Çorlu'da 59 Suçtan Aranan Şüpheli Yakalandı
Çorlu’da hakkında 59 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan ve 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ile 38 bin 980 TL adli para cezası olan H.A. isimli şahıs yakalandı.
Şehit Sabahattin Ergin Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan şahıs adli makamlara sevk edildi. Şahsın, "Dolandırıcılık", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Kişisel Verilerin Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirilmesi" ve "Hakaret" gibi çeşitli suçlardan arandığı öğrenildi. H.A.’nın yerini belirlemek amacıyla yürütülen çalışmalarda, fiziki takip ve güvenlik kamerası görüntülerinin detaylı incelenmesi sonucu şahsın konumu tespit edildi. Şehit Sabahattin Ergin Polis Merkezi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan H.A., adli makamlara sevk edildi.
İMDAT ŞAHİN
Kaymakam Eren'e Veda Yemeği
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu'daki görev süresini tamamlayan Kaymakam Murat Eren için bir veda yemeği düzenledi.
Yemeğe, Başkan Sarıkurt'un yanı sıra Başkan Yardımcıları Turgut Bolat, Renal Rehkan, Adnan Kum, Doğukan Dağ, Güner Çetin, Hakan Öztürk ve Meclis Üyesi Ertan Arslan da katıldı.
Kaymakam Murat Eren ile görev süresi boyunca Çorlu'nun ortak paydası için uyum içinde çalıştıklarını ve birçok projede iş birliği yaptıklarını vurgulayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Kentimizin gelişimine katkı sunan, vatandaşlarımızın huzur ve refahı için özveriyle görev yapan Sayın Kaymakamımıza bir kez daha teşekkür ediyor, yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.” dedi.
Yaklaşık iki yıldır Çorlu'da görev yapan Kaymakam Murat Eren, ilçeye yaptığı hizmetler ve kurumlar arası sağladığı uyumla takdir topladı. Veda yemeği, karşılıklı iyi dileklerin sunulması ve hatıra fotoğrafları çekilmesiyle sona erdi.
Ergene Halkı Nefes Alamıyor!
Çorlu Deresi’nin yanında yer alan Sağlık Mahallesi’nde oturan vatandaşlar nefes alamadıklarını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.
Havaların ısınmasıyla birlikte koku şikayetleri de artmaya başladı. Geçtiğimiz Pazartesi akşamı yükselen kokular nedeniyle kapı pencerelerini kapatmak zorunda kalan Sağlık Mahallesi sakinleri bu durumun biran önce önüne geçilmesini istiyor. Kötü kokular nedeniyle kapı pencerelerini kapatmak zorunda kaldıklarını ifade eden mahalle sakinleri yaz dönemlerinde koku şikayetlerinin sürekli arttığını belirtti. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Ergene Sağlık Mahallesi’nde kötü koku çok şiddetli hissediliyor. Özellikle Sağlık Mahallesi’nde dere kenarında oturanlar kapı pencere açamıyor, Pazartesi akşamı koku nedeniyle pencereleri kapatmamıza rağmen koku yine de hissediliyordu. Bu durumun biran önce önüne geçilmeli” denildi.
İMDAT ŞAHİN