Yedam 3 Yıldır Hizmet Veriyor
Eski Askerlik Şubesi binasını yenileyen Yeşilay Danışmanlık Merkezi, 2022 yılının Nisan Ayı’nda kapılarını açmıştı. Açıldığı günden itibaren YEDAM bağımlılıkla mücadele etmeyi sürdürüyor.
Geçtiğimiz 2022 yılından bu yana Çorlu’da hizmet yürüten Yeşilay Danışmanlık Merkezinin Türkiye ve KKTC’de yüzlerce şubesi bulunmakta. Alkol sigara, uyuşturucu madde, kumar ve internet gibi bağımlılıkla mücadele eden YEDAM Merkezi bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sağlıyor.
ÜCRETSİZ PİSKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHABİLİTASYON DESTEĞİ SAĞLANIYOR
YEDAM Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Alkol, sigara, uyuşturucu madde, kumar ve internet bağımlılıklarıyla mücadelesini sürdüren Yeşilay, önleme çalışmalarının yanı sıra 2015 yılından bu yana rehabilitasyon faaliyetlerini de sürdürüyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ni (YEDAM) hizmete açan kurum, bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği sağlıyor. YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi, uyuşturucu madde, alkol, tütün ve internet bağımlılıkları konusunda bilgi verme, doğru yönlendirme, danışmanlık ve ayaktan terapi hizmetleri sunuyor. Aynı zamanda istihdam, eğitim, boş zaman aktiviteleri, aile ilişkileri, arkadaş ilişkileri konularında da destek sağlanıyor. YEDAM’da bulunan atölyelerde danışanların boş zamanlarını değerlendirebileceği ve yeni beceriler kazanabilecekleri sanatsal çalışmalar yapılıyor” denildi.
BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Geçtiğimiz 2022 yılının Nisan Ayı’da açılan YEDAM Merkezi 3 yıldır hizmet vermeyi sürdürüyor. Kumyol Caddesi Çorlu Belediyesi açık otoparkının bulunduğu alanda hizmete açılan YEDAM Merkezi bağımlılıkla mücadelesi 3 yıldır sürüyor. Daha önce askerlik şubesi olarak hizmet veren bina bir süre atıl bırakılmıştı. Daha sonra YEDAM Merkezi yönünde atılan adımların ardından bina 3 yıldır hizmet veriyor.
İMDAT ŞAHİN
Kaldırımların Çökmesine Çözüm Bulunamıyor
Çorlu’da kaldırımlarda bulunan rögar bacalarının bulunduğu alanlar bir bir çökerken belediyeler bu soruna çözüm bulamıyor.
Hem büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olan kaldırımlar hem de Çorlu Belediyesi’nin sorumluluğunda olan kaldırımlarda meydana gelen çökmeler vatandaşı canından bezdirdi. Ana caddelerde ve ara sokaklarda bulunan kaldırımlarda meydana gelen çökmeler nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Özellikle kaldırımlarda bulunan rögar bacalarının yan kısımlarında meydana gelen çökmelerle ilgili vatandaşlar kalıcı çözümler istiyor.
VATANDAŞLAR TEPKİLİ, “BUNUN BİR ÇÖZÜMÜ OLMALI”
Duruma tepki gösteren vatandaşlar bu sorunun bir çözümü olmalı diyerek belediyeleri bu konuda uyardı. Konuşmasını sürdüren vatandaşlar, “Rögar bacalarının yan kısımlarında meydana gelen çökmeler çok fazla yaşanmaya başladı. Rögar bacalarının özellikle yan kısımları sağlam malzemelerde yapılmalı kum bir süre sonra çöküyor. Bunları yapmak çok zor olmasa gerek” dedi.
İMDAT ŞAHİN
İki Noktaya Yeni Otobüs Güzergâhı
Yeni açılan Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çorlu Mühendislik Fakültesi’ne yeni otobüsler güzergahları eklendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TEKULAŞ’tan yapılan açıklamada yeni güzergahlar açıklandı. Çorlu Mühendislik Fakültesi Türkgücü Yolu üzerine taşınırken, Tekirdağ Yolu üzerine taşınan meslek lisesi içinde yine farklı bir otobüs güzergahı belirtildi. 9 Numaralı otobüs hattının güncellendiğini belirten TEKULAŞ, 9 F ve 9 L otobüs hatlarının konulduğunu ifade etti.
TEKULAŞTAN GÜZERGAHLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TEKULAŞ’tan yapılan açıklamada: “28 Ağustos 2025 Perşembe Günü itibarıyla, Çorlu ilçemizde hizmet veren 9 numaralı hattımızın güzergâhı güncellenmiştir. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin yeni yerine taşınması nedeniyle vatandaşlarımızın fakülteye daha kolay ulaşabilmesi için güzergah düzenlenmesi yapılmıştır. Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Muhendislik Fakültesi’ne gitmek isteyen yolcularımız 9 F numaralalı araçları kullanabileceklerdir. Ali Osman Çelebi Bulvarı üzerindeki Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gitmek isteyen yolcularımız ise 9 L numaralı araçları tercih edebileceklerdir” ifadelerine yer verildi.
İMDAT ŞAHİN