Dünya Kanser Gününde Önemli Uyarılar
4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle Çorlu Devlet Hastanesi kanser taramalarına dikkat çekti.
“Erken Teşhis Hayat Kurtarır” görsellerinin paylaşıldığı Dünya Kanser Gününde, “ulusal kanser tarama programımız kapsamında, Meme Kanseri Taraması 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir, Rahim Ağzı Kanseri Taraması 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir, Kalın Bağırsak Kanseri Taraması 50-70 yaş arası kadınlara ve erkeklere 2 yılda bir yapılmalıdır” denildi. Kanser taramaları, aile sağlığı merkezlerinde, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezlerinde (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) Mobil kanser tarama araçlarında ücretsiz olarak yapılmaktadır denildi.
İMDAT ŞAHİN
Türk Telekom'a Tepki Çığ Gibi Büyüyor
Çorlu Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak’ta faaliyet gösteren işletmeler, aylardır çözülemeyen internet arızaları nedeniyle isyan noktasına geldi. Türk Telekom altyapısında yaşanan ve kalıcı çözüme kavuşturulamayan sorunlar, bölgedeki esnafı hem maddi hem de manevi olarak ciddi şekilde mağdur ediyor.
Bölgedeki işletme sahipleri, son 6 ay içerisinde 8 ila 10 kez internet arızası yaşandığını, her bir arızada ise en az bir hafta, bazı dönemlerde 10 güne varan sürelerle hizmet alamadıklarını ifade etti. İnternetin artık işletmeler için bir lüks değil, doğrudan ticari faaliyetlerin temel unsuru haline geldiğine dikkat çeken esnaf, ciddi iş kayıpları yaşadıklarını dile getirdi. İşletme sahipleri, arızalara her seferinde geçici müdahalelerle çözüm üretildiğini, ancak kısa süre sonra aynı sorunun tekrar ettiğini vurgulayarak, bölgede artık altyapının tamamen yenilenmesi gerektiğini ifade etti.
Öte yandan, bu mağduriyeti kamuoyuna taşıyan haberin yayımlanmasının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen, Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak’ta internet arızasının hâlâ giderilmediği öğrenildi. İşletmeler, 25 Ocak’tan bu yana internet hizmeti alamadıklarını belirtiyor. Vatandaşlar ve esnaf, defalarca arıza kaydı oluşturmalarına rağmen sahada kalıcı bir çalışma yapılmadığını, yetkililerden ise tatmin edici hiçbir açıklama gelmediğini söylüyor.
Bölgede tepkiler her geçen gün artarken, işletme sahipleri artık sadece Türk Telekom’a değil, konunun çözümü için sorumluluk taşıyan tüm kurumlara çağrıda bulunuyor. Esnaf, yaşanan mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: “Aylarca süren bu mağduriyet kabul edilemez. İnternetsiz çalışmamız mümkün değil. Defalarca arıza kaydı açtık, her seferinde geçici çözümlerle oyalanıyoruz. Yetkililer görevini yapmalı. Bu sokağın internet çilesi artık sona erdirilmelidir.”
Zafer Mahallesi Midilli 3. Sokak’ta yaşanan bu kronik altyapı sorunu karşısında yetkililerin sessizliğini koruması, bölge esnafının tepkisini daha da artırıyor. Kamuoyu, Türk Telekom başta olmak üzere ilgili kurumların bu çağrıya kulak vererek, Çorlu’da aylardır süren mağduriyeti sona erdirecek kalıcı ve somut bir adımı bir an önce atmasını bekliyor.
HABER MERKEZİ
Şubat Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirdi
Çorlu Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında meclis salonunda yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıda, Şeyhsinan Mahallesi’nde mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait arsa nitelikli taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre satışına ilişkin teklif Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Ayrıca, Belçika’da faaliyet gösteren Ethos Üniversitesi ile proje ve akademik iş birlikleri kapsamında Çorlu Belediyesinin proje ortağı ve ağ üyesi olarak çalışmalara katılması ve bu kapsamda yıllık 250 avro katılım bedelinin belediye bütçesinden karşılanması oy birliğiyle kabul edildi.
Şeyhsinan Mahallesi’nde inşa edilen parka, merhum Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in isminin verilmesi teklifi ise görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna sevk edildi. Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonu raporları oy birliğiyle kabul edilirken, imar planı değişikliklerine ilişkin gündem maddeleri İmar Komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da oy çokluğuyla kabul edildi. Öte yandan, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığında hizmette kullanılan resmî aracın kaporta ve boya işlemlerinin Çorlu Belediyesi tarafından yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Hatip ve Silahtarağa mahallelerinde yürütülecek kadastro çalışmalarında, daha önce tapulama ve kadastro çalışmalarında görev yapmış bilirkişilerin görevlendirilmesine yönelik karar da meclisten oy birliğiyle geçti.
GÖKHAN DUMAN