• Seçimlere Katılım Düşük Oldu
  • Seçimlere Katılım Düşük Oldu
  • Seçimlere Katılım Düşük Oldu
  • Seçimlere Katılım Düşük Oldu
Çorlu Güncel

Seçimlere Katılım Düşük Oldu

  • 10 Haziran 2024
  • 410 Kez Okundu

Bulgaristan Genel Seçimleri ve Avrupa Birliği Parlamento seçimleri için Türkiye’de bulunan çifte vatandaşlarımız Pazar Günü sandık başına gitti. Pazar günü yapılan seçimlerde katılımın düşük olması dikkatlerden kaçmadı.

9 Nisan Pazar Günü gerçekleşen Bulgaristan Genel Seçimleri için sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi akşam saatlerine kadar sürdü. Yaklaşık 20 bin seçmenin bulunduğu Çorlu ve Ergene’de sandık başına 4 bin 400 kişi gitti. Çorlu’dan 3 bin 131 kişi sandık başına giderken, bunların 2 bin 839’u Hak ve Özgürlükler Hareketine (HÖH) oy verirken diğer seçmenler Bulgaristan’daki diğer partilere oy verdi. Yine Ergene’de 1286 seçmen sandık başına giderken 1098 seçmen Hak ve Özgürlükler Hareketine oy verdi. 

SANDIĞA KATILIM YÜZDE 25’LERDE KALDI 

Son yıllarda sürekli seçimlere giden Bulgaristan’da katılım yine düşük oldu. Hem Bulgaristan’da hem de Türkiye’de oy veren çifte vatandaşların sandığa katılımı yüzde 25’ler seviyesinde kaldı. Çorlu ve Ergene’de bulunan yaklaşık 20 bin seçmenin yüzde 25’i sandığa gitti. Çorlu’da 3 bin 131 kişi sandık başına giderken, Ergene’de 1286 kişi sandık başına gitti. Toplam Ergene ve Çorlu’dan 4 bin 400 kişi sandığa gitti. 

SEÇMENLERİN TERCİHİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HAREKETİ OLDU 

Sandığa giden seçmenlerin tercihi Hak ve Özgürlükler Hareketi oldu. Çorlu’da 3 bin 131 kişi sandık başına giderken bu seçmenlerden 2 bin 839 seçmen Hak ve Özgürlükler Hareketi oy verdi. Yine Ergene’de sandığa giden 1286 seçmenden 1098 seçmen Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne oldu. Henüz kesin olmayan sonuçlara göre Hak ve Özgürlükler Hareketi Bulgaristan’daki seçimlerde 2’inci parti oldu. 

HÖH BULGARİSTANDA 2’İNCİ PARTİ OLDU 

Bulgaristan'da 9 Haziran 2024 tarihinde Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine giden Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ülke genelinde ikinci parti oldu. Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu parti resmî olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 14,3'ünü alarak parlamentoda 3 sandalye sahibi oldu.

ÇORLU’DA 3 OKUL, TOPLAM 9 SANDIKTA OY KULLANILDI 

Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin Pazar Günü yapılan seçimlerde okulları ziyaret etti. Seçimlerin devam ettiği sırada gazetemize bilgi veren Güner Çetin, “Seçim hazırlılarımızı günler öncesinden gerçekleştirmiştik. 3 okulda 9 tane sandığımız var, Havuzlar Mahallesi Bilim Sanat Okulu’nda 3 tane sandığımız var, Şeyh Sinan Mahallesi Vehbi Günaşlı Okulu’nda 5 tane, 1 tane sandığımız da Rumeli Mahallesi’nde Ünilever İş İlkokulu’nda. Bugün üniversite sınavı var, birde aşırı sıcaklarda var” dedi. 

MİLLETVEKİLİ YONTAR VE BAŞKAN SARIKURT SANDIKLARI GEZDİ 

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Bulgaristan ve Avrupa Parlamento seçimleri için kurulan sandıkları ziyaret etti. CHP Milletvekili Nurten Yontar ve Başkan Sarıkurt Çorlu’da kurulan sandıkları ziyaret ederek sandık görevlilerine başarılar diledi. 

İMDAT ŞAHİN