti kulislerinde dikkatleri üzerine çekti. Gerçekleşen buluşmanın ardından gözler Tekirdağ il başkanlığında yaşanacak gelişmelere çevrildi.
Yeni Parti’de Tekirdağ il Başkanlığının geleceğine ilişkin kulislerde konuşulan gelişmeler, parti içerisindeki dengeleri yeniden gündeme taşıdı. Kurucu İl Başkanı Cenk Boduç’ süreçle ilgili bir açıklama yaptı. Boduç, “Şimdi, YENİ Parti’ye ve Tekirdağ örgütümüze daha fazla katkı sunmak, mücadelemizi daha ileriye taşımak amacıyla yeni bir yolculuğa çıkıyorum” dedi. Yeni Parti Tekirdağ İl Başkanlığı için 8 ilçe başkanının Mehmet Sabri Yüce ile bir araya gelmesi siyasi kulislerde hareketliliğe neden oldu.
8 İLÇE BAŞKANININ BULUŞMASI DİKKAT ÇEKTİ
Yeni Parti’de il başkanlığı sürecine ilişkin beklentiler devam ederken, 8 ilçe başkanının Mehmet Sabri Yüce ile gerçekleştirdiği görüşme teşkilat içerisindeki gelişmeler açısından dikkat çekici bir adım olarak değerlendirildi. Söz konusu buluşma, parti içerisinde il başkanlığı konusunda farklı isimlerin gündeme gelip gelmeyeceği sorusunu da beraberinde getirdi.
ÇORLU İLÇE BAŞKANI MERT YILMAZ TOPLANTIYA KATILMADI
Tekirdağ’daki ilçe başkanlarının 8’i Mehmet Sabri Yüce ile bir araya gelirken Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz’ın fotoğrafta yer almaması dikkat çekti. Tekirdağ’ın nüfus olarak en büyük ilçesi olan Çorlu İlçe Başkanı Mert Yılmaz’ın nasıl hareket edeceği merak konusu oldu.
BODUÇ, YENİ PARTİ’YE VE TEKİRDAĞ ÖRGÜTÜMÜZE DAHA FAZLA KATKI SUNMAK, MÜCADELEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK AMACIYLA YENİ BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUM
Yeni Parti Kurucu İl Başkanı Cenk Boduç yaptığı açıklamada: “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in teveccühleriyle üstlendiğim YENİ Parti Tekirdağ Kurucu İl Başkanlığı görevim süresince, 11 ilçemizde örgütlenme çalışmalarını hızla tamamlayarak partimizin Tekirdağ’daki yapılanmasını başarıyla hayata geçirdik. Şimdi, YENİ Parti’ye ve Tekirdağ örgütümüze daha fazla katkı sunmak, mücadelemizi daha ileriye taşımak amacıyla yeni bir yolculuğa çıkıyorum. Bugüne kadar şahsıma güvenen, destek veren; bu mücadelede benimle omuz omuza yürüyen tüm yol arkadaşlarıma, partililerimize ve Tekirdağlı hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Benim için siyaset bir makam meselesi değil, memlekete hizmet etme ve ortak mücadeleyi büyütme meselesidir. Görevler değişebilir, sorumluluklar farklılaşabilir; ancak inancım, kararlılığım ve mücadele azmim asla değişmez. Şimdi önümüzde yeni hedefler, yeni sorumluluklar ve daha büyük bir mücadele var. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da aynı inançla, aynı kararlılıkla ve daha güçlü bir iradeyle yol yürümeye devam edeceğim. Mücadelemiz bitmiyor; şimdi daha güçlü başlıyor!” dedi.
İMDAT ŞAHİN