57 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
Çorlu Güncel

57 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

  • 14 Haziran 2024

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı geride kalırken, Çorlu’da 56 bin 946 öğrenci karnelerini aldı.

Çorlu’da Emlak Konutları Ergene Vadisi İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Öğrencilere karnelerini Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Tekirdağ il Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle verdi. Sınıfa giren Çorlu Kaymakamı Murat Eren öğrencilerle sohbet etti ve yaz döneminde dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. Karne töreni öncesi Ergene Vadisi İlkokulu’nda basket sahası ve Neşet Ertaş Müzik Evi’nin açılışı yapıldı. 

KARNE ÖNCESİ SPOR BASKET SAHASI VE NEŞET ERTAŞ MÜZİK EVİ’NİN AÇILIŞI YAPILDI 

Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve protokol üyeleri karne öncesi Ergene Vadisi İlkokulu’nun bahçesine yapılan basket sahası ve Neşet Ertaş Müzik Evi’nin açılışını yaptı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren basket sahasında dereceye giren öğrencilere ödüller taktim ettikten sonra Neşet Ertaş Müzik Evi’ne girerek öğrencilerin seslendirdiği şarkıları dinledi. Kurdeleyi kesen Kaymakam Eren basket sahasının ve müzik evinin okula hayırlı olmasını temenni etti. Basket sahası ve müzik evine katkı sunan sponsorları Çorlu Kaymakamı Murat Eren plaketlerini takdim etti. 

KAYMAKAM EREN ÖĞRENCİLERİN KARNELERİNİ DAĞTITI 

Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve protokol üyeleri açılış sonrası okula girerek öğrencilerin karnelerini dağıttı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren öğrencilere sohbet ederek nasihatlerde bulundu. Yaz tatilini dinleyerek ve okuyarak geçirmelerini isteyen Kaymakam Eren ardından öğrencileri tek tek çağırarak karnelerini taktim etti. Protokol üyeleri sarasıyla öğrencilere karnelerini verdi. 

ÖĞRENCİLERİMİZ İYİ DİNLENSİN VE BOL BOL KİTAP OKUSUN

Bugün 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın son günündeyiz. Çocuklarımıza aynı zamanda velilerimize de karnelerini vereceğiz. Ergene Vadisi İlkokulumuz gerçekten Çorlu’muzun en iyi okullarından bir tanesi. Okul müdürümüz, velilerimiz, okul aile birliği gerçekten örnek bir çalışma sergiliyorlar. Bugün burada açılışını yaptığımız, basket sahamız ve müzik evimiz bir sene içerisinde yapılan güzel çalışmalar. İnşallah önümüzdeki sene devamını bekliyoruz. Bizler 2024-2025 yılının hazırlıklarına şimdiden başlıyoruz, start veriyoruz. Öğrencilerimiz bir seneyi geride bıraktılar, iyi dinlenmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum” dedi. 

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZLE BİR EĞİTİM YILINI DAHA BİTİRDİK

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’da 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının sona ermesiyle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Hüseyin Erdoğan yaptığı açıklamada: “Çorlu’da 71 okuldan 56 bin 946 öğrenci karne aldı. Eğitim öğretim yılımız bugün itibariyle kapanmış oluyor. 3 bin 624 öğretmenimiz de 1 temmuz itibariyle tatile girmiş olacaklar. İnşallah öğretmenlerimiz 1 Eylül’de tekrar göreve başlamış olacağız. 14 Eylül tarihinde de 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlayacak. Yaz okullarımız olacak. 12 okulumuzda GYK 12 okulumuzda yaz okulumuz olacak. Duyurusunu yaptık katılım olursa tamamını açacağız” dedi. 

İMDAT ŞAHİN