• Tema Parkı'nda Piknik Festivali Düzenlenecek
  • Tema Parkı'nda Piknik Festivali Düzenlenecek
  • Tema Parkı'nda Piknik Festivali Düzenlenecek
Çorlu Güncel

Tema Parkı'nda Piknik Festivali Düzenlenecek

  • 13 Mayıs 2024
  • 883 Kez Okundu

Yıllardır atıl duran Tema Parkı’nda ilk defa bir piknik festivali düzenlenecek. Çorlu Ordulular Derneği’nin geleneksel piknik festivali bu yıl Tema Parkı’nda yapılacak.

Yıllardır atıl duran Tema Parkı’nda bu yıl bir ilk gerçekleşecek. Çorlu Ordulular Derneği bu yıl yapacağı piknik festivalini Tema Parkı’nda yapma kararı aldı. Tema Parkı’yla ilgili bütün izinleri alan Çorlu Ordulular Derneği hazırlıklarını sürdürüyor. 160 dönümlük Tema Parkı’nda düzenlenecek festivaline milletvekillerinin, bürokratların belediye başkanlarının katılması bekleniyor. Sürekli olumsuz olaylarla anılan Tema Parkı bu kez güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Tema Parkı’nda yapılacak piknik festivaliyle ilgili Çorlu Ordulular Dernek Başkanı Mutlu Kütük ve Zafer Mahalle Muhtarı Ahmet Arcan gazetemize bilgiler verdi. 

BİR İLK OLACAK O GÜN BİNLERCE KİŞİ TEMA PARKINA GELECEK

Tema Parkı’nda yapılacak piknik festivaliyle ilgili konuşan Çorlu Ordulular Dernek Başkanı Mutlu Kütük, “Tema Parkı çok güzel bir yer, kurumların arasında kalması nedeniyle atıl kalmış durumda. İnşallah biz izinleri aldık, sağ olsun Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’ta bize bu konuda destek verdi. Buranın fiziki hazırlığını yapıyoruz. 26 Mayıs’da buranın nasıl güzel bir yer olduğunu göstermek istiyoruz. Milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamımız, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri pikniğimize katılmasını bekliyoruz. Katıldıkları zaman buranın ne kadar güzel bir yer olduğunu göreceklerdir ve Çorlu halkına burayı kazandırmak için girişimler artacaktır. Yerimiz kıymetli, Çorlu halkımız çok kıymetli, burada insanlar çoluk çocuğuyla güzel bir gün geçirecekler. İnşallah devamı gelir. Çorlu’da alan olarak çok büyük bir yer ama böylesi güzel bir yer çok fazla yok. Birkaç yeri gezdik baktık, şehrimizin içinde Cumhuriyet Parkı kadar büyük bir Tema Parkı. Burası hem şehir içinde, insanları ulaşması çok kolay onun için buranın izinlerini aldık ve burada düzenleyeceğiz. Biz piknik festivalinin 24’ünücsünü düzenleyeceğiz, daha önce farklı yerlerde yaptık. Dernek olarak Çorlu’da yapmak istedik ve belediyemiz bize çok yardımcı oldu. Kaymakamlığımızda sağ olsun izin verdi, Tema Parkı’nda bir ilk olacak. Suyu elektriği, tuvaletleri pikniğin olduğu zaman yapılacak. Piknik için ne gerekirse onlar o güne kadar yapılmış olacak. Belediye başladı, yolları temizledi, elektrik direkleri getirildi. Fiziki anlamda hiçbir eksiğimiz olmayacak. İyi bir sahne kurulacak. Ekin Uzunlar’ın konseri olacak. O gün buraya binlerce insan gelecek. Herkesi 26 Mayıs Pazar Günü saat 13:00’te pikniğimize bekliyoruz. Bunun dışında bizlere destek veren sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

STK’LAR ETKİNLİKLERİNİ TEM PARKINDA YAPARLARSA BURASI DAHA ÇOK GÜNDEME GELECEKTİR

Konuyla ilgili Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan’da konuştu. Arcan, “Ben Tema Parkı’nda böyle bir organizasyonu düşündükleri için Ordulular Derneğine ve izinleri veren Çorlu Kaymakamlığımıza belediyemize, büyükşehir belediyemize çok teşekkür ediyorum. 20 yıldır burayı gündeme getirmeye çalışıyorum. Burada bir şekilde etkinlikler yapılsın, halka açılsın istiyorum. STK’lar çalışmalarını burada yaparlarsa burası daha çok gündeme gelecektir. Daha hareketli olacaktı, buna istinaden büyüklerimiz siyasilerimiz Tema Parkı’nın ne olduğunu ne olacağına daha iyi karar verirler ve adım atarlar diye düşünüyorum” dedi. 

İMDAT ŞAHİN