Bu Havuz Çorlu'ya Yakışmıyor!
Omurtak Caddesi Uğur Mumcu Parkının üst kısmında bulunan havuzun pislik içinde olması vatandaşın tepkisini çekiyor.
Eski Kaymakamlık binasının önünde bulunan parkın içindeki havuzun pislik içinde olması sebebiyle duruma tepki gösteren vatandaşlar “Bu havuz Çorlu’ya yakışmıyor” diyerek havuza bakım yapılmasını istedi. Havuzun içinde çöplerin bulunması ve suyunun kirli olması sebebiyle kötü kokuların da yükseldiği havuzun biran önce temizlenmesi ve bakımının yapılması bekleniyor. Uzun süredir atıl durumda kalan parkın içinin temizlenmesi ve parka da bakım yapılmasını isteyen vatandaşlar gazetemize konuştu: “Omurtak Caddesi üzerinde Balmumu Müzesi’nin hemen karşısında yer alan park çok atıl durumda, havuzu ise pislik içinde bu durum kabul edilemez park ve havuza bakım yapılmasını istiyoruz” dedi.
İMDAT ŞAHİN
Atatürk Meydanı'ndaki Kırık Taşlar Tepki Çekiyor
Çorlu'nun en yoğun noktalarından biri olan Atatürk Meydanı'nda uzun süredir onarılmayı bekleyen kırık zemin taşları vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Meydanda farklı noktalarda bulunan kırık ve yerinden çıkan taşlar hem kötü bir görüntü oluşturuyor hem de yayalar için risk teşkil ediyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve engelli bireyler için tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, belediyenin soruna bir an önce çözüm üretmesini istiyor. Her gün binlerce kişinin kullandığı meydanda bozuk zemin nedeniyle zaman zaman insanların takılma tehlikesi yaşadığını ifade eden vatandaşlar, küçük bir bakım çalışmasıyla giderilebilecek bu sorunun uzun süredir devam ettiğini dile getiriyor. Çorlu'nun en yoğun meydanlarından biri olan Atatürk Meydanı'nın daha bakımlı ve daha güvenli bir görünüme kavuşmasını isteyen vatandaşlar, kırık taşların onarılarak meydanın yeniden düzenli hale getirilmesini talep ediyor.
AĞIR TONAJLI ARAÇLAR KALDIRIM TAŞLARINI KIRIYOR
Ağır tonajlı araçların üzerine çıktığı kaldırım taşlarının kırılması tepki çekiyor. Vatandaşlar her gün kamyon tır gibi araçların meydana çıktığını ve bu sebeple taşların kırıldığını belirterek kırılan taşların yeniden yapılmasını talep ediyor.
İMDAT ŞAHİN
Ergene'de Karne Heyecanı
Ergene’de 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte binlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı. İlçe genelindeki 42 okulda eğitim gören toplam 11 bin 289 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline başladı.
Öğrencilerin karne sevincine ortak olmak amacıyla Ergene Kaymakamı Kadir Duman, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hidayet Göktaç, ilçedeki çeşitli okulları ziyaret etti. Protokol üyeleri, Pınarbaşı İlkokulu ve Ortaokulu ile Misinli İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım programlarına katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Sınıfları ziyaret eden protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini takdim ederek başarılarından dolayı tebrik etti ve iyi tatiller dileklerinde bulundu.
Karne dağıtım törenlerinde öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen Ergene protokolü, eğitim camiasının yıl boyunca gösterdiği özverili çalışmalar için öğretmenlere teşekkür ederken, öğrencilerin yaz tatilini verimli, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmeleri temennisinde bulundu.
Ergene'de eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 11 bin 289 öğrenci, yoğun geçen bir eğitim döneminin ardından yaz tatiline başlamanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerin karne sevinci, aileleri ve öğretmenleri tarafından da büyük bir gurur ve heyecanla paylaşıldı. GÖKHAN DUMAN